Hänen pomo lähetti häiritseviä tekstejä. Joten hän voitti hänet mopilla.

HONG KONG – Oli surkea nähdä.

Koillis-Kiinassa toiminut valtion työntekijä, joka valitti pomonsa häiritsevistä tekstiviesteistä, kaapattiin videolla, jossa hän petti hänet mopin liiketoiminnan lopussa, kannustamalla keskustelua työpaikkakiusaamisen jatkumisesta ja muuttamalla hänet Web-tunneiksi.

14 minuutissa video-, naisen, joka myöhemmin tunnistetaan sukunimellään Zhou, voidaan nähdä heittävän kirjoja pomolleen, joka tunnetaan nimellä Wang, kasvot ja upottamalla hänet vedellä, sen lisäksi että hän lyö hänet mopilla. Hänen nähdään piilottavan kasvonsa sormien taakse, yrittäen pyytää anteeksipyyntöä ja sanovan, että hän oli vitsaillut lähettäessään viestejä.

On epäselvää, milloin tapaus tapahtui, mutta paikallisten uutistoimistojen mukaan nainen jätti viime viikolla poliisiraportin syyttäen pomoa häirinnästä, ja video alkoi levitä laajasti verkossa Tämä viikko. Sitä on katsottu miljoonia kertoja, ja monet sosiaalisen median käyttäjät nauttivat nähneensä harvinaisen vastustuksen viranomaishenkilöä vastaan ​​maassa, jossa työpaikoilla on rajoitetusti suojaa seksuaalista häirintää vastaan. Monet käyttäjät asettuivat naisen puoleen ja kehui häntä voimatasapainon kääntämisestä ja kutsui häntä oikeuden puolustajaksi ja taistelulajien soturiksi.

Lu Pin, merkittävä kiinalainen feministiaktivisti, sanoi, että monet ihmiset pitivät videota lähtökohtana lamautetulle vihalle siitä, että häiritsijät eivät yleensä ole vastuussa ja että tuomioistuimet tai poliisi voivat turvautua asiaan. Monet häirinnän uhrit tuntevat olevansa voimattomia ilmoittamaan siitä ja huolestuvat siitä, että heitä ei uskoa tai kosta, jos he tekevät niin.

“Suurimman osan ajasta naiset joutuvat pysymään hiljaa, koska seksuaalista häirintää on vaikea tutkia”, Lu sanoi tiistaina haastattelussa. ”Tämä nainen otti asiat omiin käsiinsä suojellakseen itseään; että hänen käyttäytymisensä on saamassa niin paljon huomiota, heijastaa, ettei parempia tapoja ole. “

Kiinan valtion tiedotusvälineet tunnistivat miehen hallituksen köyhyyden lieventämisviraston apulaisjohtajaksi Heilongjiangin maakunnassa sijaitsevan kaupungin Suihuan Beilin-alueella. Kun sisäinen tutkimus oli todennut, että hänellä oli “elämän kurinalaisuuksia”, hänet erotettiin virallisista tehtävistä kommunistisen puolueen kurinpitotoimenpiteiden mukaisesti, valtion ylläpitämän uutistoimiston Xinhuan mukaan. Naispuolista työntekijää ei ollut kurinalaista, virkamiesten mukaan hänellä oli määrittelemätön “mielisairaus”. Lisätietoja ei ollut saatavilla. Miehelle tai naiselle ei löytynyt kommentteja.

Kiina antoi vuonna 2005 lain, joka kieltää seksuaalisen häirinnän ja antaa uhreille oikeuden tehdä valituksia työnantajilleen. Viime vuosina on noudatettu useita säännöksiä, ja ne asettavat työnantajille velvollisuuden “ehkäistä ja hillitä” seksuaalista häirintää. Harvat työpaikat ovat kuitenkin omaksuneet vankan politiikan sitä vastaan, kertoi Darius Longarino, Yale Legislation Schoolin Paul Tsai China Centerin vanhempi stipendiaatti.

“Häirintäjiä vastaan ​​on nostettu hyvin vähän oikeusjuttuja, ja onnistuneita on vielä vähemmän”, Mr. Longarino sanoi haastattelussa. “Jos tapaus kerääntyy useless todistajien kertomuksiin, tuomioistuin toteaa usein, että häirinnän todistamiseksi ei ole riittävästi todisteita.”

Häirinnän uhrit voivat jopa tullut itse oikeusjuttujen kohteeksi. Vuonna 2019, kun nainen Chengdun kaupungissa Kiinassa jätti poliisiraportin, jonka mukaan kollega oli häirinnyt häntä, kollega nosti kanteen. Vaikka oikeusjuttu hylättiin suurelta osin, naisen käskettiin tehdä tuomioistuimen tarkistama anteeksipyyntö työ chat-ryhmässä, jossa hän oli keskustellut häirinnästä, jotta kumottaisiin “haitalliset vaikutukset” kollegalleen.

Mop-jakson videomateriaalissa neiti Zhou sanoo, että herra Wang lähetti hänelle ei-toivottuja tekstiviestejä kolme kertaa ja että toiset toimistossa olivat saaneet vastaavaa toivottua huomiota. Hänet voidaan nähdä ja kuulla soittavan ja syyttävän pomoaan pahoinpitelystä.

Puhelimessa ollessaan hän sanoo, että hän on jo ilmoittanut hänen toiminnastaan ​​poliisille. Paikallisten uutispisteiden mukaan poliisi ilmoitti rekisteröivänsä hänen ilmoituksensa pomoa vastaan ​​viime viikolla ja tutkivat hänen vaatimuksiaan. Suihuan kaupungin ja Beilinin piirin valtion virastot sekä Beilinin piirin poliisi eivät vastanneet kommentointipyyntöihin.

Aktivistit vaativat lisää suojaa järjestelmältä tällaisissa tapauksissa.

“Kuinka voidaan tukea useampia uhreja, jotka eivät ole herättäneet julkista huomiota?” Neiti Lu sanoi. “Nämä kysymykset on esitetty useless, eikä vastauksia ole.”

Neiti Zhoun tapausta auttaa se, että hänellä on tallenne pomonsa ottamista vastaan, herra Longarino sanoi.

Monissa tilanteissa hän sanoi: “Virusvideota ei ole.”

Claire Fu osallistunut tutkimukseen Pekingistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *