‘Nomadland’ voittaa suuren joukon BAFTA-kilpailuissa

LONDON – “Nomadland”, Chloé Zhaon elokuva naisesta, joka pakotettiin liittymään pakettiautoista elävien amerikkalaisten kasvavaan määrään heidän etsittäessä työtä, oli iso voittaja sunnuntaina Lontoossa järjestetyssä EE British Academy Movie Awards -palkinnossa Lontoossa.

Se nimettiin parhaana elokuvana Ison-Britannian Oscareissa, joka tunnetaan paremmin nimellä BAFTA, ja se voitti Aaron Sorkinin kaltaisen elokuvan.Chicagon oikeudenkäynti 7“Ja paljon hypitty”Lupaava nuori nainen, Pääosassa Carey Mulligan.

Zhao nimettiin myös parhaaksi ohjaajaksi, kun taas Nomadlandin tähti Frances McDormand voitti parhaan näyttelijän. Elokuva, jota brittiläiset kriitikot ovat kiittäneet voimakkaastiherkkä, terävä muotokuva tiellä elämästä elämästä, ”Otti myös parhaan elokuvan palkinnon.

Zhao viittasi opiskeluunsa englantilaisessa merenrantakaupungissa ottaessaan vastaan ​​parhaan ohjaajan palkinnon. “Vau, luulen, että tein opettajastani Brighton Collegessa todella ylpeä”, hän sanoi virtuaalisen yleisön nauramaan.

Mutta hän omisti palkintokerransa nomadic amerikkalaisille, keski-ikäisille ja vanhemmille, jotka osallistuivat elokuvaan. “Kiitos, että osoitit meille, että ikääntyminen on kaunis osa elämää”, Zhao sanoi. “Se, miten kohtelemme vanhimpiamme, kertoo paljon siitä, kuka olemme yhteiskunta”, hän lisäsi, “ja meidän on tehtävä paremmin.”

Tämän vuoden BAFTA: t jaettiin Lontoon Royal Albert Hallissa, vaikka ilman tavallista lumoavaa yleisöä. Sen sijaan ehdokkaat osallistuivat videolinkin kautta, jotkut istuivat olohuoneessaan.

Tämän vuoden ehdokkaat olivat olleet merkittävä niiden monimuotoisuudesta, jyrkässä ristiriidassa viime vuoden palkintojen kanssa, jolloin värejä ei nimitetty pääelokuvakategorioihin eikä naisia ​​nimitetty parhaaksi ohjaajaksi, mikä sai aikaan sosiaalisen median huuto.

Vastauksena BAFTA teki a joukko sääntömuutoksia, mukaan lukien vaatimus jäsenilleen tajuton ennakkoluulokoulutus ennen äänestämistä ja tuomaristojen osallistuminen useisiin luokkiin.

Eri nimitykset eivät aina merkinneet värinäyttelijöiden voittoja. Anthony Hopkins voitti parhaan näyttelijänIsä“, Jossa hän pelaa miestä, joka kamppailee dementian kanssa ja lyö Riz Ahmedin kaltaisia ​​hänen esityksestään muusikosta, joka menettää kuulonsa”Metallin ääni, Ja Chadwick Boseman pääroolistaan ​​elokuvassaMa Raineyn musta pohja. ”

Mutta Daniel Kaluuya nimitettiin parhaaksi naisnäyttelijäksi hänen roolistaan ​​Fred Hamptonina, Illinoisin mustan pantterin puolueen puheenjohtajana,Juudas ja Musta Messias“, Toisti hänen menestys Golden Globesissa. Yuh-Jung Youn, veteraani korealainen näyttelijä, voitti parhaan naisnäyttelijän roolistaan ​​Minarissa.

Brittiläiset “tunnetaan erittäin snobbeiksi” Youn sanoi hyväksymispuheessaan, että palkinto tarkoitti enemmän siksi.

Nomadlandin menestys todennäköisesti lisää mielialaa elokuvan ympärillä ennen tämän vuoden Oscaria, joka järjestetään 25. huhtikuuta ja jossa se on ehdolla kuudelle palkinnolle.

BAFTA: t nähdään yleensä Oscar-palkintojen soittokiekkona, koska BAFTA: t järjestävän British Academy of Movie and Tv Artsin 7000 hengen jäsenyyden ja elokuvataiteen ja tiedeakatemian jäsenten välillä on jonkin verran päällekkäisyyksiä. .

Vaikka neljä elokuvaa, jotka kilpailivat parhaan kuvan Oscarista – “Juudas ja Musta Messias”, “Mank”, “Minari” ja “Sound of Steel” – ei nimetty BAFTA: n parhaiden elokuvien kategoriassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *