Quake iskee Javaa Indonesiassa, tappaa vähintään 6 ihmistä

MALANG, Indonesia – Voimakas maanjäristys tappoi lauantaina ainakin kuusi ihmistä ja vahingoitti rakennuksia Indonesian pääsaarella Jaavalla ja ravisti Balin turistikohtaa, virkamiehet sanoivat.

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen mukaan maanjäristys, voimakkuudeltaan 6,0, oli tapahtunut saaren etelärannikolla kello 14 paikallista aikaa. Se keskittyi vesillä Malangin alueen eteläpuolella Itä-Jaavan maakunnassa ja sen syvyys oli 51 mailia.

Kaatuvat kivet tappoivat naisen moottoripyörällä ja loukkaantuivat vakavasti hänen aviomiehensä Itä-Jaavalla Lumajangin alueella, kertoi kansallisen katastrofien torjuntaviraston tiedottaja Raditya Jati.

Hänen mukaansa kymmeniä koteja oli vahingoittunut ympäri aluetta, ja pelastajat olivat hakeneet kaksi ruumista piirin Kali Ulingin kylässä kaatuneiden koteiden raunioista. Kaksi ihmistä todettiin myös tapetuksi Lumajangin ja Malangin alueiden raja-alueella, ja yksi henkilö löydettiin kuolleena raunioiden alla Malangista.

Televisioraportit osoittivat ihmisiä, jotka juoksivat paniikissa kauppakeskuksista ja rakennuksista useissa Itä-Jaavan maakunnan kaupungeissa.

Indonesian etsintä- ja pelastuslaitos julkaisi videoita ja valokuvia vahingoittuneista taloista ja rakennuksista, mukaan lukien Malangin naapurikaupungin Blitarin sairaalan katto. Viranomaiset keräsivät edelleen tietoja uhrien ja vahinkojen laajuudesta kärsineillä alueilla.

Järistys oli toinen tappava katastrofi, joka osui Indonesiaan viime viikolla. Viime sunnuntaina trooppisen syklonin Serojan aiheuttama kaatosade tappoi vähintään 165 ihmistä ja vahingoitti tuhansia taloja. Jotkut haudattiin joko mutoihin tai jähmettyneeseen laavaan tulivuorenpurkauksesta marraskuussa, kun taas toiset pyyhkäisivät äkilliset tulvat.

Indonesiaa, joka on valtava 270 miljoonan ihmisen saaristo, iski usein maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset ja tsunamit, koska se sijaitsi “Tulirenkaassa”, tulivuorikaaressa ja murtoviivoissa Tyynenmeren altaalla.

Tammikuussa voimakkuudella 6,2-maanjäristys tappoi vähintään 105 ihmistä ja loukkaantui lähes 6500, kun taas yli 92 000 joutui siirtymään kotiseudultaan, kun se oli iskenyt Länsi-Sulawesin maakunnan Mamujun ja Majenen alueisiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *