Onko olemassa aasialainen-australialainen aksentti?

Yliopistossa hän tutki ilmiötä. Kun hän pyysi ihmisiä kuuntelemaan aasialaisten australialaisten ja muiden kuin aasialaisten australialaisten äänitallenteita ilman asiayhteyttä, useimmat pystyivät erottamaan nämä kaksi. Se oli osa hänen perustutkintoa kielitieteellisessä tutkinnossaan, joten se ei ollut millään tavalla lopullinen, mutta hän uskoi sen osoittavan mahdollisuutta, että tällainen aksentti oli olemassa.

En tiennyt, miten suhtautua siihen. Ajattelin aina, että kaltaisilleni, jotka eivät “näytä australialaisilta”, tyypillinen australialainen aksentti on yksi parhaista tavoista todistaa kuulumisemme. Siinä sanotaan: Aivan kuten muutkin teistä, me luultavasti tiedämme kuinka keskustella jalasta ja olemme hyvin perehtyneitä katkarapujen heittämiseen barbille (rehellisesti sanottuna en voi tehdä kumpaakaan näistä asioista). Siinä sanotaan: Olemme päässeet tarpeettomasti vieraallemme, joten hyväksy meidät valtavirtaan. Se on tosin hyvin malli-vähemmistöajattelu.

“Siellä on tämä vakiintunut ajatus, että aksentti sitoo meidät yhteen”, Baopu sanoi. “Joten sanoa, ei, meillä ei ole samaa aksenttia, siinä on jotain epävakautta.”

Hänellä oli epäröintiä tehdessään tutkimustaan. Mitä hyötyä oli eroavaisuuksien etsimisestä? Luiko hän enemmän mahdollisuuksia jakautumiseen? Minulla oli samanlaisia ​​epäilyjä kirjoittaessani tätä – varsinkin kun Baopu ei tunnistanut aasialaista-australialaista aksenttia todellisuuden TV-kilpailijasta, jonka luulin kuulleeni.

Voimme kuulla aksentteja, joita ei ole olemassa jonkun ulkonäön takia, ja on helppo päästä stereotypioiden valtakuntaan, kertoi Catherine Travis, kielitieteen professori ARC: stä Australian kansallisen yliopiston kielidynamiikan huippuyksikössä.

Professori Travis on ollut nykyaikaisen australialaisen puheen opiskelu, ja vaikka hänen toistaiseksi tekemästään tutkimuksesta ei ole löytynyt mitään sellaista, minkä tyyppistä aksenttia Baopu ja minä keskustelimme, hän sanoi, että toisen sukupolven kiinalais-australialaisten puheessa oli jotain merkittävää.

Australian englannilla oli aikaisemmin suuri luokan ero – stereotyyppisen krokotiili-dundee-aksenttisi kaltaisesta toisesta päähän jotain, joka muistuttaa poshea brittiläistä aksenttia toisessa päässä. Mutta tämä ero on kaventunut viime vuosikymmeninä, hän sanoi. Siirtyminen kohti yleisempää keskiluokan aksenttia on ollut, ja kiinalaiset australialaiset ovat olleet eturintamassa, joskus omaksumalla uusia tapoja puhua ennen kuin muu maa on kiinni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *