Yritysverot ovat varallisuusveroja

Tärkein syy erittäin varakkaiden amerikkalaisten veroprosenttien radikaaliseen laskuun viimeisen 75 vuoden aikana ei ole se, jonka monet ihmiset arvaisivat. Kyse ei ole alhaisemmista tuloveroista (vaikka niillä on varmasti merkitys), eikä alhaisemmista kiinteistöveroista (vaikka niillä on merkitystä myös).

Varakkaiden suurin veroetu on ollut yhteisöverokannan voimakas lasku.

1950-, 60- ja 70-luvuilla monet yritykset maksoivat noin puolet voitoistaan ​​liittohallitukselle. Raha auttoi maksamaan Yhdysvaltain armeijasta ja investoinneista teihin, siltoihin, kouluihin, tieteelliseen tutkimukseen ja muuhun. “Likainen pieni salaisuus”, Richard Clarida, taloustieteilijä, joka on nyt keskuspankin varapuheenjohtaja, kerran sanottu“On se, että yritysvero käytti tuottaakseen kohtuullisen määrän tuloja”.

1900-luvun puolivälistä lähtien molempien poliittisten puolueiden poliitikot ovat kuitenkin kannattaneet yhteisöverokannan alentamista, usein Yhdysvaltojen suurten lobbausten alla. Leikkaukset ovat olleet niin suuria – mukaan lukien presidentti Donald Trumpin vuoden 2017 verouudistuksessa – että ainakin 55 suurta yritystä maksoi viime vuonna nolla liittovaltion tuloveroa, Verotuksen ja talouspolitiikan instituutin mukaan. Heidän joukossaan: Archer-Daniels-Midland, Booz Allen Hamilton, FedEx, HP, Interpublic, Nike ja Xcel Vitality.

“Tällä hetkellä Yhdysvallat kerää vähemmän yhteisöverotuloja osuutena taloudellisesta tuotoksesta kuin melkein kaikki muut kehittyneet taloudet”, Alan Rappeport ja Jim Tankersley The Timesista kirjoittavat.

Veronkevennysten perustelut ovat usein olleet koko talous hyötyy – että alemmat yhteisöverot johtaisivat yritysten laajentumiseen, uusien työpaikkojen lisääntymiseen ja korkeampiin tuloihin. Mutta se ei ole onnistunut tällä tavalla. Sen sijaan talouskasvu on ollut keskinkertaista 1970-luvulta lähtien. Ja tulot ovat kasvaneet jopa hitaammin kuin jokaisen ryhmän talous varakkaita lukuun ottamatta.

Yhdysvaltojen talous osoittautuu toimimatta kovin hyvin, kun rikkaiden veroaste on matala ja epätasa-arvo on korkea.

Yritysverot ovat niin tärkeä osa varakkaiden maksamia veroja, koska suuri osa heidän omistuksistaan ​​on yleensä varastoja. Yritysten omistajina he tosiasiallisesti maksavat yritysveroja. Suurin osa heidän tuloistaan ​​ei tule palkan tai bonuksen kautta; se tulee heidän varallisuutensa tuotosta.

“Itse asiassa ainoa merkittävä vero näille miljardööreille on yhtiövero, jonka he maksavat yritystensa kautta” Gabriel Zucman, ekonomisti ja veroasiantuntija Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä, kertoi minulle. “Tärkein syy siihen, miksi Yhdysvaltojen verojärjestelmä oli niin edistyksellinen ennen 1980-lukua, johtuu yritysten voittojen veroista.”

Presidentti Biden yrittää nyt kääntää osan (mutta ei suinkaan kaikista) yritysverojen laskusta. Hänen suunnitelmansa nostaisi yhteisöverokantaa, rankaisisi voittoja ulkomaille siirtäviä yrityksiä ja ottaisi käyttöön säännön, jonka tarkoituksena on estää yrityksiä maksamasta veroja muun muassa. Rahat auttaisivat maksamaan hänen infrastruktuurisuunnitelmastaan. “Se on rehellistä, oikeudenmukaista, verotuksellisesti vastuullista ja maksaa siitä, mitä tarvitsemme”, Biden sanoi eilen Valkoisessa talossa.

Asiantuntijat ja kriitikot ovat jo nostaminen laillinen kysymyksiä hänen suunnitelmastaan, ja siitä käydään selvästi keskustelua. Biden sanoi olevansa avoin kompromisseille ja muille ideoille.

Mutta yksi osa kritiikistä on melko selvästi ristiriidassa tosiseikkojen kanssa: Yritysverojen pitkäaikainen lasku ei näytä tarjoavan suurta hyötyä useimmille amerikkalaisille perheille.

Lisätietoja: Jos et ole vielä kuunnellut eilistä jaksoa “The Each day” – jossa Jesse Drucker kertoo, kuinka Bristol Myers Squibb on välttänyt veroja – Suosittelen sitä.

Eletyt asunnot: 1950-luvun lopulta alkaen Lois Kirschenbaum oli iltaisin New Yorkin oopperassa, jossa hänen jatkuva halu palata kulissien taakse auttoi häntä ystävystymään alan suurimpien tähtien kanssa. Hän kuoli 88-vuotiaana.

“Rakkaus on liukas ja käsittämätön asia”, kirjailija Celeste Ng kirjoittaa The Occasions -lehdelle.

Se vangitaan silmiinpistävillä ja tavallisilla hetkillä: vanhemmat ajavat puolitoista tuntia käymään lasten luona ja täyttävät jääkaapinsa; nuori pari ajaa moottoripyörällä yöllä; nukkuva lapsi, jota ympäröivät leludinosaurukset.

Vanavedessä turvotusta Aasian vastaisesta väkivallasta ja häirinnästä Yhdysvalloissa lähes 30 aasialaista ja aasialaista amerikkalaista valokuvaajaa kertoi miltä rakkaus näyttää heidän elämässään.

Valokuvat ovat peräisin Oregonista, Havaijilta, Georgiasta, Taiwanista, Japanista ja muualta. Siellä on välähdyksiä ruoasta, teksteistä ja sähköpostitse ystäviltä, ​​rakkailta, jotka torkkuvat – “pienet, arkiset, arkiset asiat, jotka lisäävät sen, mitä olen ymmärtänyt rakkaudeksi”, kuten valokuvaaja An Rong Xu kirjoittaa.

Ota jonkin aikaa valokuvan esseen kanssa täällä.

Tarjous arkki-jerk lohi kokki nopeasti. Katso lisää illallisen inspiraatiota 17 parasta reseptiä NYT-ruoanlaittotiimi teki viime kuussa.

Ystävät sienien kanssa, sekä istuttamasi että ne, jotka näyttävät avautuvan itsestään.

Haruki Murakamin uusi tarinakokoelma ”First Particular person Singular” sallii kirjoittajan ”oman äänen – tai sen, mikä kuulostaa hänen omalta ääneltään, jonka Philip Gabriel on upeasti kääntänyt – päästä kertomuksiin”, David Means kirjoittaa arvostelussa.

Myöhäisillan isännät puhuivat Edustaja Matt Gaetz.


Kiitos, että vietit osan aamustasi The Timesin kanssa. Nähdään huomenna. – David

PS New York Metropolis muutti Longacre Squaren nimen Occasions Squareksi, kunniaksi The New York Timesin muutolle alueelle, tänään 117 vuotta sitten. Occasions-tarina vaatimattomasti – mutta oikein – ennustettu että uutta nimeä “ei todennäköisesti unohdeta”.

Sinä pystyt näkemään tämän päivän painettu etusivu täällä.

Tämän päivän jaksoPäivittäinen”On kyse Tšovinin oikeudenkäynnistä. Päällä “Heiluta”, Diana Trujillo keskustelee avaruusmatkojen tulevaisuudesta.

Lalena Fisher, Ian Prasad Philbrick, Tom Wright-Piersanti ja Sanam Yar tekivät elokuvan The Morning. Voit tavoittaa joukkueen osoitteessa themorning@nytimes.com.

Rekisteröidy täällä saadaksesi tämän uutiskirjeen postilaatikkoosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *