Yhdysvaltain tiedusteluraportti varoittaa sosiaalisen pirstaloitumisen globaaleista seurauksista

Tuloerot voivat kasvaa entisestään, kertomuksessa todetaan, että se sitoo ajoittain tiedon epätasa-arvon.

“Luottamuksen kuilu” tietoon perustuvan yleisön välillä, joka uskoo hallituksen ratkaisuun, ja laajempaan yleisöön, jolla on syvä skeptisyys instituutioista, kasvaa raportissa.

Tekniikka pahentaa ongelmaa. Algoritmit, sosiaalinen media ja tekoäly ovat korvanneet asiantuntemuksen päätettäessä, mikä tieto leviää eniten, mikä on tehnyt yleisöstä alttiimpaa väärälle tiedolle.

Silti viime vuosikymmenien positiiviset väestörakenteen muutokset, joissa ihmiset siirtyvät köyhyydestä keskiluokkaan, ovat luoneet “kasvavia odotuksia”, sanoi tiedusteluneuvoston strategisen tulevaisuuden ryhmän johtaja Maria Langan-Riekhof. Mutta pelot tulojen laskusta ympäri maailmaa kasvavat, mikä on huolestuttava suuntaus, kun siihen liittyy muutoksia tiedon jakamisessa ja sosiaalinen jakautuminen on syventynyt.

“Nämä huolenaiheet saavat ihmiset etsimään luotettujen äänien, mutta myös samanmielisten ryhmien turvallisuutta yhteiskunnassaan”, rouva Langan-Riekhof sanoi. ”Peitä ne kuvaamani suuntaukset, ja sinä näet tavallaan sen reseptin suurempaan jakautumiseen, murtumisen lisääntymiseen. Uskomme, että se todennäköisesti jatkuu ja todennäköisesti pahenee. “

Ajan myötä raportin mukaan nämä suuntaukset voivat heikentää demokraattisia hallituksia.

“Samaan aikaan kun väestö on yhä voimakkaammin ja vaatii enemmän, hallituksiin kohdistuu suurempia paineita uusista haasteista ja rajallisemmista resursseista”, raportissa todetaan. “Tämä kasvava kuilu merkitsee enemmän poliittista epävakautta, demokratian heikentymistä ja laajentuvia rooleja vaihtoehtoisille hallinnon tarjoajille. Ajan myötä tämä dynamiikka saattaa avata oven merkittävämmille muutoksille ihmisten hallinnossa. “

Globaalien trendien raportissa on usein tarkasteltu mahdollisia tulevaisuuden tilanteita. vuonna Vuoden 2017 raportti, yksi esimerkki ajatteli pandemiaa, joka upotti maailman taloudelliseen kaaokseen. Se kuvasi nationalististen poliitikkojen heikentävän liittoutumia, öljyn hinnan laskua aiheuttaen onnettomuuksia ja eristävämpiä kauppakäytäntöjä. Se ennusti myös pandemian (vaikkakin vuonna 2023, ei vuonna 2020), joka rajoitti matkustamista, aiheutti taloudellisia ahdistuksia ja pahentaa nykyisiä eristyneisyyden suuntauksia.

Raportissa on käsitelty pandemian riskiä lähes kahden vuosikymmenen ajan, kertoi Gregory F. Treverton, entinen kansallisen tiedusteluneuvoston puheenjohtaja, joka auttoi johtamaan vuoden 2017 toimia. Vuoden 2004 raportti joidenkin asiantuntijoiden mielestä pandemiaa oli “useless ajan kysymys”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *