Uusi todistus holokaustista selviytyneiltä korostaa vihapuheen roolia

Tähän mennessä holokaustista selvinneet ovat lähettäneet yli 30 videota, kukin hieman yli minuutin pituisia. Videot lähetetään joka viikko Claims Convention -sovelluksen sosiaalisen median alustoille.

Yksi ensimmäisistä on Abraham H. Foxmanilta, joka syntyi Itä-Euroopassa vuonna 1940 ja jonka katolinen lastenhoitaja pelasti holokaustilta. Hän muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1950 ja liittyi Anti-Defamation League -sarjaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun hän läpäisi asianajajakokeen. Hän jäi eläkkeelle järjestöstä vuonna 2015.

Sisään hänen videonsa kampanjaa varten hän puhuu holokaustin alkuista.

“Krematoriot, kaasukammiot Auschwitzissa ja muualla eivät alkaneet tiilistä, vaan sanat – pahat sanat, vihamieliset sanat, antisemitistiset sanat, ennakkoluulot”, sanoo Foxman, 81,. “Ja heidän annettiin ryhtyä väkivaltaan sanojen puuttumisen, hiljaisuuden vuoksi.”

Luotto…Yhdysvaltojen holokaustin muistomuseo

Todistuksessaan herra Zoltak, 89, kuvaili isovanhempiensa vierailua vuonna 1935, kun hän oli 4-vuotias, Puolan kylässä, jossa heillä oli tavaratalo. Hän muisti nuoria puolalaisia ​​seisomaan myymälän edessä “estämättä ihmisiä pääsemästä sisään, ja hänellä oli merkkejä” Älä osta juutalaiselta “.”

Herra Zoltak sanoi, ettei hän vielä tiennyt mitä antisemitismi on, mutta se oli hänen ensimmäinen kohtaamisensa siihen.

Noin seitsemän vuotta myöhemmin hän ja hänen vanhempansa pakenivat “selvitystilassa olevasta getosta”. Hän muisteli, kuinka hänen äitinsä, joka etsi apua ystäviltä ja entisiltä luokkatovereilta, koputti heidän oviinsa, mutta hänet kutsuttiin useless “likaiseksi” ja hän kääntyi pois.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *