Seksuaalisen häirinnän skandaalien keskellä Australia suunnittelee “kunnioitussuunnitelmaa”

SYDNEY, Australia – Kahden kuukauden seksuaalisen väkivallan skandaalien jälkeen väitetty raiskaus Australian konservatiivinen hallitus sopi parlamenttitalossa torstaina hyväksyvänsä joukon suosituksia, joiden tarkoituksena on estää sukupuoleen perustuva väärinkäyttö ja lisätä vastuullisuutta väärinkäytöksistä työpaikalla.

Pääministeri Scott Morrison kutsui vastaustaan ​​maan seksuaalista syrjintää käsittelevän komission jäsenen raporttiin “kunnioituksen etenemissuunnitelmaksi”, joka parantaa työpaikkakulttuuria julkisella ja yksityisellä sektorilla. Se sisältää enemmän koulutusta kouluissa ja lupauksen uudesta lainsäädännöstä, jolla poistetaan tuomareille ja parlamentin jäsenille myönnetyt poikkeukset maan sukupuolista syrjintää koskevasta laista, ja annetaan uhreille mahdollisuus tehdä valituksia enintään kahden vuoden ajan.

Herra Morrisonin ilmoitus oli hänen toistaiseksi kattavin pyrkimyksensä ratkaista ongelma, joka on jo vuosia esiintynyt Australian politiikassa. naiset ovat kohdelleet huonosti, alentaneet tai seksuaalisesti häirinneet, yleensä ilman turvautumista.

Liittovaltion katsaus Keskittyminen parlamentin työpaikkakulttuuriin on vasta alkanut saman virkamiehen Kate Jenkinsin johdolla, ja se voi aiheuttaa uusia uudistuspyyntöjä, kun todistettavien muutosten kysyntä on edelleen lisääntynyt.

Kriitikot kyseenalaistivat, riittäisikö hallituksen viimeisin toimenpide. Huomaa sen alkuperäisen raportin julkaistiin maaliskuussa 2020, ja herra Morrisonin hallitus on toistaiseksi huomannut sen havainnot, monet naiset vaativat lisätietoja ja selkeää aikataulua.

“Tältä hallitukselta tarvitaan muutakin kuin sanoja sen käsityksen korjaamiseksi, että he eivät välitä näistä asioista”, sanoi New South Walesin yliopiston valtiotieteiden professori Louise Chappell. “Tämä ei mene pois.”

Emma Husar, oppositiotyöväenpuolueen entinen parlamentin jäsen, sanoi, että hallitus toimitti edelleen useless “vähimmäismäärän”.

Äänestykset ovat osoittaneet, että erityisesti australialaiset naiset ovat menettäneet luottamuksensa hallitukseen sen jälkeen, kun liberaalin entinen henkilöstön jäsen sanoi helmikuussa, että hänet raiskattiin ministeritoimistossa vuonna 2019. Seurauksena oli syytteiden tulva parlamentin jäseniä ja työntekijöitä kaikilla tasoilla. kanssa marssivat oikeuden eteen joka veti kymmeniätuhansia naisia ​​Australian kaupunkien kaduille.

Herra Morrison ilmestyi torstaina jättääkseen tilaa itselleen ja liberaalipuolueelleen. Hän sanoi, että hänen hallituksensa hyväksyi kaikki mietinnössä esitetyt 55 ehdotusta “kokonaan, osittain tai periaatteessa”, mikä sai kriitikot kyseenalaistamaan, mitkä toimenpiteet otettaisiin käyttöön liittovaltion tasolla tai siirrettäisiin valtioille tai annettaisiin vähän enemmän kuin huulipalvelu.

Monet suositukset – kansallisen seksuaalista häirintää koskevan tutkimusohjelman luomisesta koulujen “kunnioittavaa suhdetta” koskevaan koulutukseen – saattavat kestää vuosia. Ja jotkut torstaina ilmoitetuista muutoksista yksinkertaistaisivat Australian yhdenmukaisuuden muiden kehittyneiden demokratioiden – kuten Ison-Britannian, Kanadan ja Yhdysvaltojen – kanssa, jotka ovat myös viime vuosina antaneet lainsäädäntöä tiukentamaan lainsäätäjien työpaikkastandardeja.

Professori Chappell sanoi, että esimerkiksi parlamentin jäsenille myönnetty poikkeus – myös uskonnollisille järjestöille annettu sukupuoleen perustuvaa syrjintää koskeva laki – tuntui erityisen vanhentuneelta. Kuten monet muutkin, hän oli tyytyväinen pääministerin lupaukseen varmistaa, että lainsäätäjät ja lakimies eivät enää saisi erityiskohtelua.

“Kaikissa toistaiseksi näkemissämme tapauksissa he ovat voineet toimia rankaisematta, koska he eivät ole vastuussa samalla tavalla kuin parlamentin ulkopuolella olevat ihmiset”, hän sanoi. “Muutosta on ollut paineita monien vuosien ajan.”

Valitusprosessi ei kuitenkaan ole vielä selvä. Kun herra Morrisonilta kysyttiin, mitä seurauksia olisi lainsäätäjää koskevaan seksuaaliseen häirintää koskevaan valitukseen, hän sanoi, että siitä ei ollut vielä päätetty.

“On monia asioita, joita aiomme edelleen käsitellä laatiessamme tätä lainsäädäntöä”, hän sanoi.

Professori Chappell sanoi, että herra Morrison näytti yhä kamppailevan siitä, kuinka pitkälle mennä politiikan kanssa ja miten puhua asiasta. Torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa hän korosti, että kunnioittaen kunnioituksen kulttuuria työpaikalla, kaikkien australialaisten oli otettava vastuu, mutta ei “tavalla, joka asettaa australialaiset toisiaan vastaan”.

“Mitä hän tarkoittaa täällä?” Professori Chappell kysyi. “Että naiset ovat liian omituisia? Onko mahdollista puuttua seksuaaliseen häirintään ilman jonkinasteista vastakkainasettelua? En usko. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *