Macron sulkee ENA: n tarjouksessaan monipuolistaa Ranskan julkista palvelua

Herra Macron aloitti kansallisen keskustelun selvittääkseen kapinan syyt ja ilmoitti 25. huhtikuuta 2019 ensimmäistä kertaa, että hänen alma materi poistetaan. Se oli voimakas symbolinen ele, mutta se kohtasi vastustusta ja kului kaksi vuotta ilman mitään jatkotoimia. ENA näytti selviävän loppujen lopuksi.

Aiemmin tänä vuonna presidentti ilmoitti vierailullaan Nantesiin “Abilities” -nimisen ohjelman, jonka tarkoituksena on varmistaa, että kun puhutaan vanhempien julkishallinnon tehtävien eliittikouluista, “yksikään tasavallan poika ei koskaan sano, että tämä ei ole minulle . ”

Tällöin ilmoitettujen toimenpiteiden joukossa oli ENA: ssa vuosittain useita paikkoja nimetä heikossa asemassa oleville opiskelijoille, etenkin surkeat projektit suurkaupunkien laitamilla, joihin on keskittynyt monia muslimeja. Torstain julkilausumassa tehtiin selväksi, että ohjelmaa jatketaan uudessa instituutissa.

Herra Macron on asettanut Ranskan valtion nykyaikaistamisen etusijalle pyrkien poistamaan liiallisen byrokratian ja luomaan tehokkaamman, suorituskykyyn perustuvan julkisen palvelun. Se on keskeneräinen työ.

Presidenttiä on kritisoitu siitä, että hän on keskittänyt energiansa houkuttelemaan äänestäjiä poliittisen spektrin oikealle puolelle pyrkiäkseen vastaamaan oikeistolaisen johtajan Marine Le Penin haasteeseen. Tässä yhteydessä vaikutti alun perin keltaisen liivän liikkeelle tekemän päätöksen kunnioittaminen, jolla pyrittiin edistämään sosiaalista liikkuvuutta ja korkeampien valtion virkojen monimuotoisuutta.

“Ranskan tärkeiden ongelmien joukossa on yksi, josta tiedät joka päivä: Se on täydellinen murtuma yhteiskunnan pohjan – työskentelevien, eläkkeellä olevien, työttömien, nuorten, opiskelijoiden – ja oletetun eliitin välillä. ”, Macronin poliittinen liittolainen Francois Bayrou kertoi France Inter -radioon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *