Kymmenen vuoden ajan valokuvaaja seuraa tuhoutunutta kylää

Occasions Insider kertoo kuka olemme ja mitä teemme, ja antaa kulissien takana oivalluksia siitä, miten journalismimme muodostuu.

Japanin rannikkoa iski 11. maaliskuuta 2011 maanjäristys ja tsunami, joka tappoi 200 asukasta vuosisatoja vanhassa kylässä Kesenissä. Useless kaksi 550 kodista ei tuhoutunut, ja suurin osa eloonjääneistä muutti pois. Mutta 15 asukasta vannoi pysyvänsä ja rakentavansa kylän, ja Hiroko Masuike, New York Timesin valokuvaaja ja japanilainen syntyperäinen, matkusti kahdesti vuodessa New Yorkista viimeisen vuosikymmenen aikana kronikoimaan ponnistelunsa.

Viime kuussa valokuva-essee ja artikkeli kertoivat tarinan heidän päättäväisyydestään viimeisten 10 vuoden aikana. Masuike keskusteli haastattelussa projektinsa kehityksestä.

Maanjäristys ja tsunami tuhoivat monia kaupunkeja ja kyliä. Miksi päätit keskittyä Keseniin?

Kun tsunami tapahtui, minun piti olla siellä, koska kotimaassani oli menossa suuri katastrofi. Rikuzentakata, kaupunki, jossa Kesen on, oli yksi eniten kärsineistä. Minulla oli loma suunniteltu, mutta 12 päivää tsunamin jälkeen laskeuduin lähimmälle lentokentälle. Aloin kuvata roskat ja ihmiset Rikuzentakatan evakuointikeskuksessa, mutta olin edelleen tunnoton.

Eräänä päivänä ajoin Kesenissä ja näin pienen temppelin korkeammalla. Kymmenen ihmistä asui siellä, ja ympäri kaupunkia roskien joukossa asui muita ihmisiä. He olivat hyvin erilaisia ​​kuin muut evakuointikeskuksissa asuvat ihmiset – he olivat niin energisiä. Toisena päivänä, kun kävin temppelissä olevien ihmisten luona, he sanoivat minulle: “Jos haluat pysyä kanssamme, voit.” Aloin kuvata heidän elämäänsä: He rakensivat pienen hökkelin, missä söimme; he tekivät nuotion joka päivä; he yrittäisivät siivota paikan. He toivoivat yhdistävänsä yhteisönsä.

Kuinka tämä meni suurkatastrofin seurausten kuvaamisesta pitkäaikaiseen projektiin?

Kun menin ensimmäisen kerran sinne, kaikki avautuivat minulle ja luottivat minuun. En halunnut olla joku, joka menee katastrofialueelle ja sitten, kun uutiset haalistuvat, lähtee eikä koskaan palaa. Joten jatkoin useless takaisin, valokuvasin kaikkia joka kerta ja huomasin, miten he tekivät. Kymmenen vuoden aikana pystyin viettämään paljon aikaa eloonjääneiden kanssa ja vangitsemaan oikean hetken. Yritin olla hyvä kuuntelija – luulen, että he halusivat kertoa jollekulle tarinansa, tunteensa ja turhautumisensa. Joten he avasivat minulle vielä enemmän, kun palasin takaisin.

Mitä toivoisit kaapata kappaleen alussa?

Toivoin, että tämä yhteisö aikoo rakentaa uudelleen. Ensimmäinen matkani oli takaisin lokakuussa 2011, ja hallitus oli aloittanut elementtitalojen rakentamisen, joten siellä asui ihmisiä – paitsi tämä kaveri, Naoshi, joka menetti järistykseen vapaaehtoisen palomiehen poikansa. Hän ajatteli, että koska hänen poikansa henki saattaa palata, hänen täytyi olla samassa paikassa, joten hän rakensi talonsa uudelleen elokuussa 2012. Ja toivoin vangitsevani, milloin temppeli rakennetaan uudelleen, koska se oli ollut temppelin keskus vuosisatojen ajan.

Oliko projektin edessä ollut haasteita viime vuosikymmenen aikana?

Suurimman osan ajasta, kun palasin takaisin, yhteisössä ei tapahtunut muutoksia. Temppeli rakennettiin uudelleen vuonna 2017, mutta Rikuzentakata kertoi perheelle, että he eivät voineet rakentaa kotejaan siellä, missä heidän talonsa olivat. Viranomaiset pyrkivät nostamaan asuinkäyttöön tarkoitetun maan tasoa. Mutta rakentaminen kesti paljon kauemmin kuin luulivat, ja monet ihmiset eivät voineet odottaa niin kauan ja muuttivat muualle, ja maa pysyi tyhjä. Kun palasin tänä vuonna 10-vuotispäivän kunniaksi, rakennus oli valmis, ja vapaan alueen näkeminen oli upeaa: Kylä oli kerran täynnä ihmisiä ja taloja, mutta 10 vuotta myöhemmin siellä ei ollut mitään.

Aiotko jatkaa Kesenin valokuvaamista?

Minun ei tarvitse palata takaisin kahdesti vuodessa. Mutta ihmiset, joita olen kuvannut, edistyvät jonkin verran. Yksi henkilö aikoo avata koiraystävällisen kahvilan tänä kesänä. Joten haluaisin vierailla ja kuvata heidän elämäänsä. Olen nähnyt heitä 10 vuotta. On vaikea lopettaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *