Huuto Pakistanissa Imran Khanin jälkeen yhdistää raiskauksen naisten pukeutumiseen

ISLAMABAD, Pakistan – Pakistanissa on puhjennut huuto sen jälkeen, kun pääministeri Imran Khan syytti raiskaustapausten lisääntymistä naisten pukeutumisesta, aktivistit totesivat uhrien syyttämisen kulttuurin jatkumiseksi.

Herra Khan kommentoi televisiolähetyksiä aiemmin tällä viikolla, kun häneltä kysyttiin, mitä hallitus teki naisiin ja lapsiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan lisääntymisen hillitsemiseksi. Herra Khan tunnusti ongelman vakavuuden ja viittasi maan tiukkoihin raiskauksia koskeviin lakeihin.

Mutta hänen mukaansa naisten oli tehtävä osansa.

“Mikä on purdan käsite?” hän sanoi, käyttäen termiä, joka viittaa eristyneisyyden, naisten peittämisen tai peittämisen käytäntöön joissakin Etelä-Aasian yhteisöissä. ”Kiusauksen lopettaminen. Kaikilla ihmisillä ei ole tahdonvoimaa. Jos jatkat vulgaarisuuden lisäämistä, sillä on seurauksia. “

Melu oli nopea.

Pakistanin ihmisoikeuskomissio, riippumaton ryhmä, pyysi Khania anteeksi hänen huomautuksistaan, joita se kutsui “julkisen johtajan hyväksymättömäksi käytökseksi”.

“Tämä ei useless paljasta hämmentävää tietämättömyyttä siitä, missä, miksi ja miten raiskaus tapahtuu, mutta se myös syyttää raiskauksesta eloonjääneitä”, ryhmä sanoi.

Khanin toimisto antoi keskiviikkona julkilausuman, jonka mukaan pääministerin huomautukset oli esitetty väärin.

“Pääministeri puhui yhteiskunnallisista vastauksista ja tarpeesta yhdistää ponnistelumme raiskauksen uhan poistamiseksi kokonaan”, toimisto sanoi lausunnossaan. “Valitettavasti osa hänen kommentistaan, tietoisesti tai tiedostamattomasti, on vääristynyt tarkoittamaan jotain, jota hän ei koskaan tarkoittanut.”

Khanin hallitus on kohdannut valtavia paineita nopeuttaa raiskauksista eloonjääneiden oikeutta sen jälkeen, kun joukko pahoinpitelyjä herätti vaatimuksia kuolemanrangaistuksen soveltamisesta tällaisiin tapauksiin. Joulukuussa hallitus hyväksyi toimenpiteen, jonka mukaan raiskauksesta tuomitut miehet voidaan tuomita kemiallinen kastraatio.

Pakistanissa on vähän luotettavia tilastoja raiskauksista, mutta oikeuksien puolustajat sanovat, että kyseessä on vakavasti aliraportoitu rikos, osittain siksi, että uhrit ovat usein rikollisina tai syytetään pahoinpitelyistä. Tuhannet mielenosoittajat menivät kaduille viime vuonna sen jälkeen, kun itäisen Lahore-kaupungin ylin poliisiviranomainen sanoi sen nainen, joka raiskattiin autioilla oli osittain syyllinen hyökkäykseen.

Kriitikoille herra Khanin tämän viikon kommentit vahvistivat misogynistisia asenteita, jotka pahensivat ongelmaa naisille.

“Uhrit, jotka syyttävät ja valvovat naisten vaatevalintoja, jatkavat raiskauskulttuuria”, sanoi Lahoressa toimiva kirjailija ja suhdetoimintakonsultti Laaleen Sukhera.

“Kaikkia ja kaikkea näyttää olevan syytetty paitsi todelliset tekijät”, hän sanoi.

Jopa herra Khanin ensimmäinen vaimo Jemima Goldsmith, varakas brittiläinen perillinen, punnitsi Twitterissä. ”Ongelma on ei miten naiset pukeutuvat! ” hän kirjoitti yhdessä postissa. Eräässä toisessa hän kertoi toivovansa, että herra Khan olisi noteerattu väärin, koska hänen tuntemallaan miehellä oli erilaiset mielipiteet.

Ennen kuin hänestä tuli pääministeri, herra Khan oli krikettitähti ja A-listan julkkis, joka leikkasi lumoavan hahmon ja tunnettiin naisten miehenä. Hän meni naimisiin rouva Goldsmithin kanssa vuonna 1995 ja he erosivat vuonna 2004. Mutta hänestä tuli yhä konservatiivisempi 1990-luvun puolivälissä, kun hän tuli politiikkaan, ja häntä on syytetty viime vuosina liian myötätuntoisesta Talebanista.

Naisten oikeuksien puolustajille herra Khanin tämän viikon kommentit olivat vasta viimeisin esimerkki haasteesta, jonka he kohtaavat löytääkseen tukea syilleen syvästi konservatiivisessa yhteiskunnassa. Viime kuussa kansainvälisenä naistenpäivänä järjestettyjen naisoikeusmatkojen järjestäjät ovat sanoneet, että heitä on syytetty “mautonta” tasa-arvoisten oikeuksien tavoittelusta.

“Se on jo nyt äärimmäisen haastavaa kaiken ikäisille naisille Pakistanin julkisissa tiloissa, kaduilla, töissä tai digitaalisessa tilassa, jopa heidän omissa kodeissaan”, kirjoittaja Lahore. “Regressiivinen saarnaaminen estää naisia ​​ottamasta takaisin omaa omaansa, ja siihen on puututtava.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *