Itä-Indonesian tulvat ja mutaa jättävät vähintään 41 kuollutta

Muta-, vesi- ja pelkän voiman kohtalokas alkemia iski Itä-Indonesiassa sunnuntaina kello keskiyön aikaan yli 41 ihmistä, surmaten vähintään 41 ihmistä, totesivat katastrofiavustajat.

Nopeat tulvat ja maanvyörymät upposivat kokonaiset kaupunginosat Itä-Nusa Tenggaran maakunnassa, johon kuuluu yli 560 saarta. Indonesian kansallisen katastrofien torjuntaviraston tiedottaja Raditya Jati kertoi seitsemästä kylästä pahasti. Hän sanoi, että kadonnut 27 ihmistä ja yhdeksän loukkaantunut.

Jotkut pahimmista vahingoista olivat syrjäisellä Adonaran saarella, jossa monet asukkaat valmistautuivat juhlimaan pääsiäissunnuntaia. Rankkasade ja voimakas tuuli olivat puhjennut edellisestä päivästä lähtien. Vahinko jätti kymmeniä taloja mutan ja veden alle. Viisi siltaa katkaistiin, herra Raditya sanoi.

Pelastustoimintaa on vaikeutettu, koska Adonaraan pääsee useless meritse, ja vedet ovat epäselvät rankkasateiden takia, hän sanoi. Ensisijaisena tavoitteena on kuitenkin varmistaa, että eloonjääneet siirretään alueille, jotka ovat turvassa tulvien tai maanvyörymien varalta.

“Olemme edelleen koordinoimassa eri osastojen kanssa”, herra Raditya sanoi. “Keskitymme tällä hetkellä ensimmäiseen vastaukseen.”

Itä-Nusa Tenggara on ainoa roomalaiskatolinen provinssi Indonesiassa, joka on maailman väkirikkain muslimeja enemmistö.

Joka vuosi, monsuunikauden aikana, Indonesia kiinnittyy veden laukaisemaan onnettomuuteen. Mutta maassa on muita vastoinkäymisiä. Tuhansien asuttujen saarten ympäröimänä seismisesti aktiivisella “tulirenkaalla” Indonesia on erityisen alttiina luonnonkatastrofeille, kuten tulivuorenpurkauksille, maanjäristyksille, tsunamille, äkillisille tulville, maanvyörymille ja voimakkaille myrskyille.

Viime vuosina maa on myös käsitellyt lentokone kaatuu, veneonnettomuudet ja muut kuljetukset raukeavat.

Tammikuussa, maanvyörymät tapettu noin 40 ihmistä Javalla, Indonesian väkirikkaimmalla saarella. Siellä uusi mutavyöhyke osui katastrofien hallinnan virkamiesten kokoontuessa auttamaan etsintä- ja pelastustoimissa. Tapettujen joukossa oli paikallisen katastrofiapulaitoksen päällikkö ja Indonesian armeijan kapteeni.

Indonesian raju metsien hävittäminen on edistänyt tällaisten katastrofien riskiä, ​​jättäen maaperän irtoavaksi ja vaarassa sulautua tappaviin mutavirtoihin rankkasateiden tullessa.

Ennen tätä viikonloppua kansallinen meteorologian osasto oli varoittanut suuresta sateesta, herra Raditya sanoi. Mutta monilla pienten, kaukana sijaitsevien saarten, kuten Adonaran, asukkailla on useless vähän turvallisia paikkoja.

“Luulen, että suurin haaste on kuinka käyttää raskasta kalustoa”, herra Raditya sanoi ja viittasi pyrkimyksiin kaivaa ihmisiä ja koteja toivoen löytävänsä perheitä.

Mutta ottaen huomioon viestinnän haasteet, herra Raditya sanoi olevansa epävarma siitä, onko Adonarassa käytettävissä riittäviä laitteita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *