Räppäri, joka osuu 30-vuotiaisiinsa, keksii itsensä jälleen espanjalaisen popin joukoksi

LONDON – C. Tangana, yksi Espanjan suurimmista rap-tähdistä, osui kaksi vuotta sitten “pienestä kriisistä”.

Hän ajoi kuuluisuutta, joka tunnetaan provosoivista kappaleista ja yhtä provosoivista haastatteluista. Mutta hän oli lähestymässä nopeasti 30-vuotiaita, hän sanoi äskettäisessä Zoom-haastattelussa ja riskeerasi tulla yhdeksi niistä “kiusallisista, kiusallisista” räppääjistä, jotka toimivat vuosikymmenen ajan nuorempia kuin he ovat.

Joten C. Tangana – oikea nimi Antón Álvarez Alfaro – teki käännöksen ja päätti kokeilla käsiään muissa musiikkityyleissä, joita hän oli rakastanut lapsuudesta lähtien, kuten flamenco ja rumba, jopa espanjalainen people.

“Avasin ikkunan, jonka olin pitänyt suljettuna”, hän sanoi ja lisäsi: “Oletin, että se menisi pieleen.”

Álvarezin koe näyttää olevan kannattanut. Helmikuussa hän julkaisiEl Madrileño, Albumi, joka sekoittaa perinteisiä espanjalaisia ​​ja latinalaisia ​​amerikkalaisia ​​tyylejä, mukaan lukien rock, elektronisten äänien kanssa ja lyö paremmin hänen ansa- ja reggaetonfaneilleen. Se on muuttanut hänet Espanjan suurimmasta räppäristä yhdeksi sen suurimmista pop-tähdistä.

Yksi albumin varhaisimmista kappaleista, “Tú Me Dejaste De Querer”(” You Stopt Loving Me ”), on yli 100 miljoonaa katselukertaa YouTubessa.

“Voit kuunnella hänen musiikkiaan milloin tahansa, missä tahansa kaupassa”, sanoi espanjalaisen sanomalehden El Mundon musiikkitoimittaja Pablo Gil puhelinhaastattelussa.

Jotkut sen sisältämistä musiikkityyleistä olivat viimeksi suosittuja Espanjassa 1970-luvulla, jolloin maa oli Francon diktatuurin alla, Gil lisäsi. Álvarez, hän sanoi, otti vanhanaikaisia ​​ääniä, “horjutti niiden merkitystä ja teki niistä moderneja”.

Sisään arvostelu El País -lehdelle, musiikkikriitikko Carlos Marcos kirjoitti: “Vielä on nähtävissä, onko tämä uuden espanjalaisen popin syntymä vai mikä unohdamme muutaman vuoden kuluttua.”

“Mutta kuka välittää?” hän lisäsi. “Nautitaan siitä tänään, ja näemme huomenna.”

YouTubessa C. Tanganan videot houkuttelevat nyt kommentteja vanhemmilta musiikkifaneilta, jotka eivät oletettavasti olisi koskaan aiemmin menneet hänen levyjensä lähelle. “Luulin, että poikani kuuntelemasi musiikki oli kaatopaikkaa varten” kirjoitti Felix Guinnot, joka sanoi olevansa 50-vuotias, “mutta tämä poika muuttaa musiikillista käsitykseni.”

Álvarezin tie kuuluisuuteen on ollut mutkainen, ja useita nimimuutoksia on otettu huomioon uusien musiikillisten persoonien suhteen. Hän sanoi, että hän syntyi Madridissa ja aloitti teini-ikäisyytensä, mutta kaksi kertaa luopui kokonaan musiikista. Kun vuoden 2008 maailmanlaajuinen finanssikriisi vaikutti Espanjaan erityisen voimakkaasti, sen viipyvät vaikutukset ovat maan nuoret tuntevat edelleen – hän lopetti räppäämisen työskennellä pikaruokaravintolassa. Myöhemmin hän sai työpaikan puhelinpalvelusta myymällä matkapuhelimia.

Hän aloitti räppäämisen rakastuttuaan kollegaansa. Se oli myrkyllinen suhde, Álvarez sanoi, mutta se innoitti häntä palaamaan studioon. “Sanoin:” Minulla on oltava mahdollisuus ansaita rahaa tekemällä tätä puhelimien myynnin tai siivoamisen sijaan “, hän muisteli. ”Se muutti koko mentaliteettini. Aloin ajatella, että minun täytyi myydä itseni. Aloin tehdä asioita saadaksesi huomiota. “

Vuonna 2017 Álvarezilla oli ensimmäinen suuri hittiMala Mujer“, Kappale hänen kaipuustaan” pahasta naisesta “, jonka” geelikynnet ovat jättäneet arpia koko kehooni “. Mutta hänet tunnettiin pian enemmän suhteestaan Rosalía, espanjalainen poptähti (Hän on kirjoittanut suurimman osan El Mal Quereristä tai Dangerous Loveista, hänen läpimurtoalbuminsa, vaikka ne ovatkin sittemmin hajonneet) ja poliittisiin kiistoihin pääsemisestä.

Seuraavana vuonna Pohjois-Espanjan Bilbaon kaupunki heitti C. Tanganan pois konsertistasanoen, että hänen sanoituksensa olivat halventavia naisille.

Viime aikoina hän vaati ihmisiä ottamaan takaisin Espanjan lipun fasisteilta, mahdollisesti kiistanalainen suositus maassa, jossa jotkut yhdistävät sen Francon diktatuuriin.

Ana Iris Simón, musiikkitoimittaja ja kirjailija joka on kirjoittanut reaktiosta “El Madrileñoon”, kehui Álvarezin suorapuheista luonnetta. “Hän ei pelkää osallistumista tai mielipiteen antamista”, hän sanoi sähköpostissa.

Jotkut kriitikot syyttävät häntä edelleen liian machosta, Simón sanoi. He huomauttavat, että useless yksi uuden albumin 15 vieraasta on nainen (La Húngara, flamencolaulaja). Mutta Simón sanoi, että nämä kommentit eivät koskeneet espanjalaisten suhtautumista häneen. “Julkinen mielipide ja julkaistu mielipide eivät ole koskaan olleet yhtä kaukana toisistaan ​​kuin nyt”, hän totesi.

Uusi levy soittaa myös Espanjan luokkiin, Simón sanoi. Siihen kuuluu taiteilijoita ja musiikkityylejä, joita “viileä kulttuurimaailma on vuosien ajan korjannut tavalliselle kansalle tyypilliseksi musiikiksi”, hän sanoi. Álvarez käyttää näitä tyylejä ilman ironiaa, Iris lisäsi, vaan omaksui ne perillisen tavoin.

Álvarez sanoi valitsemansa yhteistyökumppanit – mukaan lukien Gypsy Kings, flamenco-yhtye, joka oli erittäin suosittu 1980-luvulla; Ed Maverick, ”Meksikon kansanromanttinen”; ja Jorge Drexler, Uruguayn laulaja-lauluntekijä – johti hänen rakkautensa taiteilijoihin, jotka ovat kulkeneet omat erilliset musiikkipolunsa. Mutta hän toivoi myös, että yhteistyö Latinalaisen Amerikan muusikoiden kanssa saattaisi muuttaa joidenkin espanjalaisten näkemyksen alueesta.

“Espanjassa meillä on tämä ongelma, että monilla ihmisillä on edelleen tämä siirtomaa-ajattelutapa”, Álvarez sanoi. “He ajattelevat, että kulttuurimme on parempi kuin heidän kulttuurinsa, ja se on niin tyhmää.”

Haastattelun aikana Álvarez sanoi olevansa erittäin iloinen siitä, että hänen kokeilunsa oli tuottanut tulosta. Hän puhui paljon siitä ilosta, että hänet nähtiin hyvänä lauluntekijänä. Mutta hän näytti onnelliselta, kun häneltä kysyttiin albumin vaikutuksesta yhteen tiettyyn henkilöön. Hänen äitinsä oli “aina ollut erittäin ylpeä” hänestä, hän sanoi, “mutta nyt hän voi laulaa lauluni.”

Hänen YouTube-kappaleidensa kommentit viittaavat siihen, että äiti ei ole ainoa toisen sukupolven jäsen. Madridin Antonio Remacha kirjoitti pitkän viestin yhden raidan alle sanomalla, että hänen tyttärensä oli pakottanut hänet kuuntelemaan levyä parempaan harkintaansa vastoin, mutta että hän oli rakastanut sitä.

“Minun on myönnettävä, että hän on 62-vuotiaana onnistunut tekemään minuun vaikutuksen”, Remacha kirjoitti Álvarezista ennen kuin kohteliaasti ja muodollisesti allekirjoitti: “Onnittelut ja kaikki kiitokseni.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *