Kiinalainen ‘täti’ meni yksinmatkalle. Nyt hän on feministinen ikoni.

Pian hän päätti: kun pojanpoikansa tulivat esikouluun, hän lähti omalle matkalleen. Hän oli ostanut pienen valkoisen Volkswagen-viistoperän useita vuosia aiemmin säästöineen ja noin 300 dollarin kuukausieläkkeellä.

Hänen perheensä oli vastustuskykyinen. Neiti Su vakuutti tyttärelleen, että hän olisi turvassa. Hän jätti huomiotta miehensä, jonka hän pilkasi.

24. syyskuuta hän kiinnitti telttansa auton päähän, pakasi minijääkaapin ja riisikeittimen ja lähti kotoa Zhengzhoun kaupunkiin.

Hän lähetti videopäivityksiä ajon aikana, ja lokakuussa yksi niistä tarttui kiinalaiseen TikTokiin Douyiniin. Siinä hän kuvasi kuinka sorrettu hän oli tuntenut kotitöitä ja aviomiehensä.

“Miksi haluan ottaa matkan?” hän huokaisi. “Elämä kotona on todella liian järkyttävää.”

Miljoonat katsoivat videota ja jakamalla sen hashtagien kanssa, kuten “pakeneva vaimo”.

Neiti Su jatkoi eri puolilla maata vierailemalla historiallisessa Xi’anissa, vuoristoisessa Sichuanissa ja Lijiangin vanhassakaupungissa – joka on tähän mennessä kulunut yli 8500 mailia. Hän säästää maanteiden tietulleista ottamalla maareittejä. Yöllä hän avasi telttansa autonsa yläpuolella kuin harmonikka ja tunsi olevansa turvallisempi korkealla. Ennen kuin lähti uudestaan ​​joka aamu, hän pukeutui märällä pyyhkeellään takapenkillä naruille.

Videoissaan hän ihmetteli uutta löydettyä vapautta. Hän pystyi ajamaan niin nopeasti kuin halusi, jarruttamaan niin kovaa kuin halusi. Jokaisessa pysäkissä hän sai uusia ystäviä, hän sanoi. Käärimällä nyytit kameraan Hainanin pysäköintialueelle helmikuussa, hän nauroi, kun ohi kulkevat turistit kysyivät kuka matkustaa hänen kanssaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *