Lontoon poliisi tuomittu jäsenyydestä uusnatsiryhmässä

Lontoo – Lontoon tärkeimmissä poliisivoimissa toimiva upseeri tuomittiin torstaina kielletyn uusnatsiryhmän jäseneksi. Hänen joukkonsa mukaan hänestä tuli ensimmäinen brittiläinen poliisi, joka on tuomittu terrorismirikoksesta BBC: n ja muiden brittien mukaan uutislähteet.

Benjamin Hannam, 22, koepoliisivirkailija, joka hakeutui Lontoon joukkoon, Metropolitan Policeen vuonna 2017 ja liittyi siihen vuoden 2018 alussa, todettiin syylliseksi kielletyn organisaation – uusnatsiryhmän Nationwide Motion – jäsenyyteen. kaksi väärinkäytöksestä petosta ja kaksi terroristilta todennäköisesti hyödyllisen asiakirjan hallussapitoa, poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa.

Petosmaksut, jotka liittyvät hänen poliisiasemaansa hakemuslomakkeilla makaamiseen, Lontoon tuomioistuimen paikalliset tiedotusvälineet ilmoittivat.

Herra Hannam osoitti “noudattavansa fasistista ideologiaa ja mahdollisesti peiteltyä, mutta silti ilmeistä uusnatsien ajattelutapaa”, syyttäjä Dan Pawson-Kilos sanoi Itsenäinenja lisäsi, että hän oli tavannut ihmisiä Nationwide Motion -tapahtumissa silloinkin, kun ryhmä oli kielletty. Ryhmä, joka ylisti brittiläisen lainsäätäjän Jo Coxin murha, kiellettiin joulukuussa 2016.

Oikeudenkäynti alkoi maaliskuussa, mutta tuomioistuin oli kieltänyt yksityiskohtiensa ilmoittamisen, jotta vältettäisiin tulevien tuomarien puolueettomuuden riski erillisessä tapauksessa Hannamia vastaan ​​paikallisten tiedotusvälineiden mukaan. Rajoitukset poistettiin, kun herra Hannam myönsi olevansa syyllinen lapsen siveettömän kuvan omistamiseen, josta oli tarkoitus olla toinen oikeudenkäynti.

Hannam, joka oikeudessa kielsi olevansa ryhmän jäsen, liittyi Lontoon kansallisen toiminnan haaraan vuonna 2016 poliisitilaisuuden mukaan. Hän sanoi oikeudenkäynnin aikana, että “fasismin ilme ja esteettisyys” kiinnosti häntä, mutta että hän ei ollut rasisti, BBC: n mukaan.

Hän esiintyi ryhmän propagandavideossa samassa kuussa, kun hän hakeutui liittymään poliisivoimiin, vaikka poliisin mukaan hänen ”tunnettu osallistumisensa” oli päättynyt syyskuuhun 2017 mennessä, useita kuukausia ennen kuin hän aloitti poliisin koulutuksen. Voimien mukaan hän oli piilottanut tämän historian, ja “jos hän olisi ollut rehellinen, se olisi automaattisesti estänyt häntä liittymästä pääkaupunkiseudun poliisilaitokseen”.

Metropolitan Police on kohdannut syytöksiä rasismista ja syrjivistä käytännöistä, ja joukko ilmoitti marraskuussa, että se rekrytoi enemmän vähemmistövirkailijoita ollakseen edustavampi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *