BBC: n John Sudworth lähtee Kiinasta, vedoten kasvaviin riskeihin

Toisinaan propagandakampanja tuhosi BBC: n pitkäaikaisen kirjeenvaihtaja Mr. Sudworthin, joka voitti viime vuonna George Polk -palkinnon raportoinnistaan ​​Xinjiangin internointileireistä. Kiinan ulkomaan kirjeenvaihtajaklubi kertoi keskiviikkona, että Kiinan valtion tiedotusvälineet ovat lähettäneet videoita herra Sudworthista verkossa poliisin kameroista saatujen materiaalien avulla.

Viime kuussa valtion tukema nationalistinen tabloidi The World Occasions julkaisi laajalti levitetyn artikkelin, joka hyökkäsi herra Sudworthia vastaan ​​hänen Xinjiangin raportoinnista ja syytti häntä “Kiinan vastaisena” toimittajana, jota tukivat “ulkomaiset joukot”, mukaan lukien Yhdysvallat. .

“Viime vuosina BBC ja heidän Kiinan kirjeenvaihtaja John Sudworth ovat tehneet parhaansa demonisoimaan Kiinaa julmana maana, jolla ei ole ihmisoikeuksia vääristämällä Xinjiangin tilannetta”, artikkelissa kerrotaan. “Mutta tänään heidän” hullut “vääristymänsä ovat paljastuneet – totuus on, että he ovat klovneja, jotka rikkovat ihmisoikeuksia.”

Ennen äskettäistä propagandakampanjaa herra Sudworthille oli toistuvasti myönnetty lyhennettyjä toimittajaviisumeita, joiden kesto oli useless yksi kuukausi lähes kolmen vuoden ajan, mikä on osa Kiinan hallituksen jatkuvaa pyrkimystä rangaista uutisjärjestöjä kattavuudesta, jonka se pitää liian kriittisenä. Suurimmalle osalle ulkomaalaisia ​​toimittajia myönnetään tyypillisesti yhden vuoden viisumit.

Syyskuussa kaksi australialaista toimittajaa pakeni Kiinasta viiden päivän diplomaattisen erimielisyyden jälkeen, joka alkoi, kun Kiinan valtion turvallisuusmiehet tekivät heille ennalta ilmoittamattomia vierailuja aiheuttaen pelkoa heidän pidättämisestä. Australian uutispisteissä ei ole enää kirjeenvaihtajia Kiinassa, kun maiden väliset suhteet ovat nopeasti heikentyneet.

Kiinan ulkomaan kirjeenvaihtajaklubi, jonka jäseniin kuuluu monia siellä työskenteleviä toimittajia, ilmaisi huolensa Keskiviikkona “Kiinan valtion ja valtion valvomien yksiköiden yhä useammin virheellisistä väitteistä, joiden mukaan Kiinan vastaiset poliittiset voimat motivoivat ulkomaisia ​​kirjeenvaihtajia ja heidän järjestöjään tuottamaan kattavuutta, joka on vastoin kommunistisen puolueen virallista linjaa”.

“Hälyttävässä mielessä Kiinan viranomaiset ovat osoittaneet myös suurempaa halukkuutta uhata toimittajia laillisilla toimenpiteillä, menettelyillä, jotka saattavat asettaa heidät poistumaan, estäen heitä lähtemästä Kiinasta”, klubi lisäsi.

Amy Chang Chien osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *