Navalny julistaa vankilassa nälkälakon lääketieteellisestä hoidosta

Moskova – Aleksei A.Navalny, vangittu Venäjän oppositiojohtajajulisti keskiviikkona nälkälakon mielenosoituksena siitä, että vankilaviranomaiset eivät toimittaneet hänelle asianmukaista lääketieteellistä hoitoa selkänsä ja oikean jalkansa voimakkaan kivun vuoksi.

Presidentti Vladimir V.Putinin äänekkäämpi kriitikko herra Navalny, käsikirjoitetulla vankilanhoitajalle, valitti että pahenevasta tilastaan ​​huolimatta häntä ei ole sallittu mennä valitsemaansa lääkäriin tai saada tarvittavia lääkkeitä.

Herra Navalny, joka kärsi a melkein kuolemaan johtava myrkytys kirjoitti elokuussa kannattajiensa verkkoon lähettämässä kirjeessä, että hänen tarvitsi “käydä lääkäriin erittäin pahasti” ja ettei hän lopettaisi nälkälakkoaan “ennen kuin se tapahtuu”. Vankilan henkilökunta, hän lisäsi, oli myös määrännyt häntä vastaan ​​kohdistetun psykologisen häirinnän, mukaan lukien unihäiriöt.

Herra Navalny oli sanonut aikaisemmassa lausunnossaan, että vankilalääkärit olivat toimittaneet useless ibuprofeenitabletteja kivun hoitamiseksi kuvaillen vankilaa “todellisen keskitysleirinä 60 mailin päässä Moskovasta”.

Vankilapalvelu sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa että herra Navalny on saanut kaiken tarvitsemansa lääketieteellisen avun ja että vartijoita vaadittiin tarkistamaan, että vangit olivat läsnä heidän sängyissään.

Herra Navalny romahti koomaksi lentokoneen lennolla viime elokuussa ja hänet evakuoitiin lääketieteellisesti Venäjältä Berliiniin.

Laajojen testien jälkeen sekä Saksan että Ranskan hallitukset ja kansainväliset kemiallisten aseiden asiantuntijat vahvistivat, että hänet oli myrkytetty Neuvostoliiton suunnittelemalla sotilaallisella hermostoaineella, Novichokilla. Herra Navalny sanoi yritys henkensä käski Kreml.

Herra Putin on kielletty mikä tahansa valtion rooli myrkytyksessä väittäen, että jos Venäjän valtio olisi halunnut tappaa hänet, se olisi onnistunut.

Tiistaina Putin keskusteli Navalnyn tilanteesta Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa, jotka vaativat hänen oikeuksiensa kunnioittamista. Euroopan unionin virkamiehet ovat vaatineet Navalnyn välitöntä vapauttamista.

Herra Navalnyn kyky tavoittaa miljoonia seuraajiaan sosiaalisen median kautta lakimiestensä ja muiden avustamana osoitti, että hän voi edelleen olla uhka Putinin Venäjän haltuun, jopa vankilassa. Laajan mittakaavan jälkeen mielenosoituksia vaati vapautumistaan ​​tammikuussa, hänen tiiminsä ilmoitti lisää mielenosoituksia tänä keväänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *