Kauhistuttava tauti pysyy meren rannalla Australiassa: lihaa syövät haavaumat

Hän on hoitanut tautia yli tuhannesta potilaasta sekä Australiassa että ulkomailla. Monet heistä ovat vanhempia, mutta toiset ovat nuoria opettajia, työntekijöitä ja jopa lapsia.

Hän mittaa vaurioita varovasti viivaimella merkitsemällä heidät seuraamaan heidän etenemistään. Vaikka ne näyttävät painajaisten tavalta – joillakin on haavaumia, jotka syövät luuhun asti – useimmat potilaat kuvaavat niitä kivuttomiksi. Bakteerien tuottama lihaa syövät toksiini aiheuttaa omituisen kauhun: Se sekä heikentää immuunivastetta että tukahduttaa kulutettavan lihan. Se on “todella erikoinen organismi,”, tohtori O’Brien sanoi bakteerista, “ja valtava vihollinen”.

Mr. Courtneyn tapauksessa haava oli tuhonnut jalkansa yläosan, ennen kuin lääkärit pystyivät antamaan diagnoosin. He ovat sittemmin suorittaneet leikkauksia nekroottisen, betonimaisen kudoksen poistamiseksi. “Ellet päästä eroon tuosta kuolleesta lihasta, iho ei koskaan parane”, sanoi tohtori Adrian Murrie, klinikan lääkäri, joka on hoitanut Mr. Courtneyä.

Muut potilaat, joilla on vähemmän vakavia tapauksia, joskus luopuvat hoidosta, vaan valitsevat luonnolliset lääkkeet, kuten lämmön ja saven levittäminen. Vaikka keho voi toisinaan torjua pienempiä haavaumia, tällaiset hoidot voivat aiheuttaa todellisen vaaran vakavissa tapauksissa, tohtori O’Brien sanoi.

Useimmissa tapauksissa hoidon kulku on antibiootteja. Aikaisemmin tautia hoidettiin suurelta osin leikkauksella, mutta paremmilla lääkkeillä ennuste on parantunut huomattavasti viime vuosina. “Luultiin, että antibiootit eivät toimineet”, tohtori O’Brien sanoi. “Koska se todella pahenee ennen kuin se paranee.”

Silti toistaiseksi ennaltaehkäisy on lähes mahdotonta.

“Emme tiedä, miten lopettaa se”, hän sanoi. Mutta jos vastaus löytyy jostain, hän sanoi, että se on Australiassa.

Herra Courtneyn taistelu taudin kanssa on vielä kaukana. Lääkärit odottavat hänen hoidon kestävän vielä vähintään kuusi kuukautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *