Suezin kanava on auki, mutta maailma on edelleen täynnä jättiläisiä konttialuksia

Merenkulkualan ja aluksen koon kasvulla on ollut keskeinen rooli modernin talouden luomisessa, mikä on auttanut tekemään Kiinasta valmistavan voiman ja helpottamaan kaiken nousua verkkokaupasta vähittäiskauppiaisiin, kuten Ikea ja Amazon. Konttilinjoille oli isompien rakennusten rakentaminen järkevää: Suuremmat alukset antoivat niille mahdollisuuden säästää rakentamisessa, polttoaineessa ja henkilöstössä.

“Erittäin suuret konttialukset (ULCV) ovat erittäin tehokkaita, kun kyse on suurten tavaramäärien kuljettamisesta ympäri maailmaa”, totesi suurten varustamo Hapag-Lloydin edustaja Tim Seifert lausunnossaan. “Epäilemme myös, että meriliikenteestä tulisi turvallisempaa tai ympäristöystävällisempää, jos valtamerillä tai kanavilla olisi enemmän tai vähemmän tehokkaita aluksia.”

AP Moller-Maersk sanoi, että on ennenaikaista syyttää Ever Givenin kokoa Suezin tapahtumista. Erittäin suuret alukset “ovat olleet olemassa monta vuotta ja ovat purjehtineet Suezin kanavan läpi ilman ongelmia”, sanoi yhtiön tekninen johtaja Palle Brodsgaard Laursen tiistaina lausunnossaan.

Laivan koon kasvu on kuitenkin aiheuttanut kustannuksia. Se on käytännössä asettanut sataman satamaan, kanava kanavaa vasten. Esimerkiksi suuremmille aluksille pääsemiseksi Panaman kanava laajeni vuonna 2016 yli 5 miljardin dollarin kustannuksella.

Että aloitti kilpailun satamien kesken Yhdysvaltojen itärannikolla pitkin kanavan läpi tulevia suurempia aluksia. Useat satamat, mukaan lukien Baltimoressa (Miami) ja Norfolkissa (Va.), Aloittivat ruoppaushankkeet satamiensa syventämiseksi. New Yorkin ja New Jerseyn satamaviranomainen johti 1,7 miljardin dollarin hanketta nostaa Bayonnen silta majoittaa Aasian ja muualla lastilla lastattuja mammutti-aluksia.

Kilpailu yhä suurempien alusten vastaanottamiseksi pakotti satamat ja terminaalioperaattorit ostamaan uusia laitteita. Tässä kuussa esimerkiksi Oaklandin satama pystytti kolme 1600 tonnin nosturia Se antaisi yhden sataman johtajan sanoin “vastaanottaa suurimmat alukset”.

Mutta vaikka satamat saivat kustannuksia suurempien alusten sijoittamisesta, ne eivät hyödyntäneet kaikkia etuja, lähetystietoyrityksen Alphaliner vanhempi analyytikko Jan Tiedemann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *