Kolme lasta rokottavaa naista ampui kuolleita Afganistanissa

KABUL, Afganistan – Kolme terveydenhuollon työntekijää, kaikki naiset, jotka työskentelivät hallituksen poliorokotuskampanjassa, ammuttiin tiistaina Jalalabadissa Itä-Afganistanissa tiistaina, paikallisten viranomaisten mukaan useless viikkoja sen jälkeen, kun kolme televisiossa työskentelevää naista tapettiin samassa kaupungissa.

Kaikki 20-vuotiaat naiset työskentelivät työpaikalla vilkkaassa kaupungissa lähellä Pakistanin rajaa, kun heidät ammuttiin kahdessa erillisessä hyökkäyksessä.

Semin, 24, ja Basira, 20, jotka molempien afgaanien tavoin käyttivät useless yhtä nimeä, ammuttiin ja tapettiin kaksi aseistettua, kun he tulivat taloon Jalalabadissa rokottamaan siellä asuneita lapsia, kuvernöörin toimisto kertoi.

Kaksi menivät ovelta ovelle kaupunkiin, käytännön, jonka Talebanit ovat aiemmin kieltäneet valvonnassaan olevilla alueilla.

Se oli Seminin ensimmäinen rokotuskampanja; sanoi uhrin serkku Ahmad Faisal Nizami. Hän oli äskettäin ollut naimisissa ja valmistunut opettajankoulutuksesta.

Negina, 24, Afganistanissa maanantaina alkaneen poliorokotuskampanjan valvoja, ammuttiin ja tapettiin noin tunnin kuluttua muualla kaupungissa.

Mikään ryhmä ei heti ottanut vastuuta murhista.

Talebanin tiedottaja Zabihullah Mujahid hylkäsi kaikenlaisen osallistumisen tapahtumaan WhatsApp-viestissä.

Afganistan, joka kirjasi vuonna 2020 56 poliotapausta Maailmanlaajuinen polion hävittämisaloite, on yksi kahdesta maasta, joissa tautia ei ole hävitetty, ja se on Pakistanin takana.

Noin samaan aikaan kuin tiistain ampuminen, räjähdys tapahtui kaupungin alueellisessa sairaalassa, virkamiesten mukaan rokotetta säilyttävän yhdisteen edessä. Uhreja ei ollut, mutta ikkunat olivat pirstoutuneet.

Viimeisimmät tapot – osa kohdennettujen salamurhaaaltojen joukosta, joissa usein mainitaan naisia, toimittajia, ammattilaisia, aktivisteja ja lääkäreitä – tapahtui Afganistanin kannalta ahtaalla hetkellä, kun Taleban on saavuttanut vakavia sotilaallisia voittoja ja hyökkää hellittämättä niitä, joiden katsotaan tekevän yhteistyötä afgaanien kanssa hallitus. Lisäksi alueella toimivan islamilaisen valtion jäännökset ovat keskittyneet toteuttamaan vähemmän suuria pommituksia ja pienempiä mutta kohdennettuja hyökkäyksiä.

Samaan aikaan Yhdysvallat ei ole vielä sanonut lopullisesti, noudattaako se 1. toukokuuta asetettua määräaikaa kaikkien amerikkalaisten joukkojen vetämiselle, Trumpin hallinto allekirjoitti sopimuksen Talebanin kanssa helmikuussa 2020.

“Veljentytärni Basira oli köyhä tyttö”, sanoi Jalalabadin heimojen vanhin Haji Moqbel Ahmad ja lisäsi, että naista ei ollut aiemmin uhattu. “Hänet ammuttiin ja tapettiin työssään.”

Teini-iästä lähtien rokotustyöntekijä Basira oli ilmoittautunut viiden päivän rokotuskampanjaan, josta hänelle maksettaisiin alle 30 dollaria, virkamiesten mukaan.

Kuukausi alkoi kolmen naisen murha joka työskenteli televisioasemalla Jalalabadissa. Naispuolinen televisio- ja radiotoimittaja samalta asemalta ammuttiin suunnilleen samalla tavalla joulukuussa. Islamilainen valtio otti vastuun molemmista tapahtumista.

New York Instances dokumentoitu vähintään 136 siviilin ja 168 turvallisuusjoukon jäsenen kuolema tällaisissa kohdennetuissa murhissa vuonna 2020, mikä on enemmän kuin melkein mikään muu sodan vuosi. Toistaiseksi vuonna 2021 ei ole nähty minkäänlaista lepoa samanlaisesta väkivallasta.

Talebanit lisäävät painostusta hallitukseen ja yhteiskuntaan, väittäen määräävän aseman, kun Afganistanin konfliktin ratkaisemiseksi käydään änkyttäviä, ajoittaisia ​​neuvotteluja.

Jalalabad on ollut yksi eniten kärsineistä kaupungeista. Päivä televisiotyöläisten murhien jälkeen tienvarsipommi tappoi siellä olevan naislääkärin.

Yhdysvaltain asianajaja Rab Wilson Kabulissa tuomitsi tiistain murhat.

“Tällaiset hyökkäykset loukkaavat suoraan afgaanien unelmaa rakentaa parempaa elämää lapsilleen”, herra Wilson kirjoitti Twitterissä. “Syvä surunvalitteluni uhrien perheille, kun vaadimme oikeudenmukaisuutta”, hän kirjoitti. “Rokottajien hyökkääminen on yhtä sydämetöntä kuin selittämätöntä.”

Zabihullah Ghazi osallistui raportointiin Jalalabadilta ja Fahim Abed osallistunut Kabulista, Afganistanista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *