Kiinassa seksiskandaali, monet näkevät #MeToo-hetken

Jopa Xinhua, virallinen uutistoimisto, ajoi paikallisia virkamiehiä yrittämään poistaa aihetta koskevia viestejä. “Julkisen skeptisyyden edessä paikallisten viranomaisten ei pitäisi turvautua virkojen poistamiseen”, Xinhua-selostuksessa sanottiin. “Julkinen vastaus on ainoa oikea toimenpide.”

Neiti Xun taistelu pelataan nyt julkisesti rappeutuneelle yleisölle.

Hänen vanhempansa palkkasivat kaksi asianajajaa Shanghaista edustamaan häntä, mutta paikallinen muutoksenhakutuomioistuin hylkäsi heidän tapaamispyyntönsä. Sen sijaan se nimitti kaksi oikeusapuasianajajaa a lähettää Xun setä Weibossa, sosiaalisen median palvelussa. Hän käytti vahvistettua Weibo-tiliä, eli kiinalaiset sensuurit tiesivät hänen henkilöllisyytensä ja hyväksyivät huomautukset hiljaisesti. Viesti lähetettiin uudelleen yli 66 000 kertaa, ja siitä pidettiin yli neljännesmiljoonaa kertaa 24 tunnissa.

Neiti Xun setä sanoi, että valtion virkamiehet olivat sosiaalisesti arvostettuja 40–50-vuotiaita henkilöitä, paljon vanhempia ja voimakkaampia kuin hänen veljentytär. Heidän ikänsä eivät ole selvät, koska tuomio paljasti useless heidän sukunimensä ja asemansa.

Oikeudenkäynnin online-katsojat laajensivat myös Sichuanissa aiemmin tässä kuussa julkaistun online-uutislehden artikkelia, jonka mukaan haastateltiin Xu-isää. Artikkelin mukaan hänen isänsä syytti paikallisviranomaisia ​​tekemästä hänestä syntipukki ja kysyi, miksi he eivät olleet tulleet esiin aiemmin.

Tehtaanmyymälä ei nimittänyt häntä, eikä hänen kommenttejaan voitu vahvistaa, vaikka setä lainasi sitä hyväksyvästi Weibo-postissa. Uutissivusto poisti artikkelin muutama tunti myöhemmin selittämättä. Silti artikkeliin viittaava hashtag sai 130 miljoonaa näyttökertaa 12 tunnin kuluessa Weibosta.

Vaikka ihmiset verkossa piristävät Xu: n vetoomusta, monet tunnustavat, että häntä on edessään kova taistelu. He pelkäävät, että hänestä tulee viimeisin uhri hallituksen pyrkimyksessä todistaa olevansa oikeassa. He uskovat myös, että valtion virastojen pimeissä kulmissa monien naispuolisten työntekijöiden on jatkettava pomojensa seksuaalisen etenemisen sietämistä.

“Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu”, yksi Weibo-käyttäjä kirjoitti, “eikä se ole viimeinen kerta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *