Ever Given on osittain vedessä ja melkein ilmainen, mikä lisää toiveita liikenteen pian palautumisesta.

Mamutti-rahtilaiva, joka tukkii yhden maailman tärkeimmistä merivaltimoista, irrotettiin rantaviivasta ja asetettiin osittain pinnalle maanantain alkupuolella, mikä herätti toivoa, että liikenne voisi pian palata Suezin kanavaan ja rajoittaa häiriöiden taloudellista laskeutumista.

Pelastusjoukkueita, jotka työskentelivät sekä maalla että vedellä viisi päivää ja yötä, avustivat viime kädessä voimakkaammat voimat kuin mikään kone, joka ryntäsi paikalle: kuu ja vuorovesi.

Kun vedenpinta paisui yön yli, tunnit kaivamaan ja kaivamaan miljoonia tonneja maata Ever Greenin ympäristössä maksoivat, kun alus palautti hitaasti kelluvuuden virkamiesten mukaan.

Vaikka merenkulkuvirkamiehet ja Egyptin viranomaiset varoittivat, että monimutkainen operaatio oli edelleen kesken, he ilmaisivat kasvavan luottamuksensa siihen, että alus on pian täysin ilmainen.

Perä oli nyt noin 300 metrin päässä rannasta Suezin kanavanhallinnon mukaan. Aluksen liikkuessa epäselvä oli, olisiko sipulinen keula – ulkonema aluksen edessä vesilinjan alapuolella – täysin puhdas liasta ja roskista. Jos se on edelleen jumissa savessa tai kalliot estävät sitä, varhain aamulla optimismi voi nopeasti hiipua.

Seuraava nousuvesi huipentuu klo 11.42 paikallista aikaa, ja miehistöt jatkavat liikkumista veden noustessa viranomaisen mukaan.

Sosiaalisen median kuvat osoittivat, että hinaajien miehistö juhlii edistymistään esiaikana.

Se näytti olevan huipentuma yhdelle modernin historian suurimmista ja intensiivisimmistä pelastusoperaatioista, jolloin maailmanlaajuisen kauppajärjestelmän sujuva toiminta on tasapainossa.

Joka päivä kanava oli tukossa laittaa maailmanlaajuiset toimitusketjut toisen päivän lähemmäksi a täysimittainen kriisi.

Alukset, jotka ovat täynnä maailman tavaroita – kuten autoja, öljyä, karjaa ja kannettavia tietokoneita – virtaavat yleensä vesiväylän läpi helposti ja toimittavat suuren osan maapallosta kulkiessaan nopeimman polun Aasiasta ja Lähi-idästä Eurooppaan ja Yhdysvaltain itärannikolle. Osavaltiot.

Pelastusoperaatio voi viedä viikkoja, ja jotkut alukset päättivät olla odottamatta vie pitkä tie ympäri Afrikan eteläkärki, matka, joka voi lisätä viikkoja matkaan ja yli 26000 dollaria päivässä polttoainekustannuksia.

Koneenkäyttäjien, insinöörien, hinaajien kapteenien ja muiden pelastusoperaattoreiden armeija tiesi olevansa kilpailussa aikaa vastaan.

Myöhään lauantaina hinaajakuljettajat soivat sarviaan kunniaksi edistyksen näkyvimmistä merkeistä, koska alus juoksi karille tiistan myöhään.

220 000 tonnin alus muutti. Se ei mennyt kauas – useless kaksi astetta eli noin 100 jalkaa, merenkulkuviranomaisten mukaan. Se tuli edistyksen perjantaista, jolloin kanavan virkamiesten mukaan ruoppaajat olivat onnistuneet kaivamaan aluksen takaosan vapauttamalla sen peräsimen.

Lauantai-iltapäivään mennessä he olivat ruoppaaneet 18 metriä alas kanavan itärannalle. Mutta virkamiehet varoittivat, että aluksen keula pysyi tiukasti maaperässä ja että operaatio kohtasi edelleen merkittäviä esteitä.

Aluksen toimintaa ja miehistöä valvova yritys, Bernhard Schulte Shipmanagement, kertoi 11 hinaajan auttavan, joista kaksi liittyi taisteluun sunnuntaina. Aluksen keulan ympärille kaivettiin useita ruoppaajia, mukaan lukien erikoistunut imuruopaaja, joka pystyy saamaan 2000 kuutiometriä materiaalia tunnissa.

Aluksen päällikkö kertoi, että hinaajien ja ruoppaajien lisäksi suuritehoiset pumput imevät vettä aluksen painolastisäiliöistä keventääkseen alusta.

Pelastajat päättivät vapauttaa aluksen jousivuodon liikkuessa, mikä nosti kanavan vesitasoa peräti 18 tuumaa, analyytikot ja kuljetusasiamiehet sanoivat.

Se oli herkkä tehtävä, jossa miehistön jäsenet yrittivät liikuttaa alusta tasapainottamatta sitä tai hajottamatta sitä.

Kun Ever Given on painunut keskellä, sen keula ja perä ovat molemmat kiinni asennoissa, joihin niitä ei ole suunniteltu, runko on altis stressille ja halkeamille, asiantuntijoiden mukaan. Aivan kuten jokainen nousuvesi toi toivon aluksen vapauttamisesta, jokainen laskuvesi tuo alukseen uusia rasituksia.

Sukeltajien joukot ovat tarkastaneet rungon koko operaation ajan eivätkä ole löytäneet vaurioita, virkamiesten mukaan. Se olisi tarkastettava uudelleen, kun se on täysin ilmainen.

Ja kestäisi jonkin aikaa myös itse kanavan tarkastaminen turvallisen kulun varmistamiseksi. Kun satoja aluksia varmuuskopioidaan kummallekin puolelle, voi kestää päiviä, ennen kuin toiminta palaa normaaliksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *