Biologi, ulkomaalainen kattohaikara ja naisten armeija, jotka yrittävät pelastaa sitä

Elämä voi muuttua hetkessä, kuten kokin, kun panin ensin silmäni korkeaan ja outoa silmiinpistävään lintuun, joka tunnetaan suurempana adjutanttina.

Se oli Intia vuonna 2018 Koillis-Assamin osavaltiossa. Olin päätynyt sinne osittain järjettömien olosuhteiden takia, mikä merkitsi sitä, että minut kuvattiin todellisuuden televisiolentäjälle navigoidessa moottoroidulla rikaksella Himalajan läpi. Kuljettuani eräillä maailman korkeimmista ja vaarallisimmista teistä, mukaan lukien Tanglang La -vuorisolku, pääsin katsomaan perinteinen uhanalaisten eläinten valikoima: Aasialaiset norsut, suuremmat yksisarviset sarvikuonot, läntiset hulockigibbons.

Matkalla Assamin pääkaupunkiin Guwahatiin näin 5 metriä korkean linnun kohoavan tien reunalla. Sen ulkonäkö otti minut niin innolla, että pyysin kuljettajaa vetäytymään, jotta voisin katsoa paremmin. Siinä oli lävistävät siniset silmät, pitkänomainen sähkökeltainen kaula, huojuva, puhallettava niskatasku, pitkät jalat, jotka liikkuivat jäykällä sotilaallisella kävelyllä, ja karat mustat karvat sen (enimmäkseen kalju) esihistoriallisen näköisen pään päällä. En tiennyt, että tämä ulkomaalainen eläin – myös uhanalainen, vaikkakaan ei tunnetusti niin – muuttaisi työelämääni.

Kuljettaja tarjoutui näkemään kuinka kiehtovaa jättihaikara minua kiehtoi minut maailman suurimpien adjutanttien ympärivuotiseen väestöön.

Yllätyksekseni hän johti minut leviävälle Boragaonin kaatopaikalle, kaatopaikkaan, joka rajoittuu Deepor Beelin kosteikkoon, ekologisesti tärkeä vesivarasto saastumisen uhkaama.

Kun ajoimme kaatopaikalle, tunsin olevani astumassa post-apokalyptisen kuumeen unelmaan: Jätteet kasattiin korkeammalle kuin East Village -asuntorakennus. Näin lukemattomien ihmisten, myös pienten lasten, lajittelevan roskat paljain käsin. Lehmät laiduntivat lääketieteellisellä jätteellä, ja luonnonvaraiset koirat ajoivat toisiaan roskivuorien läpi. Kaivinkone työntää koko ajan roskakoria pidempään.

Tämän surrealistisen kohtauksen keskellä kaivaa roskat tahrattujen viereen karjan egrets, olivat näyttäviä isompia adjutantteja, jotka kiertelivät ja marssivat jäykästi muiden rehujen vieressä.

Palattuaan Intiasta tajusin, että tapaamiseni isompien avustajien kanssa oli muuttanut peruuttamattomasti minua. Siihen asti olin ehdottomasti etsinyt uraa New Yorkissa koomisena vatsakilpailijana samalla kun harjoittelin arkipäivän päivätöitä. Villieläinten valokuvaaminen oli minulle suhteellisen uutta; Olin pitänyt sitä useless nautinnollisena harrastuksena. Mutta yhtäkkiä halusin jatkaa luonnonsuojelua kaikilla kuituillani.

Löysin nopeasti villieläinbiologin, tohtori Purnima Devi Barmanin työn, joka on omistanut elämänsä suurempien adjutanttien suojelemiseksi. Hargila-armeijan perustaja, paikallinen naispuolinen ruohonjuuritason vapaaehtoistyöntekijä, tohtori Barman johti naisjoukkojaan pesimäpaikkojen suojelemisessa, kaatuneiden lintulasten suojelemisessa ja Assamin yhteisön kouluttamisessa näiden merkityksestä. harvinaiset ja uhanalaiset puhdistajat.

Kun olen ollut kirjeenvaihtajana tohtori Barmanin kanssa useita kuukausia, matkustin takaisin Assamiin helmikuussa 2020. Tohtori Barman kutsui minut yöpymään kotiinsa Guwahatiin, jossa hän asuu aviomiehensä kanssa, joka on myös villibiologi, ja hänen kaksosena teini-ikäisensä kanssa. tyttäriä.

Ensimmäisellä vierailullamme Guadahin laitamilla sijaitseviin Dadaran, Pacharian ja Singimarin kyliin tohtori Barman osoitti jatkuvasti autonikkunaansa “hargilas”, joka on sanskritinkielisestä sanasta “hargilas”. luun niellä. ” En voinut uskoa, kuinka monet linnuista kurkistivat meitä valtavista pesistä ja nousivat korkealla pään yläpuolella olevilla termeillä – varsinkin kun vuonna 2016 Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto arvioi, että useless 800–1200 kypsää yksilöä olivat olemassa, väestön vähentyessä.

Assam on tämän uhanalaisen lajin viimeinen linnoitus, jossa on yli 80 prosenttia suurimman adjutantin maailmanlaajuisesta väestöstä. (Jäljellä oleva väestö on jaettu Kambodžan ja Intian Biharin osavaltion välillä.)

Aiemmin tohtori Barman selitti, että suurempia adjutantteja pidettiin epäterveellisinä häiriöinä ja niiden uskottiin olevan pahoja ennusteita, minkä seurauksena monet heidän pesivistä puistaan ​​kaadettiin. Suuri osa Hargilan armeijan ponnisteluista on tarkoitettu tällaisten puiden suojelemiseen.

Ryhmä pyrkii myös kuntouttamaan yhteiskunnan käsityksen linnuista – “tuoda linnut ihmisten sydämeen, mieliin ja kulttuureihin”, tohtori Barman sanoi. Suojelutyö on pitkään vaivannut taksonominen puolueellisuus, koska ihmiset yleensä suosivat houkuttelevat nisäkkäät eteenpäin osoittavilla silmillä. “Mitä enemmän ihmisiä, jotka pitävät hargilasia huonona ennusteena, taudinkantajana ja tuholaisena”, tohtori Barman kertoi minulle, “sitä enemmän olen pakkomielle.”

Teos on maksanut osinkoja. Suuremman adjutantin paikallinen populaatio on noussut arviolta 950 lintuun, kun se vuonna 2007 oli 400 lintua. Myös Dadaran, Pacharian ja Singimarin kylissä pesivien pesäkkeiden määrä on noussut saman jakson aikana – 220 pesään, 28: sta.

Viime vuosina Hargilan armeija on kasvanut sisältäen tuhansia luvattuja jäseniä – ihmisiä, jotka ovat saaneet jonkinasteista suojelukoulutusta – ja noin 400 naista, jotka ovat aktiivisesti mukana liikkeen johtamisessa. Suurin osa sen järjestäjistä on maaseudun kotiäyttäjiä, jotka auttavat integroimaan arvostuksen suuremmille avustajille paikallisiin perinteisiin. He kutovat suurempia adjutanttimalleja perinteisiin Assamin tekstiileihin ja sisällyttävät suurempia adjutantteemoja vauvan suihkuihin.

Tunnetuin tietoisuusohjelma, jonka olen nähnyt, oli paikallinen häät, johon sisältyi kuvioita sisäänkäyntiä vartioivasta jättiläislinnusta ja hargila-aiheisesta hennasta, joka oli piirretty häävieraiden, myös minä, käsille.

Tohtori Barmanin ponnistelut ovat johtaneet Hargilan armeijan muodostavien naisten laajempaan vaikutusmahdollisuuksiin. Monet saavat työkaluja ja koulutusta – mukaan lukien lahjoitetut käsiraudat ja ompelukoneet – jotka voivat auttaa heitä ansaitsemaan lisätuloja.

“Vaikuttaa siltä, ​​että elämämme on täysin muuttunut integroimalla hargila-motiivit vaatteihimme”, sanoi Hargila-armeijan jäsen Jonali Rajbongshi, joka saatuaan uuden ompelukoneen alkoi ompella puuvillapusseja, joissa on brodeerattu suurempia adjutantteja.

Vierailimme myös Pratibha Malakar -nimisen naisen talossa, joka kudosi punavalkoisen hargila-gamosan – perinteisen pyyheinen tekstiili – tiedonsiirtonopeudella ja asiantuntemuksella.

Tohtori Barman kertoi minulle, että hänen yhteisönsä suojelumalli voidaan helposti toistaa muualla maailmassa. “Naiset ovat avain ja suurimmat muutoksen tekijät”, hän selitti. “Kun koulutamme naisia ​​ja kun naisia, saavutamme kestävän tavoitteen.”

Paikallisten koulujen tietoisuusohjelmat ovat toinen ryhmän taktiikasta, ja menin tohtori Barmanin kanssa muutamaan tällaiseen yllätysvierailuun. Hänen esityksissään, jotka sisältävät vilkkaita keskusteluja, informaatioesitteitä, koulutuspelejä ja värityssivuja, opiskelijat olivat istuimensa reunalla.

Assam-aikani lopussa olin mukana tohtori Barmanin ja hänen tiiminsä kanssa takaisin Boragaonin kaatopaikalle, missä hän johti etsintäohjelmaa. Lapset istuivat roskien joukossa, söivät makeisia ja värjäsivät piirustuksia epäkeskeistä haikarista.

Keskitin hänen esityksensä, katsoin ympärilleni ja löysin kaatopaikan kulman täynnä naurua ja hauskuutta. Se oli odottamaton iloinen hetki: merkittävän naisen ja uhanalaisen, jos usein huomiotta jätetyn, kaatopaikan kokosi meidät kaikki niin erilaisista olosuhteista – lumoavan ja muuttuvan suojelukampanjan epätodennäköinen kohde.

Carla Rhodes on villieläinten suojeluvalokuvaaja, joka asuu Catskillsissä. Voit seurata hänen töitään Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *