Kymmeniä ammuttiin alas yhdessä Myanmarin räikeimmistä päivistä vallankaappauksen jälkeen

Lauantaina armeijan paraateissa, johtaja Myanmarin siviilihallituksen kaataminen viime kuussa armeija oli päättänyt “suojella ihmisiä kaikilta vaaroilta”.

Ennen kuin päivä oli ohi, hänen komentamansa turvallisuusjoukot olivat ampuneet ja tappaneet 5-vuotiaan pojan, kaksi 13-vuotiasta poikaa ja 14-vuotiaan tytön. Myanmarin suurimman kaupungin Yangonissa olevalle tyttövauvalle iski silmä kumiluodilla, vaikka hänen vanhempiensa mukaan hänen odotettiin elävän.

Tapetut lapset olivat kymmenien surmattujen ihmisten joukossa lauantaina, kun turvallisuusjoukot ryöstivät mielenosoituksia ympäri Myanmaria, joka näytti olevan yksi tappavimmista päivistä 1. helmikuuta tapahtuneen vallankaappauksen jälkeen, jota johti kenraali Min. Aung Hlaing, komentaja. Tatmadaw, koska armeija tunnetaan. Yksi uutistoimisto, Myanmar Now, ilmoitti lauantaina kuolleiden määrän olevan jopa 80.

“Tänään on asevoimien häpeäpäivä”, tohtori Sasa, joukko vaaleilla valittuja virkamiehiä, jotka sanovat edustavansa Myanmarin hallitusta, sanoi lausunnossaan.

Tapot tapahtuivat asevoimien päivänä, Tatmadawin kunniaksi vietettynä juhlapäivänä, joka oli tilaisuus kenraali Min Aung Hlaingin puheelle Naypyidawissa, pääkaupungissa.

Kenraali lupasi tasoittaa tietä demokratialle huolimatta siitä, että se hylkäsi maan 8. marraskuuta pidettyjen vaalien tulokset ja pidätti monet niistä, jotka valittiin parlamenttiin sinä päivänä. Hän toisti lupauksen järjestää uudet vaalit, mutta ei tarjonnut aikataulua.

Yli 3000 armeijan vangitseman vallankaappauksen jälkeen pidätetyn joukossa ovat syrjäytetty siviilijohtaja Daw Aung San Suu Kyi ja presidentti U Win Myint. Heidän puolueensa, Nationwide League for Democracy, voitti maanvyörymän marraskuussa.

Kansallisessa televisiossa lähetetyssä puheessaan kokoontuneille joukkoille kenraali Min Aung Hlaing totesi, että Tatmadawin perusti kenraali Aung San, kansallinen sankari. Hän ei maininnut, että kenraali oli Aung San Suu Kyin isä.

Armeijan päivän seremoniaan, Tatmadawin vuoden kohokohtaan, osallistuu yleensä joukko ulkomaisia ​​diplomaatteja. Tänä vuonna niitä oli vähemmän, jotka edustivat Kiinaa ja useita muita naapurimaita.

Läsnä oli myös Venäjän varapuolustusministeri Alexander Fomin, jonka kenraali Min Aung Hlaing eristi kiitokseksi. Perjantaina kenraali antoi herra Fominille mitalin ja seremoniamiekan.

Venäjä on ollut tärkeä aseiden toimittaja Myanmarin armeijalle, ja Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä voidaan luottaa siihen, että yhdessä Kiinan kanssa estetään kaikki kansainvälisen elimen yritykset määrätä pakotteita Myanmariin.

Yhdysvallat ilmoitti torstaina asettavansa omat taloudelliset seuraamuksensa kahdelle armeijan omistamalle ryhmittymälle, jotka hallitsevat suurta osaa Myanmarin taloudesta.

Yhdysvaltojen Myanmarin suurlähettiläs Thomas Vajda sanoi lauantaina, että turvallisuusjoukot “murhaisivat aseettomia siviilejä, mukaan lukien lapset”, ja hän kutsui verenvuodatusta “kauhistuttavaksi”.

Yhdysvaltain suurlähetystö sanoi laukauksia oli annettu kulttuurikeskuksessaan Yangonissa, American Centerissä, lauantaina. Suurlähetystö sanoi, ettei kukaan loukkaantunut ja että se tutkii.

Ilmeisessä iskussa armeijalle lomalla etninen kapinallisryhmä tunnetaan nimellä Karenin kansallisen liiton sanoi Facebookissa ylittäneensä ja tarttuneensa Tatmadaw-leiriin. Ryhmä julkaisi valokuvia aseista, jotka se oli sanonut takavarikoineensa, mukaan lukien konekiväärit ja rakettikäyttöiset kranaatit.

Tatmadaw on taistellut vuosikymmenien ajan eri etnisten ryhmien kanssa Myanmarissa, mukaan lukien Karen. Jotkut oppositiojohtajat toivovat, että kaupunkien mielenosoittajat, jotka ovat pääasiassa enemmistön Bamar-etnisestä ryhmästä, voivat rakentaa koalition etnisten ryhmien kanssa vastustaakseen Tatmadawia.

Lauantain laajamittaiset murhat tapahtuivat päivä sen jälkeen, kun armeijan johtama televisio uhkasi mielenosoittajia “ammutulla takana ja pään takaosalla”, jos he jatkoivat vastustavansa sotilaallista hallintoa.

Poliittisten vankien avustajayhdistyksen mukaan, joka on seurannut pidätyksiä ja murhia vallankaappauksen jälkeen, noin neljännes ennen lauantaina tapetuista ammuttiin päähän.

Lauantain murhat tapahtuivat yli kahdessa kymmenessä kaupungissa eri puolilla maata. Monet uhreista olivat sivullisia.

Meiktilassa, Myanmarin keskustassa, 14-vuotias Ma Pan Ei Phyu oli kotona, kun turvallisuusjoukot alkoivat ampua satunnaisesti naapurustossa, hänen isänsä sanoi. Perhe ei kuullut laukausta, eikä he tajunnut, että hänet oli tapettu, ennen kuin hän putosi lattialle. Hän oli lyönyt rintaan.

Yangonissa 13-vuotias Maung Wai Yan Tun pelasi ulkona, kun poliisi ja sotilaat saapuivat. Peloissaan, hän juoksi pois ja ammuttiin, hänen äitinsä kertoi online-uutispisteelle Mizzima. Perhe meni palauttamaan hänen ruumiinsa, mutta kun he löysivät sen turvallisuusjoukkojen ympäröimänä, he eivät uskaltaneet lähestyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *