UK Faculty hyökkäsi kahdesta suunnasta Muhammad Cartoonin yli

Sarjakuva profeetta Muhammadista – tällä kertaa sen käyttö brittiläisessä luokkahuoneessa – taas herättää vihaa ja kansallisia keskusteluja suvaitsevaisuuden, sananvapauden ja koulutuksen rajoista.

Opettaja, joka näytti sarjakuvan opiskelijoille tällä viikolla, on saanut kuolemanuhkauksen ja on poliisin suojeluksessa, virkamiehet sanoivat – kaiku Ranskalainen Charlie Hebdo -lehti ja edelleen ranskalainen opettaja viime vuonna vastaavien sarjakuvien näyttämisestä.

Voimakkaat mutta väkivallattomat mielenosoittajat estivät pääsyn kouluun ja vaativat opettajan erottamista Pohjois-Englannissa Länsi-Yorkshiressa sijaitsevasta Batley-lukioista, kutsumalla tapahtumaa esimerkkinä kiihkoilusta. Monet muslimit pitävät Muhammedin fyysisenä kuvauksena rienaava.

Torstaina Leedsin lähellä oleva koulu keskeytti opettajan – joka kannattajien mukaan oli käyttänyt kuvaa uskonnon ja sananvapauden opetuksessa. Koulu sanoi lausunnossaan, että “haluaisimme vilpittömän ja täydellisen anteeksipyynnön”. Se kertoi poistaneensa loukkaavan materiaalin, jota se ei kuvannut, mutta joidenkin mielenosoittajien mukaan se oli yksi tai useampi Charlie Hebdon julkaisemista sarjakuvista.

Opettajaa ei ole virallisesti tunnistettu, vaikka jotkut sarjakuvan käytöstä suuttuneet ihmiset ovat levittäneet henkilön nimen.

Koulun vastaus sai ihmiset, mukaan lukien brittiläiset poliittiset ja tiedotusvälineiden henkilöt, vastareaktion, joka syytti sitä siitä, että vähemmistö, joka haluaa asettaa uskonnolliset norminsa koko yhteiskunnan maallisille instituutioille, on uhkaillut pelottelua. Toisten mukaan opettaja oli käyttänyt huonoa arvostelukykyä, mutta he tuomitsivat väkivallan uhkaamisen.

Yksi vivahteikkaammista vastauksista tuli Sayeeda Warsi, entinen hallituksen ministeri ja konservatiivipuolueen puheenjohtaja, joka istuu ylähuoneessa ja on pakistanilaista alkuperää oleva muslimi.

Islamofobia on todellinen ongelma Britanniassa, hän kirjoitti Twitter-säikeessäja “koulun tulisi kysyä, olisiko jumalanpilkkaa voitu opettaa paremmalla tavalla, joka ei edellyttänyt sarjakuvia, joissa kuvataan muslimeja, jotka käyttävät pommiturbaaneja”.

Samalla hän sanoi, että opettajaa “ei pidä nimetä eikä tunkeutua” ja lisäsi: “Kehotan pientä mutta meluisaa mielenosoittajaryhmää rauhoittumaan ja menemään kotiin. On parempia tapoja nauttia hyvästä säästä. “

Ja pahemmalla sanalla hän neuvoi muslimeja vastustavia “kommentaattoreita, tiedotusvälineitä, twitter-peikkoja, politikkoja” olemaan niin innokkaita “heidän” muslimiensa riville “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *