Tässä on viisi avainkysymystä aseväkivallasta

Se on surkea amerikkalaisen elämän rituaali: massa ammunta tapahtuu – joskus useampi kuin yksi, nopeasti peräkkäin. Maa suree uhreja. Ja mikään ei muutu.

Oletan, että sama tapahtuu Atlantassa ja Siirtolohkare, Colo. Mutta kannattaa silti käyttää muutama minuutti aseiden väkivallan perustietojen esittelemiseen. Tärkeintä on yksinkertaisesti tämä: Aseiden kuolemien laajuus Yhdysvalloissa ei ole väistämätöntä. Maa voisi vähentää kuolonuhrien määrää kenties huomattavasti, jos se haluaa.

Kun aseväkivalta lasketaan yhtenä ryhmänä – joka kattaa murhat, itsemurhat ja onnettomuudet -, se tappaa noin 40 000 amerikkalaista vuodessa.

Se on kaukana maan suurimmista tappajista, kuten sydänsairaudet (noin 650 000 vuosittaista kuolemaa) tai Alzheimerin tauti (noin 125 000). Mutta se on laajalti verrattavissa tietulli monista tunnetuista kuolinsyistä, mukaan lukien keskimääräinen influenssakausi (35 000), ajoneuvo-onnettomuudet (39 000), rintasyöpä (42 000), maksasairaus (43 000) tai haimasyöpä (45 000).

Republikaanien kongressin jäsenet väittävät usein toisin. Boulder-ammuntojen jälkeen John Thune Etelä-Dakotasta, senaatin toiseksi paremmalta republikaanilta, hylätyt puhelut aseiden saatavuuden rajoittamisesta sanomalla: “Jäsenillämme ei ole suurta halua tehdä asioita, jotka näyttävät puuttuvan siihen, mutta eivät todellakaan tee mitään ongelman korjaamiseksi.”

Mutta on ylivoimaista näyttöä siitä, että maalla on ainutlaatuinen aseväkivallan ongelma, lähinnä siksi, että sillä on ainutlaatuinen aseiden saatavuus.

Ei ole useless, että jokaisessa muussa korkean tulotason maassa maailmassa on paljon vähemmän aseita ja paljon vähemmän aseiden kuolemia. On myös, että Yhdysvaltojen osavaltioissa, joissa on vähemmän aseita – kuten Kaliforniassa, Illinoisissa, Iowassa ja suuressa osassa Koillista – on vähemmän aseiden kuolemia. Ja kun valtion tai paikallishallinto on rajoittanut aseiden saatavuutta, kuolemat ovat usein vähentyneet, Michael Siegel Bostonin yliopiston kansanterveyskoulusta sanoo.

“Tärkein opetus tästä tutkimuksesta on se, että tiedämme, mitkä lait toimivat”, Siegel sanoo. (Instances-kolumnisti Nicholas Kristof on kirjoittanut hyvän yleiskatsauksen nimeltä “Kuinka vähentää kuvauksia.”)

He saavat valtavaa huomiota ilmeisistä syistä: He ovat kauhistuttavia. Mutta ne eivät myöskään ole ensisijainen aseväkivallan lähde. Esimerkiksi vuonna 2019 useless noin yksi 400 aseen kuolemasta oli seurausta joukkomurhasta (määritelty vähintään neljä kuolemantapausta). Yli puolet aseiden kuolemista johtuu itsemurhista, kuten Margot Sanger-Katz The Timesista on todennut.

Silti monet politiikat, joita asiantuntijat sanovat vähentäisi aseiden kuolemia – kuten aselupien ja taustan tarkistaminen – vaikuttaisi todennäköisesti sekä joukkotapauksiin että suurempaan ongelmaan.

Kyllä, valtava enemmistö amerikkalaisista tukee monia aseiden säätämistä koskevia ehdotuksia – kuten taustatarkistukset – että kongressin republikaanit ovat estäneet. Ja kyllä, Kansallisen kivääriliiton kampanjalahjoitukset vaikuttaa keskusteluun.

Mutta tärkein syy siihen, että kongressin jäsenet tuntevat olonsa mukavaksi estämään aseiden hallintaa, on se, että useimmat amerikkalaiset eivät tunne asiaa riittävän voimakkaasti muuttamaan äänensä sen takia. Jos amerikkalaiset lopettaisivat aseiden hallinnan vastustajien äänestämisen, aseiden hallintaa koskevat lait tulisivat nopeasti voimaan. Tämän maan aseväkivallan taso on yhtä korkea kuin se onkin, koska monet amerikkalaiset ovat päättäneet, että heillä on kunnossa se.

Aseiden hallinta on jälleen yksi asia, jossa filibuster auttaa republikaanien poliittisia prioriteetteja ja vahingoittaa demokraattisia prioriteetteja. Aseiden (kuten ilmastonmuutos, verot, Medicare-pääsy, vähimmäispalkka, maahanmuutto ja muut kysymykset) osalta republikaanit ovat tyytyväisempiä vallitsevaan tilanteeseen kuin demokraatit. Filibuster – joka vaatii 60 senaatin ääntä useimpien lakien hyväksymiseen eikä 51: n suora enemmistö – suojaa vallitsevaa tilannetta.

Jos demokraatit muuttavat filibusteria, niin monet suosivat, ei ole vaikea kuvitella, kuinka aseenvalvontalaskusta voisi tulla laki tänä vuonna. Filibusterin kanssa on melkein mahdotonta kuvitella.

Ajattomat kappaleet: Kongressin kirjasto nimesi 25 äänitettä “ääniaarteiksi, jotka ansaitsevat kaiken ajan säilyttämisen”. Valintojen joukossa: laulu: Kermit the Frog.

Eletyt asunnot: Jessica McClintock pukeutui sukupolvien naisiin kalikoilla, pitsi- ja beribboned-paitaleilla, jotka tunnetaan nimellä mummomekot. Hänen asiakkaisiinsa kuului Vanna White ja 27-vuotias Hillary Rodham vuoden 1975 häihinsä Invoice Clintonin kanssa. McClintock kuoli 90-vuotiaana.

Yli 26 vuoden ajan HGTV on rakentanut imperiumin passiivisesta katselusta: Vaikka ihmiset taittavat pyykinsä tai selaavat sosiaalista mediaa, he pitävät verkon kodinparannusohjelmia taustalla. Ainoat kaapeliverkot, joilla on suurempi keskimääräinen yleisö, ovat CNN, Fox Information ja MSNBC. Suoratoiston nousu – joka saa ihmiset tekemään harkitumpia katselupäätöksiä – uhkaa verkkoa.

“HGTV on upea, krenelloitu talo naapurustossa, joka on rakennettu juoksuhiekka- ja termiittitunneleille.” Ian Parker kirjoittaa The New Yorker -lehdessä. “Uusimmat suoratoistovideotilaukset on myyty lupaavalla sisällöllä, joka on merkittävä.” HGTV, kuten Parker toteaa, “on matalabudjettiinen ja vaatimaton”.

Vastauksena verkko yrittää tehdä loistavia esityksiä, jotka ovat “erityisiä, erilaisia ​​ja kiehtovia”, eräs HGTV: n johtaja sanoi tarjoten silti “mukavuutta televisiota”. Keskustelluista käsitteistä: linnunrakennuskilpailu; present, jossa sekoitetaan remontti ja treffit; ja ohjelma, jossa räppäri Lil Jon auttaa ihmisiä uudistamaan kotejaan, työnimellä “Revitty mihin. ”

HGTV on nyt osa Discovery + -streaming-alustaa, joka on pieni verrattuna Netflixiin ja Disney +: iin. Mutta HGTV: n arvo on myös sen kirjaston koko, joka sisältää satoja jaksoja suosittuja ohjelmia, kuten “Home Hunters” ja “Fixer Higher”.

Lisätietoja: Discovery + tuo kaapeli-aikakauden tavan katsella televisiota suoratoistoon.

Eilisen oikeinkirjoituksen mehiläisen pangram oli toiminto. Tässä on tämän päivän palapeli – tai voit pelata verkossa.

Tässä tänään Mini-sanaristikko, ja vihje: Usein lentäjä (viisi kirjainta).

Jos sinulla on mielialaa pelata enemmän, etsi kaikki pelimme täällä.


Kiitos, että vietit osan aamustasi The Timesin kanssa. Nähdään huomenna. – David

PS Priya KrishnaAikaisemmin Bon Appétitissä työskennellyt ruokakirjoittaja liittyy Instances-lehteen, jossa hän kirjoittaa ja esiintyy NYT Cookingin YouTube-kanava.

Sinä pystyt näkemään tämän päivän painettu etusivu täällä.

Tämän päivän jaksoPäivittäinen”Koskee rokotteen käyttöönottoa. Päällä “Heiluta”, Glennon Doyle keskustelee misogyniasta, anteeksipyynnön voimasta ja muusta.

Lalena Fisher, Claire Moses, Ian Prasad Philbrick, Tom Wright-Piersanti ja Sanam Yar tekivät elokuvan The Morning. Voit tavoittaa joukkueen osoitteessa themorning@nytimes.com.

Rekisteröidy täällä saadaksesi tämän uutiskirjeen postilaatikkoosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *