Kanadan korkeimman oikeuden säännöt liittovaltion hiilivero on perustuslaillinen

OTTAWA – Kanadan korkein oikeus päätti pääministeri Justin Trudeaun ilmastonmuutosta koskevan tärkeän voiton merkittävässä päätöksessä, että liittohallituksen asettama hiilivero niitä vastustavissa maakunnissa oli perustuslaillinen.

Viitaten parlamentin valtaan antaa lainsäädäntöä “rauhaan, järjestykseen ja hyvään hallintoon” liittyvissä asioissa tuomioistuin totesi, että ilmastonmuutoksen torjuminen kasvihuonekaasupäästöjä vähentämällä oli perustuslain suojaama “kansallinen huolenaihe”.

“Tämä asia on kriittinen vastauksessamme eksistentiaaliseen uhkaan ihmisten elämälle Kanadassa ja muualla maailmassa” tuomioistuin kirjoitti päätöksessään 6-3. ”Ilmastonmuutos on todellista. Se johtuu ihmisen toiminnasta johtuvista kasvihuonekaasupäästöistä, ja se on vakava uhka ihmiskunnan tulevaisuudelle. “

Taloustieteilijät ovat tukeneet laajasti hiilidioksidin hinnoittelun käsitettä, ja Maailmanpankki, jossain muodossa sitä on toteutettu tai sitä kehitetään 64 maassa joko fossiilisille polttoaineille maksettavien välittömien verojen tai cap-and-trade-ohjelmien kautta.

Hiilidioksidihinnan vähimmäishintojen asettaminen keinoksi vähentää päästöjä ja edistää tehokkuutta on Trudeaun ilmastonmuutosohjelman kulmakivi. Vuoden 2015 vaalikampanjan aikana, joka toi hänet ensin valtaan, Trudeau korosti maakuntien tarvetta ottaa käyttöön hiilen hinnoittelu, jota hänen konservatiivisen edeltäjänsä Stephen Harper vastustaa.

Monilla Yhdysvaltain osavaltioilla on hiilen hinnoitteluohjelmia, erityisesti Kaliforniassa. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi tarkoitettujen rahojen ja verohyvitysten odotetaan tukevan suurta osaa presidentti Bidenin omasta tulevat ehdotukset menoista, jonka avustajien ja asiakirjojen mukaan voi maksaa jopa four biljoonaa dollaria seuraavan vuosikymmenen aikana.

Mutta useat ihmiset, jotka tuntevat tulevan infrastruktuuripaketin Yhdysvalloissa, sanoivat, että niitä on ei tällä hetkellä suunnitella hiilidioksidipäästöjen hintaa. Sen sijaan presidentti aikoo nostaa huomattavasti autojen polttoainetehokkuusvaatimuksia pakottaen autonvalmistajat kohti sähköajoneuvoja sääntelyn, ei lainsäädännön avulla. Vastaavasti herra Biden aikoo asettaa uudelleen voimalaitosten tiukat päästömääräykset siirtääkseen sektorin pois hiilestä.

Kongressin republikaanit vastustavat tiukasti hiiliveroa ja ovat vuosien varrella toistuvasti ja lähes yksimielisesti äänestäneet estääkseen hallitusta asettamasta sitä.

Kuten republikaanit Yhdysvalloissa, konservatiiviset pääministerit öljytuotantolaitoksissa Alberta ja Saskatchewan ovat pitkään kovasti kamppailleet hiilen hinnoittelun torjumiseksi. Heihin liittyi toinen konservatiivinen Doug Ford, joka peruutti hiilidioksidin hinnoitteluohjelman Ontariossa pian sen jälkeen, kun hänestä tuli pääministeri Kanadan väkirikkaimmassa maakunnassa vuonna 2018.

Kyseiset kolme provinssia esittivät herra Trudeaun hiilen hinnoittelulaki johtivat lopulta korkeimman oikeuden päätökseen.

“Toivomme varmasti, että tämä lopettaa oikeudellisen ja puolueellisen taistelun ilmastotoimien ympärillä täällä Kanadassa”, sanoi Keith Brooks, ympäristöjohtaja, asianajajaryhmän ympäristöjohtaja. “Ihmiset, mukaan lukien pääministerit, jotka eivät pidä hiilen hinnoittelusta, käyttävät sitä poliittisena kiilana ja kylvävät jakautumista mutta myös väärää tietoa.”

Korkeimman oikeuden päätöksessä kuvataan yksityiskohtaisesti ilmastonmuutoksen vaarat Kanadalle ja sen rannikoille, erityisesti arktiselle alueelle ja alkuperäiskansoille, mutta yksikään oikeudellisista haasteista aloittaneista kolmesta maakunnasta ei kiistä sen vaikutuksia. Heidän vastalauseensa keskittyivät sen sijaan väitteeseen, jonka mukaan Trudeaun ohjelma olisi ylittänyt liittohallituksen perustuslailliset valtuudet.

Vuonna 2019 herra Trudeau asetti vähimmäishinnan hiilelle. Siitä tulee 40 Kanadan dollaria tonnilta 1. huhtikuuta ja se saavuttaa 170 dollaria tonnilta vuonna 2030. Suurimmalla osalla maakunnista on omat ohjelmansa näiden tavoitteiden saavuttamiseksi joko suoraan maksamalla polttoaineista ja teollisuuden päästöistä tai asettamalla päästöille yläraja. ja sitten luodaan markkinapaikka teollisuudenaloille, jotka ylittävät rajan ostaa päästölupia muilta yrityksiltä, ​​jotka ovat alle ylärajan.

Liittohallitus on astunut sisään useless, kun maakunta, kuten Ontario, Fordin johdolla, kieltäytyi hinnoittelemasta hiiltä. Tällöin se verotti polttoainetta ja vahvisti muut maksut teollisuuspäästöistä.

Yksittäiset kanadalaiset saavat hallitukselta hiiliveroalennuksia korvaamaan polttoainelisän. Katsaus: Parlamentin budjettivalvoja totesi, että useimmille kotitalouksille maksetaan enemmän hyvityksiä kuin he käyttävät hiiliveroihin. Kotitaloudet voivat lisätä tätä bonusta vähentämällä päästöjä edelleen käyttämällä tehokkaampia tai sähköajoneuvoja tai parantamalla lämmitysjärjestelmiä.

Alberta-alueen pääministeri Jason Kenney, joka peruutti maakuntansa ohjelman, kertoi toimittajille olevansa pettynyt päätökseen, mutta kieltäytyi sanomasta, tuleeko hänen maakunnassaan käyttöön hiilen hinnoittelujärjestelmä korvaamaan liittovaltion käyttöönoton. “Aiomme neuvotella Albertansin kanssa ja keskustella liittoutuneiden maakuntiemme kanssa selvittääksemme parhaan tavan eteenpäin”, hän sanoi.

Korkein oikeus vahvisti lain perustuslainmukaisuuden osittain, koska liittovaltion suunnitelma käynnistyy useless, jos maakunnat eivät perusta ohjelmiaan, mikä säilyttää jaetun toimivallan, jota hallitusten kaksi tasoa omistavat ympäristökysymyksissä.

Se totesi myös, että yhden kansallisen hiilen vähimmäishinnan asettaminen on välttämätöntä kasvihuonekaasujen tai kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, mikä tekee liittovaltion osallistumisesta välttämätöntä

“Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii kansallisia ja kansainvälisiä yhteisiä toimia”, tuomioistuin kirjoitti. “Tämä johtuu siitä, että kasvihuonekaasujen haitalliset vaikutukset eivät luonteensa vuoksi rajoitu rajoihin.”

Lisa Friedman raportoi Washington DC: stä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *