Suezin kanava on estetty konttialuksen jumittumisen jälkeen

CAIRO – Valtava konttilaiva juuttui jättäessään Suezin kanavaa myöhään tiistaina estäen liikenteen yhden maailman tärkeimmistä laivaväylistä, kun hinaajat kamppailivat sen vapauttamiseksi.

Oli epäselvää, mitä vaikutuksia tukoksilla voisi olla maailmanlaajuiselle merenkululle kanavan kautta, joka yhdistää Punaisenmeren Välimeren alueelle ja kuljettaa noin 10 prosenttia maailmanlaajuisesta laivaliikenteestä.

Suezin kanavaa valvovan viranomaisen päällikkö kenraaliluutnantti Osama Rabie sanoi, että viranomainen avasi uudelleen kanavan vanhemman osan, jotta alukset voisivat liikkua uudestaan ​​vesiväylän läpi.

“Suezin kanava ei säästä ponnisteluja navigoinnin palauttamiseksi ja maailmankaupan liikkumisen palvelemiseksi”, hän sanoi lausunnossaan ja lisäsi, että pelastusyksiköt ja kahdeksan hinaajaa yrittivät jatkaa kelluneen juuttuneen aluksen uudelleenkäynnistämistä keskiviikkoaamuna.

Kanavaviranomaisen tiedottaja George Safwatin mukaan alus, joka oli matkalla Kiinasta Rotterdamin satamaan Alankomaissa, juoksi karille keskellä huono näkyvyys ja kovassa tuulessa hiekkamyrskystä, joka iski suurta osaa Pohjois-Egyptiä tällä viikolla.

Myrsky aiheutti “kyvyttömyyden ohjata alusta”, hän sanoi lausunnossaan.

Kanavasta otettujen kuvien mukaan konttikuormitteinen alus – Ever Given, joka on lähes neljännes mailin pituinen – istuu sivuttain kanavan poikki sellaisessa kulmassa, että sen omistavan yrityksen nimi Evergreen on selvästi luettavissa sen takana oleva alus. Sen keula näytti olevan jumissa kanavan kivisellä itärannalla.

“Edessämme oleva laiva juoksi karille kanavan läpi menossa ja on nyt jumissa sivuttain”, Instagram-käyttäjä nimeltä @ fallenhearts17 lähetetty tiistai-iltana. “Näyttää siltä, ​​että voimme olla täällä vähän…”

Elävä meriseuranta osoitti joukon muita aluksia, jotka häiritsivät kanavaa Ever Givenin takana odottaessaan sen liikkumista. Kun alus kääntyi yhtäkkiä sivuttain, seurannan mukaan useat hinaajat kilpailivat sen pelastamiseksi, vähän hyötyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *