Miksi ‘kirotut’ olympialaiset painavat eteenpäin pandemian keskellä?

Järjestäjät romutti ensimmäisen logonsa plagiointisyytösten jälkeen. Japanin olympiakomitean puheenjohtaja oli syytetty korruptiosyytteistä liittyvät tarjouskilpailuun. Tokion KOK: n pelosta äärimmäisestä kuumuudesta muutti maratonin Sapporoon, Japanin pohjoisella saarella, 500 mailin päässä Olympiastadionilta.

Maan valtiovarainministeri Taro Aso on kuvannut Tokion olympialaisia ​​”kirottuiksi”.

Japanin mahdollisuudet saada takaisin kustannukset ovat kasvaneet useless kauemmaksi, kun Tokion järjestäjätoimikunta ilmoitti lauantaina, että se eivät salli ulkomaalaisia ​​katsojia. Ilman näitä kävijöitä hotellien, ravintoloiden ja muiden nähtävyyksien tarjonta on nyt vähäistä.

Järjestäjät sanovat, että heidän keskitytään ensisijaisesti turvallisuuteen ja että he ovat varanneet 900 miljoonaa dollaria viruksen torjuntatoimenpiteisiin. He ovat viime viikkoina katsoneet, kuinka muut suuret urheilutapahtumat – Australian avoimet ottelut, NCAA: n miesten ja naisten koripalloturnaukset – ovat edenneet. Pelit, jotkut maat työntävät olympialaisia ​​rokotuslinjan eteen, ja KOK on suostunut toimittamaan kiinalaisia ​​rokotteita niille, jotka tarvitsevat sitä.

Järjestäjien mukaan rokotukset eivät kuitenkaan ole pakollisia, ja monet urheilijat, edustajat ja muut tulevat paikoista, joissa todennäköisesti ei ole täysin rokotteita. Japani itse aloittaa rokotukset yli 65-vuotiaille vasta ensi kuussa, eikä ole mitään viitteitä siitä, että urheilijat asetettaisiin etusijalle.

Infektiot ja kuolemat Japanissa eivät ole koskaan kiihtyneet Yhdysvaltojen tai Euroopan tasolle, mutta maassa on edelleen yli 1000 uutta infektiota päivittäin ja kymmeniä kuolemia. Tokion alueella oli hätätila sunnuntaihin saakka ja maan rajat pysyvät suljettuina useimmille ulkomaisille vierailijoille.

Kun tarttuvia ja ehkä tappavampia muunnelmia kiertää ympäri maailmaa, epidemiologit varoittavat, että Tokion olympialaisilla on mahdollisuus turboahduttaa viruksen leviämistä.

Taudinaiheuttajan torjunta on “melkein lähellä tehtävän mahdotonta”, kertoi tohtori Kentaro Iwata, Koben yliopistollisen sairaalan tartuntatautien asiantuntija. “Olympialaisten peruuttaminen olisi paljon helpompaa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *