Von Diazin tärkeimmät Puerto Rican reseptit

Ne ovat tarinoita luovuudesta ja perinteistä, sekoittamalla siirtomaa-ainesosia esi-isien ruoanlaittotekniikoihin. Ota perunaa, himoittua valkosipuli-yrtti-marinoitua sianlihaa, joka on perinteisesti hitaasti paahdettu kokonainen hiili. Saarella on koko moottoritie tiheän metsäisen Guavaten läpi – La Ruta del Lechón, joka on omistettu sianlihalle, jonka veneet sitoutuneet perheet ovat valmistaneet tarkasti.

Nämä ruokalajit juhlivat saarelle orjuudessa vietyjen kymmenien tuhansien afrikkalaisten panosta, jotka ottivat käyttöön prosesseja, kuten muun muassa paistamisen, ja joille on hyvitetty riisin viljelyä, joka on Puerto Rican ruokavalion kulmakivi tähän päivään asti. Fritterit, kuten alcapurrias de jueyes – sekoitus vihreää banaania ja yautiaa, täytetty herkällä rapulla, palaa takaisin Loízaan, kaupunkiin koillisrannikolla, jolla on rikas afrikkalainen syntyperä.

Ja sitten on täysin moderneja ruokia, jotka viittaavat siihen, mikä on aina kasvanut saarella. Pastelillos de guayabassa guavaa – trooppisen maun ruumiillistumaa – tasapainottaa mureneva, suolainen queso en hoja -tuorejuusto, joka leivotaan beignetiksi ja pölyistetään miellyttävästi jauhesokerilla. Mikään esi-isä ei ole täällä; se on useless erittäin herkullista ja hyödyntää saaren runsaasti hedelmiä.

Ennen kaikkea nämä ruokalajit ovat esimerkki syvästi luovasta kansasta, joka valmistaa makua ja sielua ravitsevaa ruokaa.

Haluan ehdottaa tässä, että sen sijaan, että pitäisimme eurooppalaisia ​​ruokia ja ruoanlaittotekniikkaa korkeimpana standardina, katsomme saarten, vaikeiden paikkojen ruokia saadaksemme inspiraatiota siitä, miten he onnistuivat saamaan asiat maistumaan niin hyvältä vastaan kaikki kertoimet. Tämä on vanhaa, syvällistä tietoa, ja me kaikki voimme oppia siitä taustasta riippumatta ja löytää tapoja integroida tämä ajattelutapa ruoanlaittoon.

Ja jotta kulinaariset kulttuurit olisivat eloisia, meidän on sopeuduttava. Viimeisten 15 vuoden aikana Puerto Rican diaspora on ylittänyt saaren väestön, ja monet meistä ovat joutuneet luomaan suosikkiruokamme hyvin erilaisilla ainesosilla ja työkaluilla. Minun on ehkä käytettävä paprikaa ají dulcen sijaan tai paprikaa annaton sijasta. Mutta kuten sanon “Kookospähkinät ja Collards” -aloitteen ensimmäisessä kirjassa, “Se on Puerto Rican, koska tein sen.” Nämä mikrosäädöt varmistavat, että pystyn silti pitämään kotimaani makuja suussa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *