Vladimir Putin -valokuvan taide

On valokuvauksia, on presidentin valokuvia – ja sitten on Vladimir Putinin presidentin valokuvia. Harvoin maailmanlaajuisen vallan johtaja on omaksunut lavastetun julkisuuden yhä niin luovalla, mutta silti kliseisellä kiihkeydellä, joka ei useless ruokkii maailmanlaajuista halua karikatyyriinsä, vaan myös luo sen.

Esimerkiksi Cue, viimeisin Kremlin julkaisema propagandayritys kahdenvälisinä suhteina Yhdysvaltoihin muuttua pakkaseksi, ja Venäjän oppositiojohtaja Aleksei A. Navalnyn kuvauksen Putinista “Vladimir, alushousujen myrkky”Kaikuu edelleen ilmassa.

Sarjassa valokuvia herra Putinista viikonloppumatkalla lumiselle Siperian taigalle 68-vuotias presidentti näkyy tavallisessa ulkotiloissaan, joka osoittaa hänen yhteydensa luontoon, miehekästä sitkeyttä ja maan arvostusta. Suurimmaksi osaksi tyhjän maiseman avaruudessa hän kohoaa suureksi. Ainakin se oli luultavasti ajatus.

Tarkemmin sanottuna hän on kiinni – ikään kuin sattumalta! – näyttää vakavalta ja teräksiseltä camo-peitetyn maastoajoneuvon pyörän takaa niin jättiläiseltä, ettei mikään näytä estävän sitä; poseerata polven syvyydessä lumisessa ajelmassa, kun taas yllään pehmeä mutta silti mukava lampaannahkatakki, sopivat housut ja norsunluun turtleneck ja katsot lävistävästi kohti tulevaisuutta; navigoimalla rauhallisesti rosoisella sillalla jäätyneen joen yli puolustusministerin Sergei Shoygun takana; ja sitten nauttimaan piristävästä makkaroiden ja cruditien piknikistä herra Shoygun (jolla on sopiva asu) kanssa pöydällä, joka on peitetty valkoisella kankaalla, turkisten peitot heitettiin penkkien yli ja harmonisesti kohotetut metallimukit.

Kylmä? Mikä kylmä?

Suurin osa poliittisista johtajista kannattaa pakotettuja kuvia, joissa he näyttävät vakavilta ja ahkerilta toimistossa. Esimerkiksi presidentti Obama poseerasi usein työpöydänsä takana ja rullatut hihat. Ranskan presidentti Emmanuel Macron julkaisi tunnetusti a Videon “tekeminen” hänen virallisesta muotokuvastaan, joka kuvaa itseään huolellisesti järjestämällä erilaisia ​​symbolisia lisävarusteita työpöydälleen.

Mutta Putin on aina valinnut toisenlaisen lähestymistavan. Yksi, joka korostaa fyysistä yli namby-pamby-paperin työntämistä ja puhuu vanhoista stereotypioista viriliteetti, vahvuus ja machismo. Puhumattakaan hyvästä terveydestä. Sellainen, jonka avulla voit pysyä toimistossa pitkään.

Siitä on tullut eräänlainen absurdinen taidemuoto itselleen.

Häntä kuvattiin esimerkiksi vastaavassa lampaannahassa vuonna 2010 – vaikkakin ilman vastaavia turkishattua ja lapasia – ratsastamassa Siperian lumen läpi hevosella ja matkalla Venäjän arktiselle alueelle, halaa jääkarhu. Hän on ratsastanut mustan nahan moottoripyörällä (valokuva, joka oli niin suosittu, brittiläinen yritys, Verraton Lontoo, nimitti takin kunniaksi), pelasi jääkiekkoa (teki monia maaleja) ja työskenteli venäläisen judojoukkueen kanssa.

Tämä toimintamiehen kehystys saavutti sen apogee vuonna 2017, kun herra Putin valokuvattiin enimmäkseen paljaalla rintakehällä metsästettäessä, harppuehtimalla ja muuten harjoittamalla miehekästä toimintaa Siperian ulkona. Jälkeenpäin hänet pyydettiin paahtamattomasti aurinkoon, mustien sävyjen piilossa.

“Kuinka et voinut äänestää sellaisen vartalon puolesta?” a Moskovan sanomalehti kysyi tuolloin. Se näytti todennäköisesti useless retoriselta kysymykseltä.

Vuoteen 2019 mennessä herra Putin oli kääntänyt kuvanmuodostuksensa kuviin, jotka viittasivat hänen siteeseensä maapalloon eikä hänen dominoivaan asemaansa, poseeraa istuessaan rauhallisesti kentällä puristamassa oletettavasti itse poimimansa kukkakimpun tai makuuasentoonsa. rapea tor. Siitä huolimatta hän pysyi pukeutuneena oliivinvihreän sävyihin ja väsymyksiä muistuttaviin siluetteihin. Epäsuora viestintä oli edelleen vaikeaa. Kyse oli useless kovasta rakkaudesta.

Uudet Siperian valokuvat ovat tiukasti tämän perinteen mukaisia. Jos ne eivät ole aivan hienovaraisia ​​- kuvan luominen on todellakin niin ilmeistä, se on innoittanut kohtuullisen osuuden sosiaalisen median pilkkaa ja meemejä – on myös totta, että herra Putinin suhteen hienovaraisuus ei ole koskaan ollut osa … No, kuva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *