Nuoret eteläkorealaiset puhkesivat vihassa asuntoskandaalin takia

SEOUL – Kymmenen ihmistä osti 8,Eight miljoonaa dollaria maata kehittymättömällä alueella Soulista lounaaseen rekisteröimällä sen viljelyyn ja istuttamaan lukuisia puita. Se on yleinen temppu, jota Etelä-Korean hämärät kiinteistöspekulaattorit käyttävät: Kun alue on otettu talonrakentamiseen, kehittäjien on maksettava paitsi maasta myös puista.

Kansallinen suuttumus puhkesi tässä kuussa, kun eteläkorealaiset saivat tietää, että kymmenen ihmistä olivat Korean kaupunkien ja asuntojen osakeyhtiön (LH) – uusien kaupunkien ja asuntojen rakentamisesta vastaavan valtion viraston – virkamiehiä, joiden epäillään käyttäneen etuoikeutettuja tietoja valtion asuntojen rahaksi kehitysohjelmat.

Tapahtuma on vienyt presidentti Moon Jae-inin hallituksen kriisitilaan useless viikkoja ennen tärkeimpiä pormestarivaaleja, joita pidetään suurelta osin kansanäänestyksenä hänestä ja hänen puolueestaan ​​ennen ensi vuoden presidenttikilpailua. Nuoret eteläkorealaiset sanovat, että he ovat kyllästyneet korruptioon ja presidentin epäonnistuneeseen politiikkaan pakenevien asuntojen hintojen suhteen. LH-skandaalista on nyt tulossa kriittinen äänestäjäkysymys Mr. Moonin viimeisessä toimikaudessa.

“Kun tyttöystäväni ja minä keskustelemme siitä, kuinka aiomme löytää talon Soulista perheellemme, jonka aiomme aloittaa, emme löydä vastausta”, kertoi toimistotyöntekijä Park Younger-sik, 29. “LH-skandaali osoittaa, kuinka jotkut ihmiset Etelä-Koreassa saavat nopean omaisuuden kiinteistöjen väärinkäytösten kautta, kun taas muut meistä tuskin voivat ostaa taloa, vaikka vaivautumme ja säästämme koko eliniän.”

Presidentti presidentin jälkeen on luvannut tehdä asunnoista edullisempia Etelä-Koreassa, mutta kiinteistöjen hinnat ovat jatkuvasti nousseet ja heikentäneet yleistä luottamusta.

Asuntojen hintojen nousu on jo pitkään ollut yksi maan vaikeimmista poliittisista päänsärkyistä, erityisesti Soulissa ja ympäröivässä Gyeonggin maakunnassa, jossa asuu lähes puolet maan väestöstä ja joka on täynnä hohtavia asuntotorneja kaupunkien slummit.

Kiinteistöalan keinottelusta on tullut jotain kansallista urheilua, mutta epäily sisäpiirikaupasta virkamiesten keskuudessa teki LH-tarinasta erottuvan. Viha leviää nopeasti, etenkin nuorten eteläkorealaisten keskuudessa, jotka maan murenevat työllistymismahdollisuudet ovat murskata.

“Varkaiden luola!” Lue yksi niistä monista kyltteistä, jotka nuoret mielenosoittajat laastivat LH: n toimiston oviin Soulissa tässä kuussa.

Äänestäjät Etelä-Korean kahdessa suurimmassa kaupungissa – Soul ja Busan – mene äänestyksiin 7. huhtikuuta valitsemaan pormestarinsa, ja monien tarkkailijoiden mukaan vaalit voivat heikosti heijastaa Mr. Moonin suoritusta. Tutkimustulokset osoittivat, että LH-uutiset vetivät sekä hänen että hänen puolueensa hyväksyntärajoituksia, jyrkemmin 20-vuotiaiden eteläkorealaisten keskuudessa.

“Olen pahoillani siitä, että olen huolestuttanut suuresti kansaa ja pettynyt syvästi ihmisiin, jotka ovat eläneet rehellisesti”, sanoi Moon viime viikolla ja vannoi poistavansa “yhteiskunnassamme yleisesti levinneen kiinteistövälityksen korruption” viimeisen hallitusvuotensa prioriteettina. .

Huoneistohinnat Soulissa ovat nousseet 58 prosenttia herra Moonin toimikaudella hallituksen ylläpitämän Korean kiinteistökeskuksen tietojen mukaan. Jotkut Soulin suosittujen asuinalueiden huoneistot ovat melkein kaksinkertaistuneet samalla ajanjaksolla.

Asuntokustannusten nousua on syytetty noidankehän luomisesta, jossa perheet uskovat kiinteistösijoitusten olevan typeriä, vaikka viranomaiset ovat varoittaneet toisin. Asiantuntijoiden mukaan huiman asuntokustannukset ovat myös vaikuttaneet maan laskuun hedelmällisyysluku, yksi alhaisimmista maailmassa, estämällä nuoria korealaisia ​​perustamasta perhettä.

Etelä-Korean nuorten salakavalasta kuilusta on tullut suosittu aihe Ok-draamoissa ja elokuvissa Bong Joon Ho: n “Loinen. ”lusikka-lusikat ” taistella jatkuvasti kasvavan tuloeron hallitsemiseksi samalla kun ”kultasusikat” eliitin lapset liukuvat etuoikeuden läpi. Ongelma esiintyi myös näkyvästi tosielämän kaatuminen entisen presidentin, Park Geun-hyeJa Samsung Electronicsin varapuheenjohtajan vangitseminen, Lee Jae-yong.

Kun Moon aloitti virassaan vuonna 2017, hän lupasi “oikeudenmukaisen ja oikeudenmukaisen” yhteiskunnan. Hänen hallituksensa on ottanut käyttöön kymmeniä sääntelytoimenpiteitä asuntojen hintojen hillitsemiseksi, mukaan lukien talon kääntämisen verovoiton nostaminen ja monen kodin omistajien kiinteistöverot.

Mikään näistä toimenpiteistä ei ole toiminut.

Viime kuussa Kuun hallinto ilmoitti aikovansa toimittaa yli 836 000 uutta asuntoa seuraavien neljän vuoden aikana, mukaan lukien 70 000 kotiä Soulin lounaaseen, LH-skandaalin keskelle. Kaksi kansalaisryhmää ilmoitti ensimmäisinä, että 10 LH: n virkamiestä osti maata siellä kuukausia ennen erittäin salaisen kehityssuunnitelman julkistamista ja syytti virkamiehiä sisäpiiritiedon hyödyntämisestä henkilökohtaisen hyödyn saavuttamiseksi, mikä on rikos Etelä-Koreassa.

Hallitus on tunnistanut 20 LH: n virkamiestä, joiden epäillään käyttäneen etuoikeutettua tietoa maan ostamiseen eri alueilta, ennen kuin hankkeet oli tarkoitus aloittaa siellä. Tutkinta on laajennettu koskemaan LH: n ulkopuolisia valtion työntekijöitä, mukaan lukien Mr. Moonin henkilöstön jäsenet. Kun verkko kasvoi, kaksi LH: n virkamiestä löydettiin kuolleista tässä kuussa ilmeisissä itsemurhissa. Yksi heistä jätti muistiinpanon, joka tunnusti ”sopimattomasta teosta” paikallisten tiedotusvälineiden mukaan.

“LH: n virkamiehillä oli enemmän pääsyä julkisia asuntohankkeita koskeviin tietoihin kuin mikään muu, mutta valitettavasti saimme tutkimuksen aikana myös tietää, että he olivat muita edellä kiinteistökeinotteluissa”, sanoi Kansan solidaarisuuden lakimies Lee Kang-hoon Osallistava demokratia, yksi kahdesta kansalaisryhmästä, joka paljasti korruption LH: n virkamiesten keskuudessa.

Herra Moonin poliittiset viholliset ovat olleet nopeasti sytyttäneet liekit vihaisten äänestäjien keskuudessa.

“Julkisten tietojen varastaminen kiinteistöspekulaatiota varten on rikos, joka pilaa maan”, entinen pääsihteeri Yoon Seok-youl kertoi konservatiiviselle päivälehdelle Chosun Ilbolle tässä kuussa kritisoiden hallituksen hallitsemaa tilanteen käsittelyä.

Herra Yoonista on tullut kultaseni konservatiivisen opposition keskuudessa, ja viimeisimmät tutkimukset osoittivat hänen olevan yksi suosituimmista potentiaalisista ehdokkaista ensi vuoden presidentinvaaleissa. Hän törmäsi äskettäin herra Moonin kanssa presidentin pyrkimyksistä rajoittaa syyttäjien valtaa ja erosi tämän kuun alussa.

Gyeonggin maakunnan kuvernööri Lee Jae-myung on toinen mahdollinen ehdokas ensi vuoden kilpailussa. Liberaali kuvernööri toivoo edustavansa Moonin puoluetta vaaleissa ja on edistänyt “perusasumispolitiikkaa”, jossa hallitus tarjoaisi halpoja ja pitkäaikaisia ​​vuokria eteläkorealaisille.

Hän kehotti äskettäin parlamenttia antamaan kattavan lain, jolla kielletään virkamiesten eturistiriidat. “Jos haluat siivota talon, sinun on ensin puhdistettava moppi”, hän sanoi. “Jos haluat tehdä Etelä-Koreasta oikeudenmukaisen yhteiskunnan, sinun on ensin varmistettava, että ne, jotka laativat ja toteuttavat politiikkaa, toimivat oikeudenmukaisesti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *