Mitä opimme tutkimuksistamme peitetyistä öljyn toimituksista Pohjois-Koreaan

Toukokuussa 2020 pilvisenä päivänä satelliitti sieppaa tämän kuvan meren yli Taiwanin lähellä. Aluksi näyttää olevan useless pilviä, kunnes katsot lähemmäksi ja parannat kuvaa. Tässä näet öljyn siirron alukselle, joka pääsee Pohjois-Koreaan mahdollisesti rikkomalla kansainvälisiä pakotteita. Salaiset öljyntoimitukset ovat tärkeitä Pohjois-Korean taloudelle ja sen ballistiikka- ja ydinaseohjelmalle. Tutkimuksemme keskittyy yhdellä tavalla öljyn pääsyyn Pohjois-Koreaan. Seurasimme yhden säiliöaluksen liikkeitä ja sitä ympäröivää läpinäkymätöntä yritysrakennetta. Vietimme kuukausia laivan tarinan selvittämiseen. Sitä kutsutaan Diamond 8: ksi, ja Yhdistyneet Kansakunnat ovat tunnistaneet sen useita kertoja laittomista matkoistaan ​​Pohjois-Koreaan. Kävimme yrityksissä, satamissa ja tela-aluksissa merellä, kaikki saadaksemme selville, kuka oli näiden matkojen takana. Löysimme kehittyneitä verkostoja, joista monet ovat yhteydessä Singaporen pääkonttorissa sijaitsevaan öljykauppiaan Winson-ryhmään, pääasiassa Taiwanin Winson Delivery -operaation kautta. ”Palvelemme tarpeitasi. Winson-ryhmä. ” Tutkimuksemme, joka sisältää tutkimusryhmien RUSI ja C4ADS uuden raportin havainnot, paljastaa ensimmäistä kertaa, kuinka Winson-konsernilla on rooli Pohjois-Korean pyrkimyksissä saada öljyä. Polku yhdestä säiliöaluksesta Kim Jong-unin hallintoon on sekava. Kun asetimme kaiken vuokaavioon, se näyttää tältä – joten yksinkertaistamme sitä keskittymällä Diamond 8: een. Ja tarkastelemme myös kahta säiliöalusta, jotka kuljettavat siihen öljyä – Ever Grandeur ja supertähti. Nämä alukset ovat yhteydessä muihin kuin useless heidän tapaamisiinsa merellä. Heillä on siteitä kouralliseen ihmisiin, jotka näyttävät olevan yhteydessä toisiinsa, mutta kun tarkastelimme syvemmälle, huomasimme, että suurin osa avainhenkilöistä on yhteydessä samaan kylään Kiinan Fujianin maakunnassa. Ja heillä kaikilla on yhteyksiä sekä Winson Shippingiin että Winson Groupiin. Tarkastellaan ensin, kuinka öljy pääsee Pohjois-Koreaan. Analysoimme Diamond 8: n valokuvia ja aiempia videoita, sovitimme ne satelliittikuviin ja teimme mittauksia visuaalisen sormenjäljen luomiseksi. Tämä antoi meille mahdollisuuden seurata Diamond 8: n liikkeitä viime vuonna. Vahvistimme havainnot asiantuntijoiden kanssa, jotka seuraavat öljysäiliöaluksia Pohjois-Korean satamissa. Näytämme sinulle kaksi matkaa Pohjois-Koreaan. Ensimmäinen, helmikuussa 2020, alkaa täällä tyhjäkäynnillä tyhjäkäynnillä Fujianin maakunnan vesillä, alueella, jolla öljyn salakuljetus on perinteisesti ollut vilkasta. Se lähtee ja poimii öljyä Ever Grandeurista lähellä Taiwania ja menee suoraan Pohjois-Koreaan. Tuo matka on melko suora. Se, jonka paljastimme toukokuussa 2020, ei niin paljon. Mutta tässä on mitä tiedämme. Diamond Eight lähtee Taiwanin rannikolle. Se ohittaa sataman 30. huhtikuuta, jossa toinen, paljon suurempi punainen säiliöalus lastaa öljyä. Kyseinen säiliöalus, jota tuolloin kutsuttiin Superstariksi, seuraa Diamond 8: ta kansainvälisille vesille aluksen lähetysten mukaan. Sinä päivänä pilvinen taivas näyttää suojaavan operaatiota satelliiteilta, mutta kuten näimme, reikä pilvissä paljastaa öljynsiirron. Kolmen viikon ajan Diamond Eight ei tule portteihin. Se on enimmäkseen useless viipynyt avoimilla vesillä. Sitten se purjehtii pohjoiseen. Sen vaadittu lähetyssignaali katoaa kahdeksaksi päiväksi, mutta löysimme sen tuon ikkunan aikana tästä Pohjois-Korean satamasta. Mitat ja ominaisuudet vastaavat Diamond 8: ta, jonka asiantuntijat ovat vahvistaneet. Kun havaitsemme sen uudelleen, sen signaali palaa takaisin ja se on taas lähellä Taiwania ja tapaa Superstarin saadakseen lisää öljyä. Halusimme tietää, kuka oli Ever Grandeurin ja Superstarin takana, kaksi alusta, jotka toimittivat öljyä Diamond 8: lle, joten tarkastelimme merenkulun tietoja tarkastellaksemme niiden historiaa ja hallintaa. Aloitetaan Ever Grandeurista. Menimme ja kuvasimme sen, kun se istui tyhjäkäynnillä Kaohsiungin satamassa Taiwanissa. Alusta ohjaava yritys on useless viiden mailin päässä. Sitä kutsutaan Glory Sparklingiksi. Chien Yuan Ju, Winson Shippingin johtaja, kertoi meille, etteivät he perustaneet Glory Sparklingiä. Mutta löysimme vihjeitä, jotka yritykset ovat yhteydessä toisiinsa. Glory Sparklingin osoite oli Winson Shippingin omistamissa kerroksissa. Sen osoite muuttui vasta, kun aloimme esittää kysymyksiä. Ja Glory Sparklingin verkkosivusto, se rekisteröitiin Winson Shippingin työntekijän nimellä. Meillä on myös todisteita siitä, että korkean tason Winson Delivery -päällikkö Zuo Fasheng, joka nähdään täällä Winson-ryhmän perustajan Tony Tungin kanssa, on myös työskennellyt Glory Sparklingin palveluksessa. Löysimme hänen allekirjoituksensa molempien yritysten asiakirjoista, mukaan lukien Ever Grandeur -lehden paperit. Panaman virkamiehet, johon Ever Grandeur on rekisteröity, kertoivat meille, että heidän tietonsa mukaan Zuo Fasheng on tällä hetkellä aluksen operaattorina. Katsotaanpa nyt tarkemmin Superstaria, toista alusta, joka toimittaa öljyä Diamond 8: lle. Se on itse asiassa paljon yksinkertaisempaa. Winson Delivery omistaa sen, ja he vahvistivat toukokuun 2020 siirron meille, mutta kertoivat meille, että alus vuokrattiin jollekin muulle, kun operaatio tapahtui. Mutta he eivät ole sanoneet kuka. Yhdessä nämä yksityiskohdat osoittavat, kuinka Winson Delivery on kytketty molempiin aluksiin, jotka toimittivat öljyä Diamond 8: lle, vaikka YK olisikin julkistanut aluksen laittomasta öljyn toimittamisesta Pohjois-Koreaan. Katsotaan siis itse Diamond 8: ta. Winson Delivery omisti sen vuoteen 2016 asti. Siitä vuoteen 2018 saakka jokainen siihen linkitetty yritys ilmoitti osoitteensa ja toimistotilansa Winson Shippingin omistamana. Kun puhuimme heidän kuljetuspäällikkönsä kanssa, hän sanoi, että Winson Delivery myi laivan vuosia sitten, mutta hän myös julisti rohkeasti: On “kymmenentuhatta prosenttia mahdotonta”, että se koskaan meni Pohjois-Koreaan. Se ei ole totta. Tutkimuksemme ja YK: n raportit osoittavat, että Diamond Eight on ollut Pohjois-Koreassa ainakin neljä kertaa vuoden 2019 lopusta lähtien. Joten Diamond 8: n takana olevan henkilön selvittäminen ei ole suoraviivaista tai helppoa. Saadaksesi lisätietoja, meidän oli katsottava Indonesiaa. Aluksen rekisteröity omistaja on Tan Jeok Nam, 62-vuotias eläkeläinen, joka asuu täällä vaatimattomalla alueella. Hän kertoi meille olevan yksinkertaisesti merimies, jolla ei ollut varaa ostaa 1,four miljoonan dollarin alusta. Jotain ei selvästikään tule yhteen. Joten lähdimme etsimään kuka myi aluksen – ainakin paperilla. Tarkistettuamme laskun huomasimme, että myyjä näyttää olevan hongkongilaisen liikemies Tsoi Ming Chin tytär. Tsoi on yhteydessä myös yritykseen, joka hallinnoi Diamond 8: ta. Kun vierailimme kyseisessä yrityksessä Indonesiassa, merenkulusta ei ollut merkkejä. Se on toinen umpikuja. Joten palataan eläkkeellä olevaan Indonesian merimieheen Taniin. On vielä yksi asia, jonka sinun on tiedettävä hänestä. Hän työskenteli tosiasiassa öljysäiliöaluksilla. Yksi säiliöaluksista kuului hongkongilaiselle yritykselle, jonka omisti edesmennyt Wong Tin Chuk. Wong, Tsoi – näillä kahdella liikemiehellä on jotain muuta yhteistä. Heillä molemmilla on yhteyksiä Winson-yrityksiin muun muassa vuokratun toimistotilan, asuntolainojen kautta ja he ovat vaihtaneet laivoja keskenään RUSI- ja C4ADS-tutkimusryhmien raportin mukaan. Ja siellä on myös henkilökohtainen yhteys. Wong ja Tsoi ovat sidoksissa Winson-ryhmän perustajaan Tony Tungiin saman kylän kautta Kiinan Fujianin alueella, jonka asukasluku on 2600. Itse asiassa kaikki kolme kuuluivat kylän kotikaupunkiseuraan ja saman keskikoulun alumniyhdistykseen. Kaksi heistä on aiemmin syytetty salakuljetuksesta. Otetaan esimerkiksi Tony Tung. Hänet on edessään useita salakuljetusta ja lahjontaa koskevia tutkimuksia. Hänen ainoa vakaumuksensa kumottiin myöhemmin. Pian sen jälkeen kun hän perusti Winson-ryhmän 1990-luvulla, Tungia ja hänen veljiään syytettiin savukkeiden ja öljyn salakuljetuksesta Kiinaan tuomioistuimen asiakirjojen ja valtion tiedotusvälineiden mukaan. Yksi Tungin veljistä tuomittiin elinkautiseen vankilaan. Hän palveli kolme vuotta ja myöhemmin hänet armahdettiin. Oikeudenkäynnin aikana Tung oli jo lähtenyt Kiinasta. Viimeisten viiden vuoden aikana Tung on luopunut johtotehtävistä Winson-ryhmässä ja luovuttanut ohjat tyttärelleen Crystal Tungille. The Timesille antamassaan lausunnossa hän sanoi: “Winson Groupia vastaan ​​esitetyt väitteet ovat perusteettomia ja vääriä. Winson Group ei ryhtynyt toimiin Pohjois-Koreaa tai muita pakotettuja maita vastaan ​​sovellettavien pakotteiden vastaisesti. ” Kun The Occasions esitti kysymyksiä yrityksen osallistumisesta öljyn toimituksiin Pohjois-Koreaan, Winson Delivery Taiwan muutti nimensä Zheng Yu Shippingiksi. The Timesille puhunut toimitusjohtaja Chien Yuan Ju vaihdettiin myös yhtiön virallisena edustajana. Salaperäinen eläkkeellä oleva merimies, öljykauppias, yritysten labyrintti – yhdessä he paljastavat monimutkaisen järjestelmän, joka peittää yhden tavan, jolla öljy pääsee Pohjois-Koreaan huolimatta historian vahvimmista pakotteista, ja kuinka Kim Jong-un edelleen uhmaa kansainvälisen yhteisön kanssa. Mitä tulee Diamond 8: een, se on palannut Fujianiin Kiinaan odottaen seuraavia tilauksiaan. Sen operaattorit käyttävät nyt uutta temppua: lähettävät väärennetyn laivan nimen piilottaakseen sen todellisen henkilöllisyyden. “Hei, tämä on Christoph, yksi tämän tarinan toimittajista. Vietimme kuukausia tutkimalla, kuka toimittaa öljyä pakotteita rikkovalle säiliöalukselle, joka toimittaa öljyä Pohjois-Koreaan. Tarkastelimme paljon satelliittikuvia, tarkasimme yritysrekisteriä ja haastattelimme keskeisiä toimijoita. Se oli valtava tiimityö, johon osallistui toimittajia neljässä maassa. Se, mitä olet juuri katsellut, on useless pieni osa raportoinnistamme, ja löydät lisätietoja osoitteesta nytimes.com/ visualinvestigations. Jos sinulla on muuta tietoa tästä tarinasta, haluaisimme kuulla sinusta. Ja tietysti, jos pidät siitä, mitä näet, tilaa The New York Occasions. Kiitos.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *