Sarah Everardin tappamisen jälkeen naisryhmät haluavat muutosta, eivät enempää poliisitoimintaa

Torstai-iltana Sisters Uncut, provosoiva feministinen järjestö, joka on noussut voimakkaimpien mielenosoitusten johtajaksi Ison-Britannian kasvavassa kansallisessa liikkumisessa naisten turvallisuuden puolesta, julisti pienen voiton.

“Olemme viivästyttäneet #PoliceCrackdownBill-sovellusta”, ryhmä ilmoitti Twitterissä. “Tämä on voitto, mutta emme lopu.”

Ilmoitus oli vasta viimeisin todiste siitä, että tämä liike eroaa aikaisemmista kampanjoista, jotka vastustivat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa yleensä, mutta jotka vaativat harvoin laajamittaisia ​​vaatimuksia.

Naiset ovat raivoissaan paitsi Sarah Everardin kuolema, 33, Lontoossa – poliisi on syytetty sieppauksestaan ​​ja tappamisestaan, mutta siitä, mitä he pitävät poliisin raskaana ja naisvihamielisenä vastauksena. He suuntaavat vihansa lainvalvontaan ja oikeusjärjestelmään ja pyrkivät romuttamaan a ehdotettu poliisi- ja rikoslasku, mikä loisi laajoja uusia mielenosoitusten rajoituksia ja antaisi laajat uudet valtuudet poliisille.

Tämä kanta saattaa tuntua ristiriitaiselta joillekin. Poliisia pidetään loppujen lopuksi usein yleisen turvallisuuden suojelijoina. Kun kansainvälinen Black Lives Matter -liike on johtanut kehotuksiin poliisin vapauttamiseksi tai jopa lakkauttamiseksi, vastustajat mainitsevat nopeasti, että poliisi on säilytettävä naisten turvallisuudessa raiskauksilta ja pahoinpitelyiltä.

Mutta jos rouva Everardin kuolema vakuutti monet Britannian naiset siitä, että poliisi ei suojellut heitä, poliisin väkivaltaiset toimet muutama päivä myöhemmin hänen kunniakseen Lontoon virheen yhteydessä sekä poliisin pidättäminen hänen tappamisesta, ovat saaneet monet päättelemään, että poliisi on aktiivinen uhka. Naisten mukaan heidän turvallisuutensa ja vapaudensa voivat johtua useless paljon syvemmistä sosiaalisista muutoksista – ja kaikkien poliittisten muutosten, jotka koskevat Ms Everardin kuolemaa, tulisi keskittyä niihin.

Margaret Atwood sanoi tunnetusti, ettei hänen romaanissaan “Palveluneidon tarina” ollut mitään sellaista, mitä ei tapahtuisi naisille jossain, jossain historian vaiheessa. Tätä pidetään usein todisteena perusteellisesta hankinnasta, mutta itse asiassa se on romaanin viskeraalisen keskikauhan taustalla oleva voima: kaikki naiset, joiden luulee luulevan demokratian, koulutuksen, varallisuuden tai rodun tarjoaman, voi aivan liian helposti kadota. välitön.

Monille naisille Isossa-Britanniassa neiti Everardin tappaminen ja poliisin väkivaltainen lontoolaisen virheen leviäminen hänen muistiinsa ovat aiheuttaneet samanlaisen kauhun, vähemmän dystooppisessa mittakaavassa, siitä, kuinka suojelemattomia he todella ovat. Samoin on tullut hetki miettiä väreistä kärsivien naisten ja muiden hyväksikäyttöön kohdennettujen ryhmien kärsimyksiä, jotka on kauan jätetty huomiotta.

Seksityöntekijöihin kohdistuvan väkivallan estämiseksi työskentelevän Ugly Mugs -ryhmän toimitusjohtaja Raven Bowen sanoi uskovansa, että kun poliisi hajotti Everardin vartiointia Clapham Commonissa viime viikonloppuna, siellä olevat naiset saivat maistaa sellaisesta traumasta, jota monet seksityöntekijät ovat raportoineet kokeneensa poliisin käsissä vuosien ajan.

Hän uskoo, että tällaisilla kokemuksilla on kumulatiivinen vaikutus. “Kun he pyytävät suojaa, mitä he saavat?” Neiti Bowen kysyi retorisesti. “Siitä tulee opittu kokemus.”

Kirjailija ja seksityöntekijä Lydia Caradonna kertoi joutuneensa usein ajatukseen siitä, että hänen kaltaisillaan naisilla ei olisi oikeutta poliisin suojeluun, koska “olemme uhranneet sen naisellisuuden osan, joka pitää meidät turvassa, sen osan, joka tekee meistä arvoisia suojaa. “

Hän uskoo, että siksi Everardin kuolema on lähettänyt niin iskuja. “Tämä ajatus on oikeasta naisellisuudesta”, hän sanoi. “Se, että Sarah oli oikea nainen, hän teki mitä piti, hän pukeutui niin kuin pitääkin” – mutta mikään se ei riittänyt pitämään häntä turvassa.

“Se voi myös olla melko särkynyttä itseä, kun huomaat, että teit asiat oikein ja sinua silti pahoinpideltiin”, kertoi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa tutkiva Durole Universityn tutkija Nicole Westmarland. “Näin tapahtui kansainvälisessä mittakaavassa, todella.”

Kun julkinen viha kasvoi Everardin tappamisen jälkeen, hallitus lupasi uusia toimia naisten turvallisuuden parantamiseksi: lisää CCTV-kameroita, parempi katuvalaistus ja pukeutumispoliisit baareissa ja klubeissa tarkkailemaan naispuolisia suojelijoita. Ja se kampanjoi tukemaan enemmän poliisi- ja rikoslaskua, joka antaisi uusia voimia poliisilaitoksille ympäri maata.

Kaikki nämä vastaukset näyttivät perustuvan teoriaan, jonka mukaan naiset tunsivat olevansa turvattomia, koska poliiseja ei ollut riittävästi, riittävällä voimalla riittävissä paikoissa.

Mutta monille naisille, erityisesti Sisters Uncutin järjestämille tapahtumille, ilmaistiin pelkoa ja suuttumusta, se oli juuri taaksepäin. Heidän mielestään poliisi oli itse trauman ja vaaran lähde. Ja antamalla heille enemmän voimia, naiset useless haavoittuvat.

Neiti Everardin kuolema oli yksi tragedia, ja poliisitoiminta Claphamissa viime viikonloppu oli yhtä protestia vastaan. Mutta tilastot kertovat tarinan monista laajemmista epäonnistumisista.

Vuosina 2019–2020 alle three prosenttia poliisille ilmoitetuista raiskauksista asetettiin syytteeseen valtion tilastojen mukaan. Ja jos ilmoittamattomat tapaukset otetaan huomioon, todellinen syytteeseenastumisaste on vielä alhaisempi.

“Raiskaus on dekriminalisoitu, rehellisesti sanottuna”, sanoi poliisitoimintaa opiskeleva Derby-yliopiston lehtori Emily Grey.

Vuoden 2019 raportti brittiläinen The Impartial -lehti totesi, että 568 Lontoon poliisia syytettiin seksuaalisesta väkivallasta vuosina 2012–2018, mutta useless 43 joutui kurinpitomenettelyyn. Ja huhtikuusta 2015 huhtikuuhun 2018 poliisien ja poliisiviranomaisten mukaan oli ainakin 700 ilmoitusta perheväkivallasta tutkivien toimittajien toimiston hankkimat asiakirjat Britannian 48 poliisivoimasta 37.

Poliisin ja rikoslaskun vastustajat, jotka antaisivat poliisille laaja-alaisen vallan sulkea mielenosoitukset, väittävät, että se tekisi Clapham Commonin kaltaisia ​​kohtauksia useammin eikä pysäyttäisi naisiin kohdistuvan väkivallan yleisimpiä muotoja.

“Naisiin kohdistuva väkivalta johtuu yleensä vallan epätasapainosta”, tohtori Grey sanoi. Yksi syy poliisin laskuun hyökättiin, hän sanoi, että “se ei tee mitään asialle”.

Joten mitkä ovat vaihtoehdot? Eri ryhmät keskittyvät yleensä erilaisiin korjaustoimenpiteisiin.

Sisters Uncut, joka perustettiin vuonna 2014 vastauksena hallituksen säästötoimenpiteisiin, joissa vähennettiin naisten turvakotien rahoitusta ja muuta apua naisille, jotka ovat vaarassa, on jo pitkään vaatinut tällaisten palvelujen palauttamista.

Väkivaltaohjelmat, jotka työskentelevät intensiivisesti väkivaltaisten miesten kanssa estääkseen heitä hyökkäämästä kumppaneihinsa, ovat osoittaneet jonkin verran lupauksia tapauksissa, joissa väärinkäyttäjät ovat sitoutuneet muuttumaan, kertoi tohtori Westmarland.

“Fyysinen ja seksuaalinen hyväksikäyttö väheni melko huomattavasti ja joissakin tapauksissa se poistettiin kokonaan”, hän sanoi. Mutta hän totesi, että ohjelmat eivät olleet vaikuttaneet tehokkaasti pakkokeinojen vähentämiseen – dominoivaan emotionaaliseen hyväksikäyttöön, joka on perheväkivallan tunnusmerkki ja joka on itsessään syvä traumaattinen.

Yksi uskomus, joka kattaa lähes kaikki mukana olevat ryhmät – mukaan lukien valtavirran ryhmät, kuten Naisen instituutti, maan suurin naisjärjestö – on, että koulutuksen on oltava keskeinen osa kaikkia muutoksia.

Tällainen koulutus voisi olla “todellinen laukaus ennaltaehkäisyyn ja muokkaamaan joitain yleisiä asenteita, jotka vahingoittivat suuresti tyttöjä ja naisia ​​sekä ei-binäärisiä ihmisiä yhteiskunnassamme”, kertoi Cornellin yliopiston filosofian professori Kate Manne ja kirjailija kahdesta kirjasta siitä, miten seksismi muovaa yhteiskuntaa, sanottiin haastattelussa.

Mutta vaikka koulutus saattaa kuulostaa sellaiselta anodyni-käsitteeltä, jota kuka tahansa voisi tukea, tohtori Manne sanoi tekstiviestillä uskovansa, että hänen mielestään on todella hiljaa radikaalia, että koulutus käsittelee poliittisesti syytettyjä misogynian, miesten etuoikeuden ja miesten vastuun lopettamista miesten väkivalta.

“Voitteko kuvitella, tulisiko sukupuolikasvatuksesta poliittista?” hän kysyi. “Huokaus. Se on kuitenkin unelmani. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *