Palestiinan Hamlet ilmentää taistelua Länsirannan tulevaisuuden puolesta

HUMSA, Länsiranta – Viime marraskuuhun asti Fadwa Abu Awadin aamut noudattivat tuttua rytmiä: 42-vuotias palestiinalaispaimenkoira nousi kello four aamulla, rukoili ja lypsää perheensä lampaita. Sitten hän lisäsi entsyymiä maitosäiliöihin ja sekoitti niitä tuntikausia saaden suolaisen, kumisen, halloumin kaltaisen juuston.

Mutta tämä rutiini muuttui yhdessä yössä marraskuussa, kun Israelin armeija tuhosi Hamletin Hamletin Länsirannalla. Kun siellä asuvat 13 perhettä herättivät kotinsa, armeija palasi helmikuun alussa kaatamaan heidät uudelleen. Helmikuun loppuun mennessä osat Humsasta oli purettu ja rakennettu uudelleen kuusi kertaa kolmen kuukauden aikana, koska israelilaiset pitivät niitä laittomina rakenteina.

“Aikaisemmin elämä oli heräämistä, lypsämistä ja juuston valmistamista”, Abu Awad sanoi äskettäisessä haastattelussa. “Nyt odotamme useless armeijaa.”

Voimakkuus, jolla Israelin armeija on yrittänyt tuhota Humsaa, on muuttanut tämän pienen palestiinalaisleirin miehitettyjen alueiden tulevaisuuden taistelun ruumiillistumaksi.

Humsa on Jordanian laakson pohjoispäässä, länsirannan itäosassa, jonka Israelin hallitus suunnitteli muodollisesti liitteenä viime vuonna. Hallitus keskeytti suunnitelman syyskuussa osana sopimusta suhteiden normalisoimisesta Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin.

Armeija on sittemmin tuhonnut siellä yli 200 rakennetta sanoen, että ne on rakennettu ilman laillista lupaa.

“Emme ammu lantiolta täällä”, sanoi Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun vanhempi neuvonantaja Mark Regev. ”Menemme läpi tuomioistuimen päätöksen täytäntöönpanoa. Ei ole epäilystäkään siitä, että asianmukainen prosessi on annettu. “

Mutta jotkut israelilaiset poliitikot toivovat silti, että alue jonain päivänä taitetaan Israelin valtioksi puskurina mahdollisia itäisiä hyökkäyksiä vastaan.

Oikeusaktivistit ja jotkut Israelin entiset virkamiehet sanovat pelkäävänsä, että Humsaa vastaan ​​suunnatun kampanjan julmuus, jonka he pitivät poikkeuksellisena sen kiihkeydessä, osoittaa laajempaa halua työntää seminomadiset palestiinalaiset paimenet Jordanin laaksoon, mikä vahvistaa Israelin väitteitä alue.

Jordanian laaksossa on noin 11 000 palestiinalaispelaajaa, ja heidän läsnäolonsa sellaisissa paikoissa kuin Humsa vaikeuttaa Israelin kunnianhimoa siellä, kertoi Dov Sedaka, Israelin varavoimapäällikkö, joka kerran johti hallituksen osastoa, joka hallinnoi miehityksen keskeisiä osia.

“Ajatuksena on kyllä, pidetään Jordan Valley puhtaana”, sanoi Sedaka ja lisäsi vastustavansa ajatusta. “Tämän sanan kuulen. Pidetään se puhtaana näiltä ihmisiltä. “

Israelin armeija on purkanut Jordanian laaksossa laittomina pitämänsä 254 rakennetta kuuden kuukauden aikana siitä, kun liittämissuunnitelma on keskeytetty, mukaan lukien Humsa-asunnot. Se on enemmän kuin melkein joka toinen kuuden kuukauden jakso viimeisen vuosikymmenen aikana, Yhdistyneiden Kansakuntien lukujen mukaan.

Israelin hallituksen selitys purkamiselle juontaa juurensa 1990-luvun Oslon sopimukseen palestiinalaisten kanssa. Sopimus antoi Israelille hallinnollisen valvonnan yli 60 prosentista Länsirannasta, mukaan lukien suurin osa Jordanian laaksosta, odottaen uusia neuvotteluja, joiden oli tarkoitus saada päätökseen viiden vuoden kuluessa.

Mutta kahden vuosikymmenen aikana käytyjen neuvottelujen aikana osapuolet eivät ole päässeet sopimukseen sopimuksesta, joten Israel pitää hallintaansa alueet – alue C – ja sillä on oikeus purkaa sinne rakennetut asunnot ilman rakennuslupaa.

Israelin viranomaiset alkoivat purkaa Humsaa sen jälkeen, kun israelilaiset tuomarit hylkäsivät useita asukkaiden vetoomuksia lähes vuosikymmenen ajan. Hallitus tarjosi kyläläisille vaihtoehtoisen asuinpaikan lähellä palestiinalaista kaupunkia.

Israelin virkamiesten mukaan kyläläisten on lähdettävä omasta turvallisuudestaan, koska Hamlet sijaitsee 18 prosenttia Länsirannalle, että Israel on nimennyt sotilaskoulutusalueen. Ja he väittävät, että paimenet saapuivat sinne ainakin vuosikymmenen kuluttua sotilasvyöhykkeen perustamisesta vuonna 1972, Israelin Länsirannan miehityksen alkuvuosina.

Nykyään Humsa ei näytä paljolta, joka on täynnä peräkkäisten purkujätteiden roskia – rikkoutunut vaaleanpunainen lelu, ylösalaisin oleva liesi, murskattu aurinkopaneeli. Jo ennen sen ensimmäistä purkamista se oli useless 85 ihmisen yhteisö, joka asui muutamassa kymmenessä teltassa ja joka oli levinnyt syrjäiselle rinteelle.

Asukkaiden mukaan Israelin väitteet menettävät laajemman epäoikeudenmukaisuuden.

“Olemme tämän maan alkuperäisiä asukkaita”, sanoi Ansar Abu Akbash, 29-vuotias paimen Humsassa. “Heillä ei ollut tätä maata alun perin – he ovat uudisasukkaita.”

Israel valloitti maan arabien ja israelilaisten sodassa vuonna 1967. Ensimmäiset paimenet muuttivat Humsaan 1980-luvulla, koska heidän mukaansa Israelin toiminta oli jo siirtänyt hänet muualla Länsirannalla.

Rinteet, joilla paimenet asuvat ja laiduntavat 10000 lammasta, ovat edelleen läheisessä kaupungissa asuvien palestiinalaisten omistuksessa, joille he maksavat vuokraa.

Paimenille ratkaisu ei ole niin yksinkertainen kuin siirtyminen armeijan ehdottamaan paikkaan: He sanovat, ettei siellä ole tarpeeksi maata lampaidensa vaeltaa.

“Tämä on ainoa paikka, jossa voimme jatkaa elämäntapamme”, rouva Abu Awad sanoi. “Elämme näiden lampaiden kautta, ja he elävät meidän kauttamme.”

Israelin viranomaiset hylkäsivät paimenten hakemukset takautuvasti hyväksyä heidän vaatimaton leiriytymisensä, sanoi kyläläisiä edustava asianajaja Tawfiq Jabareen.

Se on tuttu dynamiikka alueella C.Vuosina 2016–2018 Israel hyväksyi Bimkomin saamien tietojen mukaan 56 palestiinalaisrakentamisen C-alueella 1485 lupahakemuksesta. itsenäinen israelilainen järjestö, joka puolustaa palestiinalaisten suunnitteluoikeuksia.

Ja vaikka Israelin viranomaiset ovat kohdentaneet Humsaa, he ovat sulkeneet silmänsä luvattomaan Israelin rakentamiseen samalle armeija-alueelle kuin paimenyhteisö, herra Jabareen sanoi.

Armeija on jättänyt koskemattomaksi useita Israelin rakenteita, jotka on rakennettu sotilasvyöhykkeelle vuosina 2018 ja 2019, vaikka nämä rakenteet olivat myös purkutilauksia, hän sanoi.

“Nämä rinnakkaiset reitit palestiinalais- ja uudisasukasyhteisöjen kanssa ovat selvä esimerkki syrjinnästä”, hän sanoi.

Purkamistoimia valvova valtion virasto kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Läheinen israelilaiskaupunki Roi, joka oli 1970-luvulla rakennettu 200 asukkaan kylä, suunniteltiin sopimaan Israelin lain mukaisesti kapeaan aukkoon kahden Israelin sotilaskoulutusalueen välillä.

Roin asukkaat näyttävät tuntevan useless vähän sympatiaa naapureitaan kohtaan. Jotkut sanoivat, että palestiinalaiset olivat maan kääntäjiä ja israelilaiset, jotka lunastivat sen karuista autiomaasta.

“Katsokaa, mitä teimme täällä 40 vuoden aikana, ja ymmärrätte”, sanoi 70-vuotias Uri Schlomi von Strauss, yksi Roin varhaisimmista uudisasukkaista. “Rakensimme maan, kyntimme maan, ja tämä antaa meille oikeuden maahan”, hän lisäsi. “Miksi minun pitäisi olla myötätuntoa?”

Laakson toisella puolella Humsa-paimenet laskivat viimeisimmän purkamisen kustannukset. Armeija oli takavarikoinut vesisäiliönsä, jonka armeija pitää sanktiottomina rakenteina. Se vähensi vettä, jonka heidän täytyi juoda ja pestä, puhumattakaan lampaiden antamisesta tai juuston valmistamisesta.

Yksi nainen oli menettänyt kaikki kirjontansa, toinen arvostetun takin.

Apuryhmät olivat antaneet heille uusia telttoja, mutta ei tarpeeksi lampaiden sijoittamiseksi. Joten lampaat makasivat kylmässä, mikä paimentajien mielestä tuotti vähemmän maitoa – mikä puolestaan ​​tarkoitti vähemmän juustoa myyntiin markkinoilla.

“Minusta on tullut hyvin vihainen ja ahdistunut ihminen”, rouva Abu Akbash sanoi. “Minusta on stressi.”

Kun israelilaisrekisteröity auto lähestyi hitaasti Abu Akbashin perheen telttaa, lapset juoksivat kaatamaan lelujaan peläten uuden purkamisen olevan lähellä.

“Jokainen auto, jonka he näkevät”, rouva Abu Akbash sanoi, “heidän mielestään se on armeija.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *