Georgia hyökkää nopeasti mykistettyyn reaktioon Aasiassa

HONG KONG – Kun kuuden kahdeksan tämän viikon ampumisen uhrista Atlantan alueen kylpylöissä vahvistettiin olevan Aasian laskeutuminen, uutiset avasivat Yhdysvalloissa uudelleen kiihkeät keskustelut Aasian vastaisesta väkivallasta, kiihkoilusta ja naisvihamielisyydestä.

Itse Itä-Aasiassa julkiset keskustelut väkivallasta pelattiin paljon vähemmän voimakkaasti.

Etelä-Korean konsulaatti Atlantassa on sanonut, että neljä hyökkäyksissä kuolleista ihmisistä kolme hierontahuoneita tiistaina olivat korealaista alkuperää. Kahden muun aasialaista alkuperää olevan uskotaan olevan kiinalaista alkuperää.

Molemmissa maissa, joissa väkivaltaisen rikollisuuden määrä on alhainen ja aseita on tiukasti kielletty, murhat olivat järkyttäviä, mutta eivät yllättäviä, kun otetaan huomioon Yhdysvalloissa toistuvat raportit aseväkivallasta ja rodullisista syistä.

Etelä-Koreassa ulkoministeriön tiedottaja sanoi torstaina, että hallitus kiinnitti tarkkaa huomiota Georgian tilanteeseen “erittäin kiinnostuneena ulkomailla asuvien eteläkorealaisten turvallisuudesta”.

Etelä-Korean lähetystoiminnan harjoittajat tekivät myös segmenttejä Yhdysvaltojen kirjeenvaihtajiltaan kuvaamalla, kuinka Atlantan alueen korealaiset huolehtivat turvallisuudestaan. Ja joitain varhaisia ​​paljastuksia uhreista oli Korean tiedotusvälineet.

Jotkut Etelä-Korean käyttäjät ilmaisivat sosiaalisessa mediassa huolensa ystävistä tai sukulaisista Yhdysvalloissa. Muut merkitsivät viestit hashtagilla #stopAsianHate.

“Olen erittäin surullinen tapahtumista, jotka tapahtuivat Atlantassa, Georgiassa, kaksi päivää sitten”, Choi Si-won, suositun Ok-pop-ryhmän Tremendous Junior jäsen, kirjoitti Instagramissa. “Minulla ei todellakaan ole kaikkia vastauksia, mutta haluaisin käyttää alustani ja korostaa, että tämä on asia, joka on käsiteltävä NYT ja että sen sivuuttaminen ei auta meitä.”

Muut eteläkorealaiset käyttäjät vastustivat Georgian lainvalvontaviranomaisen kommentteja, jotka sanoivat iskujen jälkeen omien sanojensa mukaan iskujen jälkeen, että miehen toimet eivät olleet “rodullisia”, vaan “seksuaaliriippuvuuksia”.

“Poliisi ei selitä tutkinnan tulosta, mutta pelaa roolia epäiltyn edustajana”, kolumnisti Oh Byung-sang kirjoitti sanomalehdessä JoongAng Ilbo. Artikkelin otsikko oli “Atlantan ammunta = rotusyrjintä + naisvihamielisyys”.

Kiinassa ulkoministeriön tiedottaja tuomitsi torstaina Aasian-vastaisen vihatapauksen ilmeisen lisääntymisen ja syytti “joitain Yhdysvaltain viimeisen hallinnon poliitikkoja ja joitain Kiinan vastaisia ​​joukkoja USA: ssa” rasismin ja vihan kieltämisestä Kiinaa vastaan. retoriikka.

“Yhdysvaltojen on toteutettava konkreettisia toimia omien rasismin ja syrjinnän ongelmien ratkaisemiseksi ja varmistettava Kiinan kansalaisten turvallisuus ja lailliset oikeudet ja edut Yhdysvalloissa”, sanoi ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijian.

Kiinan sosiaalisen median alustoilla jotkut käyttäjät sanoivat, että Georgian iskut eivät olleet yllättäviä, kun otetaan huomioon aasialaisten amerikkalaisten pitkäaikainen syrjintä Yhdysvalloissa.

“Aasialaisten on ympäri maailmaa yhdistyttävä, seisottava, huolehdittava muiden asioista ja puhuttava toisilleen”, kirjoitti kiinalainen muotiblogaaja Mia Kong.

Silti Georgian hyökkäykset eivät aiheuttaneet valtavaa pulinaa paikallisten sosiaalisen median alustoilla kummassakaan maassa. Kiinassa Twitter-kaltaisen alustan Chinese language Weibo käyttäjät olivat yleensä kiinnostuneempia viruksista video- vanhasta aasialaista alkuperää olevasta naisesta San Franciscossa, joka löi miehen, joka oli yrittänyt hyökätä häntä vastaan.

Jotkut ihmiset Etelä-Koreassa, Kiinassa ja muualla Aasiassa eivät ehkä ole yhtä todennäköisesti ottaneet Georgian uhrien kuolemia vakavasti hierontahuoneisiin liittyvien leimautumisten takia, kertoi Aasian ja Amerikan historian professori Madeline Y. Hsu Texasin yliopistosta. Austinissa.

“Jos nämä naiset eivät olisi työskennelleet hierontahuoneissa ja jos heidät olisi tunnistettu selkeämmin, saattaa olla enemmän huutoa, tunne, että” meidän on puhuttava, koska tämä on selvästi hyökkäys kansallemme ja kansallemme, ” Professori Hsu sanoi.

Aasian-amerikkalaisten ahdingon taso Aasiassa – muuttuva ihmisryhmä, joka edustaa vähintään 20 kansallisuutta – riippuu usein monimutkaisesta paikallisten tekijöiden verkosta.

Tarinat aseväkivallasta ja rodullisista viharikoksista Amerikassa ovat usein viruksen kohteena esimerkiksi Kiinassa, osittain siksi, että maan valtion valvoma media haluaa tuoda esiin amerikkalaisen yhteiskunnan toimintahäiriöitä. Niin tekevät myös raportit murhat / Kiinalaiset opiskelijat Yhdysvalloissa, jossa monet kiinalaiset perheet pyrkivät edelleen lähettämään lapsensa koulutettavaksi.

Mutta Aasiassa käydään useless vähän julkista keskustelua käsitteistä, jotka hallitsevat usein keskusteluja rodusta Yhdysvalloissa, mukaan lukien kulttuurinen omistaminen ja tajuton ennakkoluulot.

Hu Zhaoying, yliopiston opiskelija Etelä-Kiinan Hunanin maakunnassa, sanoi, että yleinen empatian puute Atlantan uhreja kohtaan Kiinassa ei ollut yllättävää.

Jotkut ihmiset eivät tiedä tällaisista tapauksista; jotkut ihmiset haluavat sivuuttaa ne nähtyään ne; ja jotkut ihmiset eivät pysty tuntemaan empatiaa ”, hän sanoi.

Mike Ives raportoi Hongkongista ja Amy Qin Taipeista. Youmi Kim osallistui raportointiin Soulista ja Claire Fu Pekingistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *