Siirtolaisperheet USA: n ja Meksikon rajalla Yllätys karkotettu

Kun Yhdysvaltain rajavartija-agentit saattoivat 149 maahanmuuttajaa sillalle, heillä ei ollut aavistustakaan mihin heidät vietiin. Monet romahtivat itkien, kun he oppivat palaamaan Meksikoon.


CIUDAD JUÁREZ, Meksiko – He tulivat 30 hengen ryhmissä, aikuisten aseista riippuvia lapsia, jotka Yhdysvaltojen rajavartija-agentit saattoivat torstaina iltapäivällä Paso del Norte -sillan yli, kunnes he saavuttivat puolivälin. Sitten heidät luovutettiin Meksikon viranomaisille.

“Missä olemme?” yksi isä kysyi The New York Instances -lehden toimittajalta.

“Ciudad Juárez”, vastaus tuli.

Isä, jolle Yhdysvaltain viranomaiset eivät olleet kertoneet, mihin hänet ja muu maahanmuuttajaryhmä vietiin, näytti hämmentyneeltä.

“Meksiko”, toimittaja selvensi.

Kasvot vääntyivät hämmennyksestä ahdistukseen. Monet vanhemmista alkoivat nyyhkyttää, turhautumisen kyyneleet putosivat heidän lastaan.

“He huijaivat meitä!” huusi yksi vanhemmista.

“He lupasivat auttaa meitä!” valitti toista.

Torstaina sillan yli vietyistä 149 siirtolaisesta suurin osa oli ylittänyt Yhdysvaltoihin Pohjois-Meksikossa sijaitsevasta rajakaupungista Reynosasta, jossa Yhdysvaltain rajavartijaviranomaiset olivat pidättäneet heidät. Sitten heidät lennettiin 600 mailia Texasin El Pasoon, jossa heidät laitettiin busseihin, ajettiin rajalle ja käveltiin sillalle.

Kenellekään ei ilmoitettu, että heidät lähetetään takaisin Meksikoon.

Kun he kävelivät El Pason ja Ciudad Juárezin yhdistävän sillan yli, heille tuli selväksi, että kaikki, mitä he olivat riskinneet matkansa aikana – heidän elämänsä, lastensa hyvinvointi, lainat, jotka he olivat asettaneet konkurssiin ottamaan salakuljetettavaksi Yhdysvallat – oli hajoamassa.

Seuraavassa Elvin Bautista Pérez, 26, Hondurasista, tyttärensä Mían kanssa, 5, yrittää tavoittaa perheensä tekstillä karkotuksen jälkeen.

Vilma Iris Peraza, 28, kamppaili kantamaan Erickiä, hänen 2-vuotiasta lasta, ilman housuja likaisessa vaipassa, ja tyttärensä Adrianaa, 5.

Adriana seisoi oksennealtaalla sillan yläosassa, kun meksikolaiset virkamiehet ympäröivät heitä, punokset, jotka rouva Peraza oli niin ahkerasti kudonut tyttärensä hiuksiin kihara sotku. Äiti oli halunnut tyttärensä näyttävän parhaana uudessa elämässään Amerikassa.

Neiti Peraza yritti lohduttaa Adrianaa ja antaa hänelle siemaillen vettä, kun Erick heilautti sylissään. Lopulta hän kaatui sillalle, halasi lapsiaan ja itki.

“Emme päässeet läpi, rakkaani”, rouva Peraza kertoi miehelleen puhelimessa, kun hän pystyi lopulta muodostamaan yhteyden. ”Tässä me olemme Meksikossa, kaikki itkevät. En tiedä mitä aiomme tehdä. “

Hondurasista Copánista tullut perhe oli yrittänyt mennä päiviä aikaisemmin tapaamaan uudelleen Perazan aviomiehen Nashvillessä. He olivat olleet jakautunut perhe siitä lähtien, kun hän oli lähtenyt kaksi vuotta sitten töihin Tennesseeen. Salakuljettajat olivat veloittaneet heiltä 12 000 dollaria ylittämisestä – mikä vastaa melkein kolmen vuoden palkkaa Hondurasissa – säästöjä, jotka eivät nyt olleet mitään, kun he istuivat koottuina yhteen sillalla.

“Haluan useless olla yhteydessä mieheni, jotta lapsillemme olisi parempi tulevaisuus”, rouva Peraza sanoi. “Kotimaassani on paljon köyhyyttä, mitään ei voida tehdä.”

Monien maahanmuuttajien oli kuluttanut kuukauden tai enemmän, jotta he suorittivat vaarallisen matkan Keski-Amerikasta Yhdysvaltoihin.

Vaarallinen matka oli sen arvoinen, monet olivat perustelleet niin kauan kuin pystyivät asettumaan Amerikkaan. He eivät halunneet lähteä kodeistaan, mutta heidän maansa olivat hajonneet korruptoituneiden hallitusten alaisuudessa, jotka laiminlyöivät heidät ja antoivat jengien hallita katuja.

Nyt he olivat Meksikossa ja heillä oli useless huonoja vaihtoehtoja: luopua kaikesta ja palata kotiin tai yrittää ylittää laittomasti uudelleen. Molemmat valinnat jättivät heidät Meksikon rikollisverkostojen armoihin.

Toinen maahanmuuttaja kysyi Instances-toimittajalta Juárezin tilanteesta, joka on yksi Meksikon vaarallisimmista rajakaupungeista.

“Kuinka tässä kaupungissa on?” hän kysyi. “Onko turvallista mennä ulos?”

Pakettiautoihin lastatut maahanmuuttajat viedään Juárezin turvakoteihin.

Elvin Bautista Pérez, 26, tarttui tyttärensä kun hän yritti saada puhelimeensa vastaanoton kertoakseen perheenjäsenille pettymysuutiset.

Hän ja Mía, 5, olivat lähteneet kotonaan San Pedro Sulassa Hondurasissa tammikuussa lähtiessään Yhdysvaltoihin.

Herra Bautista sanoi, ettei hän ollut koskaan halunnut olla maahanmuuttaja, hän ei ollut koskaan halunnut jättää perhettään oppimaan uutta kieltä ja uusia tapoja. Hän oli löytänyt tavan elää köyhyyden ja korruption kanssa, joka tuhosi Hondurasin lapsuudestaan ​​asti. Mutta toisaalta kaksi voimakasta hurrikaania törmäsi Hondurasiin niin monta viikkoa, jättäen hänet työttömäksi ja kodittomaksi marraskuussa.

“He pettivät meitä, koska Yhdysvalloissa he eivät koskaan kertoneet meille, että aikovat karkottaa meidät”, herra Bautista sanoi.

Peraza, alapuolella, lastensa kanssa.

Meksikon viranomaiset ohjasivat maahanmuuttajat sillalta ja toimistoihinsa, missä heidät rekisteröitiin ja kerrottiin, että heidät sijoitettaisiin turvakoteihin, kunnes karkotetaan kotiin.

Mutta turvakodit olivat tarkoitettu niille, joiden epätoivon rajat oli saavutettu. Siirtolaisjoukon joukossa oli edelleen toiveikkaita, niitä, joilla ei ollut loppunut rahoja, tai päättäväisyyttä yrittää ylittää uudelleen. Hallintolomakkeiden täyttämisen sijaan he lipasivat kaoottisista toimistoista Juárezin kaduille.

Keltainen urheiluauto ilmestyi tyhjästä, ja perhe ohjattiin takaistuimelle. He olivat soittaneet kojoottiinsa tai ihmisten salakuljettajaan hakemaan heidät heti valtion toimistoista. Kun kaikki pakkasivat autoon – yhtä räikeää kuin kojootit ovat röyhkeitä – perhe lähti liikkeelle yrittäen jälleen vaarallista ylitystä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *