Venäjä puhkeaa raivoissaan Bidenin kutsumasta Putinia tappajaksi

Moskova – Venäjä kutsui takaisin suurlähettiläänsä Yhdysvaltoihin ja laukaisi presidentti Bidenille kohdennetun pilkkomyrskyn, kun hän sanoi televisio-haastattelussa mielestään presidentti Vladimir V.Putinin olevan tappaja.

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti myöhään keskiviikkona kutsuneensa Washingtonissa olevan lähettiläänsä Anatoly I. Antonovin Moskovaan “analysoidakseen, mitä on tehtävä suhteissa Yhdysvaltoihin”.

“Olemme kiinnostuneita estämään peruuttamattoman suhteiden heikkenemisen, jos amerikkalaiset tietävät tähän liittyvistä riskeistä”, ulkoministeriön tiedottaja Maria V. Zakharova sanoi lausunnossaan.

Rouva Zakharova ei täsmentänyt, onko jokin tietty tapahtuma johtanut päätökseen kutsua Antonov takaisin, mutta harvinainen liike tapahtui, kun Venäjän viranomaiset reagoivat raivoissaan haastattelu herra Bidenin kanssa lähettänyt ABC Information. Haastattelussa kysyttiin, ajatteliko hän Putinin olevan “tappaja”, herra Biden vastasi: “Mmm hmm, minä kyllä.”

Putinin edustaja Dmitri S. Peskov kuvasi Bidenin kommentteja “erittäin huonoiksi”.

“Hän ei selvästikään halua parantaa suhteitaan maahamme, ja jatkamme juuri tämän perusteella”, Peskov kertoi torstaina toimittajille.

Huolimatta herra Bidenin pitkäaikaisesta kritiikistä herra Putinia, jotkut venäläiset analyytikot olivat ilmaisseet toivovansa, että Kreml voisi luoda tuottavan työsuhteen Valkoisen talon kanssa yhteisen edun mukaisilla aloilla. Vaikka herra Biden kertoi ABC: lle jatkavansa etsimistä paikoista, joissa “on molemminpuolisen edun mukaista työskennellä yhdessä” Venäjän kanssa, jotkut Moskovan virkamiehet vastasivat hylkäämällä mahdollisuuden yhteistyöhön.

“Tämä on vedenjakaja”, Konstantin I. Kosachev, Venäjän parlamentin ylähuoneen ulkoasiainvaliokunnan päällikkö, kirjoitti postitse Facebookiin torstaina viitaten herra Bidenin haastatteluun. “Kaikki odotukset Yhdysvaltain uuden hallinnon uudesta Venäjää koskevasta politiikasta on kirjattu tällä röyhkeällä lausunnolla.”

Herra Kosachev varoitti, että Venäjä reagoi edelleen tarkentamatta Bidenin kommentteja “jos selityksiä ja anteeksipyyntöjä ei seuraa Amerikan puolelta”.

Valtion televisiossa uutisohjelmat käyttivät laajaa aikaa kuvaamaan herra Bidenia hämmentyneenä ja kosketuksettomana, kun taas poliitikot olivat rivissä ilmaisemaan vihansa ja uhkaamaan vastausta.

Parlamentin alahuoneen varapuheenjohtaja Pyotr O. Tolstoy jyrkästi, että “ainoa kieli, jonka amerikkalaiset ymmärtävät,” on valitettavasti voimankieli “. Toinen vanhempi lainsäätäjä, Andrei A. Turchak, kuvasi herra Bidenin lausunnon “haasteeksi koko kansakunnallemme”.

Venäjän viranomaiset eivät heti esittäneet erityisiä uhkauksia. Mutta länsimaiden kanssa vallitsevien jännitteiden lisääntyminen on usein seurannut Kremlin kotimaisia ​​ryöstöjä, joiden mukaan Yhdysvallat tukee salaa Venäjän oppositiopoliitikkoja heikentääkseen herra Putinia. Esimerkiksi Venäjän Web-sääntelyviranomainen varoitti tällä viikolla, että se valmistautuu estämään pääsyn Twitteriin maassa kokonaan yhden kuukauden kuluessa rajoitettuaan pääsyä amerikkalaiseen sosiaaliseen verkostoon viime viikolla.

Jotkut länsimaiset virkamiehet syyttävät Putinia muun muassa siitä, että hän määräsi viime vuonna Siperian sotilasluokan hermostoaineen salamurhayrityksen hänen äänekkääimmälle kotikriitikolleen Aleksei A.Navalnylle. Putin on kieltäytynyt pelaamasta mitään roolia tässä melkein tappavassa quipping joulukuussa että jos venäläiset agentit olisivat halunneet tappaa oppositiojohtajan, “He olisivat todennäköisesti lopettaneet työn.”

Venäjän hallitus on myös sidottu hyökkäyksiin ulkomaille, mukaan lukien entisen venäläisen vakoojan Sergei Skripalin myrkytys Salisbury, Englanti, vuonna 2018 ja Tšetšenian separatistien entisen komentajan ampuminen Berliinissä seuraavana vuonna.

Putin allekirjoitti lain vuonna 2006, jossa laillistettiin kohdemurhat ulkomailla – Venäjän lainsäätäjien lainsäädäntö sanoi tuolloin innoittamana amerikkalainen ja israelilainen käytös.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *