Japanin tuomioistuin tukee samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Lakit estävät sen edelleen.

Ammattiliittoja ei ole nimenomaisesti kielletty Japanissa, mutta kansallishallitus tai suurin osa paikkakunnista ei tunnusta niitä. Viranomaiset ovat pitkään väittäneet, että heidän kantaansa tukee maan perustuslain säännös, jonka mukaan avioliitto voidaan solmia useless molempien sukupuolten suostumuksella, säännön, jonka tarkoituksena oli lopettaa Japanin aikoinaan yleinen järjestettyjen avioliittojen käytäntö.

Japanin yleisö on edelleen jakautunut asenteissaan aiheesta. Yhtäältä samaa sukupuolta olevien avioliittojen concept saa laajaa kansalaisten tukea, ja jopa maan tunnetusti jäykkä liike-elämä on alkanut omaksua avioliiton tasa-arvon käsitteen, markkinoida tuotteita homopareille ja parantaa työntekijöiden suojelua.

Yksilötasolla monet homoseksuaalit ovat edelleen epäröivät tulla ulos pelätessään syrjintää yhteiskunnasta, joka on surullista usein voimakkaasta mukautumispaineestaan.

Kantajille keskiviikko aamu oli emotionaalinen vuoristorata. Ensimmäiset päätöksen otsikot korostivat tuomioistuimen hylkäämän korvausvaatimukset aiheuttaen syvän ahdistuksen hetken, yksi kantajista, Ryosuke Kunimi, kertoi tiedotustilaisuudessa myöhemmin päivällä.

Mutta kun hän näki lopun päätöksen, hän sanoi: “En voinut pysäyttää kyyneleitäni.”

Saman sukupuolen parit ovat pitkään kokeneet, että “syrjintä oli luonnollista, että emme voineet tehdä asialle mitään”, hän sanoi ja lisäsi, että tuomioistuimen päätös osoitti selvästi, että “se ei ole totta”.

Pariskunnat jättivät kanteensa helmikuussa 2019 osana laajempaa kansallista kampanjaa painostamaan Japanin hallitusta tunnustamaan samaa sukupuolta olevien avioliitot. Kymmenen paria jätti samanlaiset kanteet samana päivänä kolmessa muussa tuomioistuimessa eri puolilla maata, ja toinen pariskunta jätti samanlaisen kanteen myöhemmin Fukuokan kaupunkiin. Kyseisissä tapauksissa tuomiot odotetaan myöhemmin tänä vuonna.

Vaikka kantajat sanoivat olevansa iloisia keskiviikkopäätöksestä, he ilmaisivat varovaisuuden tulevasta tiestä. Päätöksellä voi olla oikeudellisia haasteita. Viime kädessä heidän on vaadittava parlamenttia luopumaan pitkäaikaisesta vastustuksestaan.

Takeharu Kato, yksi pariskuntia edustavista lakimiehistä, kertoi toimittajille aikovansa valittaa tuomioistuimen päätöksestä hylätä korvaus ja lisäsi, että “haluamme pitää yllä hallitukseen kohdistuvaa painostusta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *