Aikuisten seksi alaikäisten kanssa on katsottava raiskaukseksi maamerkin Ranskan lain mukaan

PARIISI – Ranskan kansalliskokous antoi myöhään maanantaina lain, joka luonnehtii aikuisten ja alle 15-vuotiaiden välistä sukupuolta raiskaukseksi. Vuosien keskustelun ja seksuaalisen hyväksikäytön skandaalien jälkeen tehty siirto pakotti lainsäätäjät vähitellen saattamaan Ranskan rikoslain lähemmäksi useimpien muiden Läntiset maat.

“Lapset ovat kiellettyjä”, Ranskan oikeusministeri Eric Dupont-Moretti, kertoi kansalliskokous, parlamentin alahuone, ennen maanantaina pidettävää äänestystä. Lain mukaan seksuaalisesta suhteesta alle 15-vuotiaan alaikäiseen rangaistaan ​​20 vuodella vankeudella, ellei yksimielisten kumppaneiden ikäero ole pieni.

Lakiesitys, joka sisältää myös säännön, joka tekisi insestin tietystä rikoksesta, menee senaattiin tässä kuussa ja sen odotetaan saavan lopullisen hyväksynnän huhtikuussa. Insesti kielto koskisi myös alle 18-vuotiaiden lasten ja heidän vanhempiensa välisiä seksuaalisia suhteita.

Lainsäätäjät sopivat asettavansa useless suostumusikän kolmen vuoden kuluttua äänestämisestä vastaan vastaava laki heijastaa suurelta osin viimeaikaisten seksuaalisen hyväksikäytön skandaalien vaikutusta.

Lasten hyväksikäyttö on laskettu kuluneen vuoden aikana pudota kirjailijan armosta joka on vuosikymmenien ajan harjoittanut ja edistänyt pedofiliaa voimakkaiden ystävien tuella ja keskellä tammikuussa esiin tulleita syytöksiä tunnetusta ranskalaisesta älymystöstä.

Tuoreet väitteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä voimakkaat hahmot politiikassa, taide ja media joka ruokkii uudet #MeToo-liikkeet ovat myös lisänneet paineita Ranskan hallitukseen toimimaan.

“Yleisessä mielipiteessä on tapahtunut todellinen muutos ja tietoisuus siitä, että näissä seksuaalisen väkivallan tapauksissa on ongelma”, sanoi pedofiliaa tutkinut sosiologi Pierre Verdrager ja lisäsi, että Ranska oli tietoinen näistä asioista.

Feministit ovat myös myötävaikuttaneet tähän asenteiden muutokseen, herra Verdrager sanoi ja lisännyt kansalaisten tietoisuutta seksuaalisen hyväksikäytön vastustaminen taiteessa ja paperilla Pariisin kanssa perheen ja seksuaalisen väkivallan tuomitsevat julisteet.

Ranskan lainsäädännössä kiellettiin jo aikuisen ja alle 15-vuotiaan alaikäisen seksi, mutta sitä ei automaattisesti pidetty raiskauksena. Muut olosuhteet, kuten pakottaminen, uhkailu tai väkivalta, olivat välttämättömiä sellaisten seksuaalisten suhteiden luonnehtimiseksi kuin raiskaus.

“Alaikäisten tiedustelu siitä, suostuivatko he suostumukseen, vaikka he olisivat 10 tai 11-vuotiaita, on todella ranskalainen poikkeus”, herra Verdrager sanoi.

“Luulen, että lainsäätäjä haluaa päästä eroon”, hän lisäsi.

Ranska vuonna 2018 tiukennetut lait sukupuolirikoksia vastaan ja pidensi alaikäisen raiskauksen vanhentumista 30 vuoteen 20 vuodesta, mutta lainsäätäjät olivat lakanneet asettamasta seksuaalisen suostumuksen ikää oikeudellisten komplikaatioiden perusteella.

Jotkut lainsäätäjät olivat Ranskan perustuslakineuvoston varoitusten jälkeen huolissaan siitä, että suostumusikän asettaminen kriminalisoi automaattisesti alle suostumusikäisen alaikäisen ja useless muutama vuosi vanhemman henkilön seksuaaliset suhteet. Neuvosto tarkistaa lainsäädäntöä varmistaakseen, että se on Ranskan perustuslain mukainen.

Vastauksena uuteen lakiehdotukseen sisältyy Romeo and Juliet -lauseke, joka sallisi alle 15-vuotiaiden ja enintään viisi vuotta vanhempien aikuisten väliset seksuaaliset suhteet. Tätä lauseketta ei sovelleta raiskauksiin tai pahoinpitelyihin.

“En halua asettaa 18-vuotiasta lasta syytteeseen, koska hänellä oli suostumus suhteessa 14 ja puolitoista tyttöä”, herra Dupond-Moretti sanoi.

Lakiesitystä tukeva ranskalainen lainsäätäjä Alexandra Louis sanoi, että lakiehdotukseen lisätyt säännökset, kuten Romeo ja Juliet -lauseke, antoivat hänelle toivoa, että perustuslakineuvosto hyväksyy toimenpiteen.

Noin 300 tarkistuksesta keskusteltiin, mutta lakiesitys hyväksyttiin lopulta yksimielisesti ja yhdessä päivässä. Rouva Louis sanoi, että lakiesitys oli “päässyt yksimielisyyteen” ja merkitsi “historiallisen läpimurron”.

Lainsäädäntö pidentää myös yli 30 vuoden ikää alaikäisen raiskauksen vanhentumisasioissa tapauksissa, joissa aikuinen on raiskannut muita, ja siinä määrätään 10 vuoden vankeustuomio ja sakko 150 000 euroa eli noin 180 000 dollaria kenelle tahansa, joka on tuomittu alle 18-vuotiaiden lasten yllyttämisestä 15-vuotiaana internetin kautta seksuaalisten tekojen tekemiseen.

“Tehtävämme on valtava”, herra Dupont-Moretti sanoi. “Kyse on lain muuttamisesta siten, että suojelemme lapsiamme vihdoin, täysin ja täysin.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *