Navalny tervehti kannattajia vankilasta: “Ystävällinen keskitysleiri”.

Jopa kirosanat olivat kiellettyjä, herra Navalny kirjoitti. Venäjän vankilalle järkyttävää, että “tätä kieltoa noudatetaan tarkasti”.

Vankila, johon sen venäläiset nimikirjaimet IK2 viittaavat, on jo pitkään tunnettu sääntöjen tiukasta täytäntöönpanosta. Lakimiehet ja entiset vankit ovat kuvanneet sen seinien sisällä erillisen ankaramman rangaistuslaitoksen, jossa vankien ei sallita seurustella tai edes puhua keskenään.

Sivusto on tyypillinen Venäjän siirtomaa-tyyppisille vankiloille, jotka kehittyivät muutamalla parannuksella 1930-luvulla perustetuista gulag-leireistä. Vangit asuvat yhdessä usean kymmenen prikaatiksi kutsuttuina ryhminä matalarakenteisissa, kaksikerroksisissa rakennuksissa, joita ympäröivät seinät ja piikkilanka.

Entisten vankien mukaan vangit noudattavat kurinalaisuutta vankiloissa vartijan kanssa, järjestely, jonka avulla vankilan hallinto voi valvoa tiukasti herra Navalnyn elämää koko ajan. Vangit viettävät tuntikausia seisomalla kädet ristissä selän takana, katsellen jalkojaan, kiellettyinä silmäkontakteista vartijoiden kanssa, eräs entinen vanki, nationalistipoliitikko Dmitri Dyomushkin kertoi äskettäin Moskovan radiokanavalle.

Herra Navalny sanoi maanantaina, että hän pysyi lentoriskinä, mikä tarkoittaa sitä, että vartija herätti hänet joka tunti yöllä, kun kamera ilmoitti hänen tilastaan.

Jatkuva valvonta, herra Navalny kirjoitti, muistutti häntä dystooppisesta romaanista: “Luulen, että joku ylhäällä luki” Orwell’s 1984: n “ja sanoi:” Voi mahtavaa. Tehdään niin. Koulutus dehumanisaation kautta. “

Mutta kuten hän on toistuvasti tehnyt viime kuukausina, herra Navalny pyrki silti säteilemään optimismia. Hän on käyttänyt vankeuttaan yrittäessään näyttää venäläisille, että heidän ei tarvitse pelätä herra Putinia, kunhan he uskovat, että heidän puolensa vallitsee ennemmin tai myöhemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *