USA: lla on 1000 muuta joukkoa Afganistanissa kuin se paljastettiin

Joten virallisesti Pentagon vaatii, että joukkojen määrä on pienempi. “Olemme edelleen 2500: ssa” Afganistanissa, Pentagonin edustaja maj. Rob Lodewick sanoi perjantaina sähköpostiviestissä The New York Timesille.

Se, mitä Yhdysvaltojen joukkoja Afganistanissa on jäljellä, on sijoitettu noin kymmenkuntaan tukikohtaan, ja ne koostuvat pääosin erityisoperaatioiden joukoista, jotka neuvovat Afganistanin yksiköitä päämajan tasolla, sekä lento- ja tukihenkilöstöistä. Etelä-Afganistanissa Yhdysvaltain suihkukoneet lentävät yläpuolella melkein joka ilta.

Viime vuoden tämän ajan jälkeen Yhdysvaltain joukkojen määrä Afganistanissa on laskenut 12 000: sta nykyiseen määrään. Pentagonin johtajat vastustivat vakaasti tätä pudotusta, jotka ovat pitkään sanoneet, että tarvitaan vähintään 8600 Yhdysvaltain joukkoa, sekä Afganistanin joukkojen tukemiseksi että terrorismin vastaisten operaatioiden suorittamiseksi.

Mutta Yhdysvaltojen ja Talebanin välisen sopimuksen tarkastelu Afganistanin tutkimusryhmä, kongressin valtuuttama raportti siitä toimitti päätelmänsä viime kuukaudessa lainsäätäjille, päätyi siihen, että noin 4500 sotilaan ylläpitäminen Afganistanissa voi riittää “Yhdysvaltojen etujen turvaamiseksi nykyisissä olosuhteissa ja hyväksyttävällä riskitasolla”.

3500 amerikkalaisen lisäksi Afganistanissa on edelleen noin 7000 Naton ja liittoutuneiden joukkoa, jotka ovat riippuvaisia ​​Yhdysvaltain joukoista logistiikan ja joukkojen suojaamisen suhteen. Jos Yhdysvallat todellakin yrittäisi lähteä 1. toukokuuta mennessä, olisi logistisesti melkein mahdotonta vetää sekä amerikkalaisia ​​että liittoutuneita joukkoja ajoissa, asiantuntijat ovat sanoneet, vaikka Yhdysvaltain viranomaiset vaativatkin, että se on edelleen vaihtoehto.

Aikajanan kutistumisesta huolimatta herra Biden ei ole vielä päättänyt, pysyvätkö Yhdysvaltain joukot ehdotetun päivämäärän jälkeen – ja jos niin, kuinka monta – vai lähtevätkö ne, lopettaen Amerikan pisimmän sodan yli 19 vuoden jälkeen.

Herra Bidenin oma taipumus, kun hän oli herra Obaman varapuheenjohtaja, oli kohti Yhdysvaltojen vähentynyttä läsnäoloa. Mutta presidenttinä hänen on punnittava, olisiko tällaisten vaistojen seuraaminen liian suuri riski Talebanin kukistamiselle hallituksen joukkoja ja ottaa haltuunsa Afganistanin tärkeimmät kaupungit. Monet vanhemmat sotilaskomentajat väittävät edelleen, että täydellinen vetäytyminen voi myös johtaa siihen, että Al-Qaida ja muut Yhdysvaltoihin vihamieliset ryhmät saavat takaisin näkyvän aseman maassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *