Vihreä aalto? Meksikon marihuana-markkinat voivat olla keskinkertaisia

Meksikon kaupunki – Meksiko, joka on vuosikymmenien ajan kartellien rakentama maa, on valmis ottamaan merkittävän askeleen huumepolitiikassa. Tällä viikolla kongressin alahuone hyväksyi maamerkki laillistaa virkistysmarihuana, mikä tekisi siitä maailman suurimman laillisen huumemarkkinan.

Kun laillistamista pidetään ehdottomasti senaatin ja presidentin hyväksynnän saamiseksi, monet yritysmaailmassa ennustavat Meksikon vihreää kasvua: uusi laillinen teollisuus, joka tarjoaa kymmeniä tuhansia työpaikkoja, miljoonia dollareita voittoa taitaville yrittäjille ja tervetuliaisverotuloja hallitus.

Mutta monet yritysanalyytikot ja taloustieteilijät ovat varovaisia ​​ja varoittavat, että kannabikseteollisuus on todennäköisesti vihreämpi kuin puomi. Laillisten markkinoiden avaamisella on merkitystä enemmän oikeudellisesti ja symbolisesti kuin taloudellisesti, he väittävät vedoten suhteellisen vähäiseen kotimaiseen kysyntään ja vähäisiin mahdollisuuksiin viedä tuotetta sekä näennäisesti rajoittaviksi sääntelytoimenpiteiksi.

“On vaikea nähdä mitään ilmeisiä laajoja vaikutuksia” Meksikon talouteen, sanoi Jeffrey Miron, ekonomisti Harvardin yliopistossa. “Näet hieman kolhun mitatussa BKT: ssä”, hän lisäsi, mutta “ihmiset, jotka väittävät, että se tulee olemaan iso sysäys taloudelle laillistamisen kautta, en usko, että sillä on mitään järkeä.”

Mutta teollisuuden edistäjät ovat innostuneita näkymistä.

Kannabisteteollisuus “tulee vihdoin tuottamaan tuloja työllisyyden, paikallisen talouden ja verotuksen kannalta”, sanoi Erick Ponce, meksikolainen yrittäjä ja paikallisen tutkimus- ja edustusryhmän Hashish Trade Promotion Groupin puheenjohtaja.

“Pidämme sitä ehdottomasti tärkeänä taloudellisena vauhdina maalle erityisesti keskellä pandemiaa”, herra Ponce lisäsi.

Mukaan tammikuun raportti kannabiksen tietojen analysointiyritykseltä, New Frontier Information, Meksikon marihuanateollisuuden arvo voi olla jopa 3,2 miljardia dollaria vuodessa, ja suuret kannabisyritykset, kuten Kanadan Cover Progress, ovat jo katsoneet markkinoita.

Mutta Kanada voi olla varoittava tarina. Johdossa oman laillistamisensa vuonna 2018, sijoittajat ja analyytikot ennustivat kannabiksen käteisen nousun, mutta liiketoiminta ei ole ollut herättävä menestys.

Vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä maa kansallinen tilastovirasto arvioi, että kuluttajat käyttivät 918 miljoonaa dollaria Kanadan dollaria (noin 736 miljoonaa dollaria) laillisiin rikkaruohotuotteisiin, huomattavasti vähemmän kuin ennustettiin ennen laillistamista. Ansiot ovat olleet hitaita, ja useimmat tuottajat ovat edelleen miljoonien arvoisten tappioiden ilmoittaminen. Joulukuussa katoksen kasvu ilmoitti se sulki viisi toimitilaa ja lomautti yli 200 työntekijää kannattavuuden parantamiseksi.

“Vihreä kiireosa ei ole toteutunut”, sanoi Michael Armstrong, apulaisprofessori Ontarion Brockin yliopiston Goodman Faculty of Enterprise -yrityksessä. “Se on ollut myönteinen sysäys Kanadalle, mutta ei missään tapauksessa dramaattinen.”

Virallisten lukujen mukaan Kanadassa, jossa on paljon pienempi väestö, on paljon enemmän säännöllisiä käyttäjiä kuin Meksikossa: Ennen laillistamista noin 15 prosenttia kanadalaisista kertoi tupakoivansa marihuanaa viimeisten kolmen kuukauden aikana. kansallinen tilastovirasto, yli viiden miljoonan potentiaalisen käyttäjän kuluttajakanta.

Sen sijaan a Meksikon hallituksen tutkimus vuonna 2016 havaitsi, että useless noin 1,2 prosenttia 12–65-vuotiaista väitti tupakoivan edellisen kuukauden aikana ja 2,1 prosenttia, noin 1,eight miljoonaa, edellisenä vuonna.

Laillistamisen kannattajat väittävät, että tällaiset luvut ovat harhaanjohtavia: Meksikon kaltaisessa maassa, jossa suurin osa väestöstä vastustaa rikkakasvien laillistamista, monet ihmiset eivät myönnä tupakointia.

“Kannabis on ongelma leimautumisessa ja tabussa”, sanoi yrittäjä Mr. Ponce. “Emme todellakaan tiedä paikallisten markkinoiden vaikutusta, koska tositilastoja ei ole.”

Mutta vaikka kyselyt aliarvioivat potentiaalisten kuluttajien määrän, useimmat asiantuntijat aliarvioivat Meksikon markkinoiden koon.

“En usko, että kysyntää tulee olemaan valtava”, sanoi Jorge Javier Romero Vadillo, politologi Meksikon autonomisen Metropolitan-yliopistossa. Ja “en usko, että tämä sääntelyprosessi lisää merkittävästi kysyntää.”

Uuden lain tiukat lisenssivaatimukset marihuanan viljelylle, pakkaamiselle ja myynnille voivat pitää pienviljelijät ja myyjät poissa laillisilta markkinoilta, herra Romeron mukaan.

“Sääntöjen avulla, joita he haluavat soveltaa ja jotka ovat erittäin rajoittavia, he avaavat pienet markkinat”, hän sanoi. “Ne ovat niin tiukkoja sääntöjä, joiden sisäänpääsyn este on niin korkea, että harvat valitsevat pääsyn laillisille markkinoille.”

Kalifornialla, joka laillisti virkistysmarihuanan vuonna 2018, on ollut samanlaisia ​​hammastuksen ongelmia: Laillistamisen ensimmäisenä vuonna, lailliset myyjät osavaltiossa myivät 500 miljoonaa dollaria vähemmän marihuanaa kuin edellisenä vuonna, jolloin se oli sallittua useless lääketieteelliseen käyttöön.

Tiukka sääntely ja korkeat verot pitivät suurimman osan Kalifornian tuottajista ja myyjistä harmailla tai mustilla markkinoilla Daniel Sumner, Kalifornian yliopiston Davisin maatalouskeskuksen johtaja. Monissa yhteisöissä marihuanaan liittyvät yritykset kohtasivat kovaa paikallista vastustusta.

Myöhässä myynti on lisääntynyt huomattavasti, sillä lisensoitujen viljelijöiden ja myyjien määrä on vähitellen kasvanut, ja valtio otti viime vuonna miljardin dollarin kannabisveroja, sumnerin mukaan.

“Se on merkittävä liike”, hän sanoi, mutta Kalifornian yli 200 miljardin dollarin vuosibudjetin yhteydessä “se on pudotus osavaltiossa.”

Suhteellisen pienen kuluttajapohjan ja monimutkaisten sääntelytoimenpiteiden avulla on epätodennäköistä, että Meksiko näkisi lähistöllä tällaisia ​​tuloja virkistysmarkkinoilla, analyytikot sanovat.

Sen sijaan jotkut teollisuuden johtajat sanovat, että oikea raha Meksikossa voi olla lääkekannabiksessa, joka on ollut laillista Meksikossa vuodesta 2017, samoin kuin teollisuushamppu, jota uusi laki säätelee ja jota voidaan käyttää kaiken muovista paperiin tuottamiseen.

“Marihuaanan markkinat ovat hyvin pienet”, sanoi Guillermo Nieto, Kansallinen kannabikseteollisuusyhdistys Meksikossa toimiva kaupparyhmä. “Maataloudellisesti se ei auta meitä, kuten teollisen hampun laillistaminen.”

Lyhyellä aikavälillä jotkut liikemiehet sanovat, että Meksikon suurimmat voitot voivat olla se, mitä Meksiko jo parhaiten tekee: valmistus – tässä tapauksessa mahdollisesti kannabistuotteiden, kuten ravintolisien ja kosmetiikan, tuottaminen.

Silti suurin vaikutus voi olla symbolisempi kuin rahallinen: Meksiko, joka on tähän mennessä suurin huumeiden laillistaja, voisi noin 128 miljoonan ihmisen kanssa kannustaa muita maita, myös pohjoisen naapurinsa, seuraamaan esimerkkiä.

“Joskus on hermostavaa olla ensimmäinen ihminen ottamaan askel lampeen, joka saattaa olla haiden saastuttama”, sanoi Harvardin professori Miron. “Mutta jos neljä tai viisi muuta ihmistä on tehnyt sen ja se on OK, niin useammat ihmiset aikovat kokeilla sitä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *