Miksi raiskausvaatimus Australian pääministeriä vastaan ​​näyttää tutulta

Australian kirje on Australian toimistomme viikoittainen uutiskirje. Kirjaudu saada se sähköpostitse.

Häntä syytettiin seksuaalisesta väkivallasta vuosikymmenien kuluttua väitetystä tapahtumasta tavalla, joka tekee poliisin tutkinnasta mahdottoman. Puolueensa ja maan voimakkaimman miehen tukemana hän säilytti syyttömyytensä ja oli yksi maan tärkeimmistä laillisista tehtävistä, vaikka kysymykset pyörivät hänen ympärillään.

Minkä miehen ajattelet: Australian pääministeri Christian Portervai Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Brett Kavanaugh?

Tietenkin on myös keskeisiä eroja: Kavanaugh oli uusi nimittävä henkilö, kun taas Porter on pitkäaikainen hallituksen jäsen. Ja Christine Blasey Ford, Kavanaugh’n syyttäjä, pystyi julkisesti todistamaan, mikä on mahdotonta Porterin syyttäjälle, joka kuoli itsemurhalla viime vuonna.

Silti näiden kahden tapauksen väliset yhtäläisyydet ovat levinneet monia australialaisia ​​naisia, mikä on lisännyt huolta siitä, että Australian hallitus jatkaa (nyt poistuneen) Trump-hallinnon pelikirjan seuraamista monissa asioissa.

Kavanaugh-vertailu oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleen Sharna Bremnerille, joka oli edunvalvontaorganisaation Finish Rape perustaja Campus Australiassa, kun hän sai tietää Porteria vastaan ​​esitetystä väitteestä. Hänelle amerikkalainen tapaus tarjoaa synkän ennakon siitä, miten tapaus voisi toimia Australiassa.

“Luulen, että aiomme nähdä jälleen, että voimakkaat miehet pääsevät eroon mistä tahansa”, hän sanoi.

Kuten Kavanaugh lopullisessa nimityksessä korkeimpaan oikeuteen, hän sanoi: “Nyt lähetetään viesti:” Älä puhu. Sinua ei uskota. “

Tapaus tuo esiin haasteen siitä, miten käsitellä väitteitä vakavista väärinkäytöksistä, jotka kohdistuvat viranomaisviranomaisissa oleviin ihmisiin, jotka eivät kuulu lainvalvonnan piiriin.

Porter, kuten Kavanaugh, ei ole rikosoikeudenkäynnissä syyllisyyden tai viattomuuden selvittämiseksi. Hänen syyttäjänsä ei antanut vannovaa lausuntoa ja kirjoitti poliisille sanomaan, ettei hän halunnut jatkaa tutkimusta. Poliisi lopetti tutkimuksen vedoten todisteiden puutteeseen.

Pääministeri Scott Morrison ja muut Porterin kannattajat ovat kieltäytyneet pohtimasta muita tutkimustapoja, ja Morrison väitti, että se merkitsisi “heikentämme itse oikeusvaltion periaatteita. ”

Kriitikot väittävät kuitenkin, että yhtä tärkeä kysymys Porterille, kuten Kavanaughkin tapauksessa, on se, pystyykö yleisö säilyttämään luottamuksensa häneen ja sitä kautta edustamaansa laitosta. Pyynnöt riippumattomalle tutkimukselle ovat kasvaneet.

“Nämä eivät ole tavallisia miehiä, vaan miehiä, jotka kilpailevat maan korkeimmista lakitoimistoista”, sanoi Susan Harris Rimmer, asianajaja Griffithin yliopistossa. “Tämä oikeusvaltioperiaatteen kaivaminen ja turvautuminen menettää sen, että heidän on oltava luonteeltaan korkeimpia.”

Tapa, jolla hallitus on hoitanut tilanteen, “heikentää ihmisten uskoa siihen, että instituutiot ovat heidän etujensa mukaisia”, professori Harris Rimmer sanoi. “Monille naisille se vahvistaa jokaisen synkän pelon.”

Australian kansallisen yliopiston politiikan asiantuntija Mark Kenny sanoi, että hallituksen vastaus heijastaa myös laajempaa suuntausta lainata Trumpin teoskirjasta “yksinkertaisesti jättää huomiotta mitä voit kutsua eliitti- tai poliittisen yhteisön raivoksi, vetoamalla suoraan ihmisiin ja sijoittamalla kriitikot partisaaneina koko ajan. “

Viime vuosina liittovaltion hallitus on ollut haluttomia poistamaan ministereitä tunnetuista tai oletetuista väärinkäytöksistä.

Pari vuosikymmentä sitten ministerit erosivat siitä, että maahantuodut väritelevisiot julistettiin mustavalkoisiksi tullilomakkeessa ja että he eivät maksaneet tuontiveroa yhdestä nallekarhusta.

Viime aikoina Morrisonin hallituksen jäsenet ovat pysyneet virassa lukuisista kiistoista huolimatta Energiaministeri Angus Taylor julkisti väärennetyn asiakirjan, mahdollinen tilintarkastus onko sisäasiainministeri Peter Dutton väärinkäyttänyt valtionavustuksia ja Puolustusministeri Linda Reynoldsin on julkisesti pyydettävä anteeksi entisen henkilöstön jäsenen raiskausvalituksen väärästä käsittelystä.

Torstaina Leigh Gross sales, yksi maan johtavista toimittajista, tiivisti tilanteen ministerin haastattelussa Tämä kysymys: “Kuinka hyvältä tuntuu olla ministeri Morrisonin hallituksessa tietäen, että riippumatta siitä, mitä käyttäytymiseen liittyy kysymyksiä, työsi on turvallista?”

Nyt tässä ovat viikon tarinamme:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *