Melonta Atlantin yli kaatunut Aleksander Doba kuolee 74-vuotiaana

Hän kerran vakuuttui siitä, että joku tarkkaili häntä. Hän tutki vettä tarkasti.

“Sitten näin sen: valtava pää, joka työntyy ulos merestä”, hän kertoi Kanootti- ja kajakkilehti vuonna 2014. ”Valas ui täällä ja siellä kajakini ympärillä. Sen 20 metriä pitkä häntä heilui. Ja sitten valas yhtäkkiä laski alas ja katosi merelle. “

Aleksander Ludwik Doba syntyi 9. syyskuuta 1946 Swarzedzissa Puolassa. Hänen isänsä, Wincenty, oli mekaanikko. Hänen äitinsä, Eugenia (Ilijna) Doba, oli kodinhoitaja.

Hän varttui luistelemalla lampilla ja hiihtäen metsien läpi. Hänen isänsä rakensi hänelle polkupyörän romuosista, ja 15-vuotiaana hän ratsasti sillä ympäri maata.

1970-luvun alussa Doba valmistui Poznanin teknillisestä yliopistosta, jossa hän opiskeli konetekniikkaa. Hän meni naimisiin Gabriela Stuckan kanssa vuonna 1975, ja he asettuivat kaupunkiin nimeltä Poliisi, jossa hän sai työpaikan kemiantehtaalla. Vuonna 1980 hänen työtoverinsa kysyivät häneltä, haluaisiko hän liittyä melontaklubiinsa, ja pian hän vietti kaikki viikonloppunsa ulkona.

Varhainen pakeneminen sisälsi melontaa Itämerellä aikana, jolloin kommunistinen puolue oli julistanut väärinkäyttäjiä laittomaksi. Kun herra Doba kohtasi rajavartiolaitoksia, he kertoivat hänelle, että hän oli vakavasti lain vastainen.

“Meloin useless meloa joen varrella”, hän selitti. “En tiedä miten päädyin tänne.”

Herra Doba jahtaili jatkuvasti. Hän tutki lukemattomia Puolan jokia, ja hän kerännyt ennätykset ja ensimmäiset. Vuonna 2010 hän aloitti vakavan suunnitelman ylittää Atlantin, ja hän suunnitteli uppoamattoman kajakin, joka sisälsi ruokakaapit ja mökin nukkumaan. Lokakuussa hän melasi Senegalista Brasiliaan 99 päivässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *