‘Britanniassa on erittäin suuri hiljaisuus kilpailun ympärillä’

LONDON – Hän oli naimisissa evankeliumikuoron henkiin kantoihin, hänen verhonsa brodeerattu Britannian entisten siirtomaiden kukkiin, harvinainen kuva rotujen jälkeisen, maahanmuuttajayhteiskunnan valkoisten ruhtinaiden ja prinsessojen joukossa, jonka jotkut kuvittelivat Britannian olevan.

Ja sitten tuo visio hajosi saumoissa.

Meghanin kuninkaallisen perheen rasismi, toimitettiin viime viikolla pajuistuimelta Kalifornian kartanon ulkopuolella, teki enemmän kuin avasi uusia haavoja Buckinghamin palatsissa. Se kyseenalaisti myös sen, oliko perhe vai todellakin maa yhtä omaksunut mustia ihmisiä kuin hänen vuoden 2018 häät olivat ilmoittaneet voivansa olla.

Ilmoitukset ovat aaltoilivat niin sanotun Commonwealth-perheen yli, kuningatar Elizabeth II: n johtama pääosin ei-valkoisten entisten siirtomaiden ryhmä, joka vaatii kuninkaallisten siteiden uudelleenarviointia ja Australiassa Britannian kruunun heittämistä kokonaan.

Kotona haastattelulla on ollut erilainen resonanssi brittiläisten joukossa, jotka tunnistivat Meghanin ja hänen poikansa Archien, hyvin valkoisen perheen biracial-tulokkaat.

Heille Meghanin kuvaus yhdestä tai useammasta appimiehestään, joka huolehtii Archien ihon mahdollisesta väristä, muistutti rasismista, jota hekin ovat kohdanneet omassa perheessään ja sen ulkopuolella. Haitallinen nimenhuuto: kirjava, puolikastinen. Hiljainen puhelu vieraillessaan sukulaisten kylissä. Luokkatovereiden ja muiden julmat, hämmentävät kysymykset: Mitä sinä olet?

Adam Hamdy, a kirjailija Lontoosta, muistutti, että hänen perheensä kieltäytyi valkoisesta äidistään naimisiin isänsä, mustan miehen kanssa.

“Se todella soitti kanssani, ajatus siitä, että saavutettavissa on jonkinlainen katto”, hän sanoi. “Ajatus siitä, että on joku, joka sanoo, etten voi olla prinssi, en voi olla prinsessa, että ihossa on väriä tai vikaa. Se on syvästi, syvästi loukkaavaa. “

Meghanin mukaan Archie ei saanut tulla prinssiksi. Ja Meghan, jonka äiti on afroamerikkalainen ja isä on valkoinen, ei voisi tulla peilikuvaksi muuttuvalle Britannialle, jonka hän kuvitteli olevansa.

“En koskaan voinut ymmärtää, miten sitä ei pidetä lisäetuna”, hän kertoi Oprah Winfreylle “ja heijastuksena nykypäivän maailmasta.”

Haastattelun lähettämisen jälkeen sitä on leikattu joka suuntaan – mitä se paljasti kuninkaallisten ja tanssin välisestä tanssista suurelta osin valkoinen, kuninkaan pakkomielle jäänyt brittiläinen lehdistö, ja sen kyvystä kumota suuri osa monarkian jälleenrakennustöistä prinsessa Dianan kuoleman seurauksena vuonna 1997.

Mutta muun muassa keskustelu haastattelusta on ollut erityisen transatlanttinen köydenveto – amerikkalaisen tapan puhua suorasukaisesti rodusta ja brittiläisen välillä paperin kirjoittamisesta, historioitsijat sanoivat.

Amerikkalaisella takapihalla pidetyssä haastattelussa yksi maan voimakkaimmista mustista julkkiksista haastattelu paljasti brittiläiset rasisuhteet amerikkalaisella häikäisyllä – historioitsijoiden mukaan vuosikymmenien erottelu ja roduväkivalta on hiottu vuosien vuosikymmenien erottelun ja roduväkivallan avulla havaitsemaan vähemmän selkeät rasistiset teot Britit toisinaan teeskentelevät, ettei niitä ole siellä.

“Britanniassa on erittäin suuri hiljaisuus kilpailun ympärillä, jota itse asiassa ei ole Yhdysvalloissa”, sanoi Priyamvada Gopal, postkoloniaalisten tutkimusten professori Cambridgen yliopistossa. ”Et olisi voinut käydä vertailukelpoista keskustelua Yhdistyneen kuningaskunnan prime-time-televisiossa. Oprah-profiililla ei ole ketään. Ja ajatus siitä, että talk-show-isäntä istuisi kuninkaallisen parin tai kenenkään kanssa keskustelemaan pitkään rodusta – sitä ei oikeastaan ​​voida kuvitella Isossa-Britanniassa. “

Kun Meghan meni naimisiin Harryn kanssa, jotkut mustat ja biracial-britit näkivät versioita itsestään, ulkopuoliset kiipeilivät maan eliittiin.

“Tuolloin ei tullut mieleeni, että siellä olisi jonkinlainen takaisku”, sanoi Armarni Lane, 25, mustan isän ja valkoisen äidin tytär Sheffieldistä, Englannista.

Rouva Lane näkee nuoremman itsensä “naiivina”. Hän kirjoitti Twitterissä tällä viikolla siitä, että valkoisen kumppaninsa perhe oli spekuloinut lapsen ihon sävyyn, kuten Harryn perhe Archien kanssa. Sitten sukulainen lähetti kumppaninsa vastustamaan sitä, mitä he näkivät rasismin syytöksenä.

“Olen oppinut ymmärtämään rasismista Yhdistyneessä kuningaskunnassa, että siellä on paljon kaasuvalaistusta”, Ms Lane sanoi. “Melkein kuin olisit musta tai sekarotuinen Britanniassa, olet” Truman Present “-versiossa, jossa tiedät, että jokin ei ole oikein, mutta kukaan ei halua myöntää sitä.”

Muiden mustien brittien kohdalla Meghanin nousu oli aiheuttanut levottomuutta. Käyttäisikö monarkia häntä tukeakseen kansainyhteisön mustia asukkaita – joka on itsessään jäännös Britannian imperiumista, joka perustuu valkoiseen valloitukseen, riistoon ja suvereniteettiin ei-valkoisten kansojen suhteen? Tulisiko hänestä eräänlainen julistepoika rodun edistymiselle Britanniassa, poikkeama kuninkaallisen perheen omasta historiasta?

Hyvin imperiumin hajottua perheen patriarkka prinssi Philip kysyi alkuperäiskansojen johtajalta “Heitätkö edelleen keihäitä toisiaan kohtaan” ja muutama vuosi ennen sitä varoitti kiinalaista brittiläistä opiskelijaa siitä, että hän “menisi kotiin siistillä silmillä”, jos hän pysyisi liian kauan. Harry itse, nuorena kadettina Sandhurstin sotilasakatemiassa, käytetty etninen slur pakistanilaiselle kadettitoverille.

Meghan on kaatanut sitä historiaa brittien muistista kaukana etusivuilta.

“Musta Britannia tuntuu luultavasti olevan paljon yhteydessä Meghan Markleen tänään kuin kolme vuotta sitten”, sanoi Kehinde Andrews, mustatutkimuksen professori Birminghamin kaupungin yliopistossa.

Mutta hänen syytöksensä eivät välttämättä aiheuta ongelmia valkoisen Britannian siteistä kuninkaalliseen perheeseen, instituutioon, joka vetoaa osittain nostalgiasta Britannian keisarilliseen menneisyyteen, hän lisäsi.

“Se on valkoisuuden symboli – siksi se on suosittu”, professori Andrews sanoi. “Se on tavallaan tuotemerkillä.”

Kansainyhteisön oli tarkoitus laatia imperiumi uudelleen liitoksi, ja tasa-arvoinen kumppanuus merkitsisi entisten siirtomaiden johtajien sallimista johtaa organisaatiota, analyytikot sanoivat. Sen sijaan tämä rooli on varattu kuningattarelle, valitsemattomalle valkoiselle britille.

Ja vaikka jotkut britit pitävät Meghania potentiaalisena sillana monarkian menneisyyden ja tulevaisuuden välillä, Windsors ei voinut – mistä tahansa syystä – absorboida häntä perheeseen.

“Koko Meghanin kokemus osoittaa monarkian ambivalenttisen suhteen brittiläisyyden uudelleen keksimiseen”, sanoi Mark Leonard, Euroopan ulkosuhteiden neuvoston johtaja, joka on kirjoittanut laitoksen nykyaikaistaminen.

Kaukana kuninkaallisista palatseista Britannia on kuitenkin keksimässä itsensä uudelleen. Vuodesta 2011 lähtien lähes yksi kymmenestä ihmisestä asuminen pariskunnassa Englannissa ja Walesissa oli osa etnisten ryhmien suhdetta. Lontoon kaupunginosat ovat vähemmän erillisiä kuin monet Yhdysvaltojen kaupungit. Muiden kulttuurien elementit imeytyvät hitaasti brittiläiseen identiteettiin.

Kaikki eivät ole tyytyväisiä tähän siirtymään; yksi Brexitin vetoomuksista oli lupa maahanmuuton rajoittamisesta.

Mutta se tosiasia, että imperiumin pahin rodullinen väkivalta “syrjäytettiin” siirtomaille – sen sijaan, että se aiheutuisi omalle maaperälleen, kuten Yhdysvalloissa, esti historian tutkijoiden mukaan rikkaamman keskustelun rodusta.

Tariq Jenner, päivystyslääkäri, sanoi, että Britannian valtakunta ei juurikaan keksinyt hänen koulunkäyntiään.

“Meille opetetaan Ruususota ja Henry VIII: n vaimot”, hän sanoi. “Ja sitten mitään ei tapahtunut, ja Britannia teki teollisen vallankumouksen, löi natsit ja Churchill pelasti kaiken.”

Kansallista terveyspalvelua ei ole vapautettu samasta laskusta, joka on kohdannut kuninkaallista perhettä. Ei-valkoiset henkilöstön jäsenet, jotka usein ohjataan riskialttiiseen työhön, muodostavat viidesosan työvoimasta, mutta kaksi kolmasosaa pandemian aikana kuolleista.

Vanhemmat johtajat ovat ylivoimaisesti valkoisia, ilmiötä, jota kerran on kuvattu “NHS: n lumivalkoisiksi huipuiksi”, ja ei-valkoiset henkilökunnan jäsenet todennäköisemmin aloittavat kurinpitomenettelyn.

Kuten kuninkaallinen perhe, myös brittiläinen tiedotusväline on usein näyttänyt monille mustille briteille kuin se olisi tehty valkoiselle yleisölle. Tämä viikko, tv isännät ovat miettineet ääneen, miksi kysymys Archien ihosta poikkesi spekuloinnista valkoisen vauvan hiuksista.

Izabelle Lee, 23, sanoi, että kattavuus vaikutti. Näyttelijä, joka syntyi valkoiselta brittiläiseltä äidiltä ja mustalta trinidadilaiselta isältä, sanoi, että laittomien maahanmuuttajien pelkoa herättävät artikkelit huolestuttivat hänen valkoisia isovanhempiaan.

Hän ei enää puhu heidän kanssaan. Kun hän oli 8, hänen isoäitinsä sanoi, että hän näytti a golliwog, rasistinen karikatyyri, joka raivostuttaa äitiään. Katsotessaan Meghanin puhuvan tällä viikolla, Ms Lee kertoi tunnistavansa äitinsä silmät, kun hän puhui siitä, kuinka sukulaiset reagoivat hänen naimisiin mustan miehen kanssa.

“Luulen, että hän tunsi epäoikeudenmukaisuutta ja jännitystä”, rouva Lee sanoi äidistään, “että jos hänellä olisi lapsi valkoisen miehen kanssa, hän ei olisi tuntenut.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *