Meghanin Oprah-haastattelu herättää prinsessa Diana -muistoja

Kuka tahansa, joka muistaa Walesin prinsessan Dianan hautajaiset vuonna 1997, ei voi olla vainoamatta sitä, että hänen kaksi pientä poikaansa, prinssit Williamia ja Harrya, hämmentävät näkymät näkivät hitaasti arkunsa takana matkalla kohti Westminsterin luostaria. Heidän kätensä olivat ristissä edessä; heidän päänsä olivat kumartuneet. Harry näytti niin pieneltä puvustaan.

Tämä kuva on heijastunut vuosien varrella, kummallinen muistutus prinssien traumaattisesta lapsuudesta, ja se leijuu taas taustalla, kun prinssi Harry ja hänen vaimonsa Meghan, puhui Oprah Winfreyn kanssa sunnuntai-iltana.

Vaikka brittilaiset tabloidit haluavat asettaa Meghanin rooliin Windsorin herttuatar – amerikkalainen eronnut nainen, joka houkutteli kuninkaansa pois vuonna 1936 ja asui hänen kanssaan katkerassa pakkosiirtolaisuudessa aiheuttaen korjaamattoman perhehiljan – Harry ja Meghan näyttävät päättävän sijoittaa hänet sen sijaan myöhempien aikojen Dianaksi, naiseksi, jota anopit kohtelivat väärin, enemmän syntiä vastaan ​​kuin syntiä.

Harry on usein puhunut ahdistuneesti ja katkerasti siitä, mitä Dianalle tapahtui kaikki nuo vuotta sitten, kun hänet erotettiin kuninkaallisesta perheestä avioeronsa jälkeen prinssi Charlesista ja myöhemmin kuoli autohyllyssä Pariisin alikululla paparatsot takaa-ajoissa. Hän otti aiheen uudelleen sunnuntaina vetämällä rinnakkaisuuksia äitinsä ja vaimonsa kokemusten välillä ja sanomalla Dianalle, että hän on “tuntenut hänen läsnäolonsa koko tämän prosessin läpi”.

Se tunsi Shakespearean, historian tunne toistaa itsensä kuninkaallisen suvun ja muinaisen instituution muuttumattomalla rakenteella – kun taas prinssi puhui irtautumisesta vanhoista malleista ja uuden tien löytämisestä eteenpäin.

Harry esitti vertailun nimenomaisesti sunnuntaina viitatessaan vaimonsa kritiikin ja rasististen hyökkäysten ”jatkuvaan tuleen”.

“Mitä näin, oli historian toistuminen”, hän sanoi, vaikka kuvasi Meghanin kohtelua “paljon vaarallisemmaksi” sosiaalisen median läsnäolon ja rasismin syövyttävän elementin takia.

Meghanin haastattelussa keskustelu hänen mielenterveysponnisteluistaan ​​kuninkaallisena vaimona, yksinäisyydestä ja autioitumisesta sekä itsemurha-ajatuksista muistutti Dianan kertomusta bulimiasta ja masennuksesta, joka kuluttivat häntä hänen oman avioliittonsa aikana. Molemmat naiset kertoivat epätoivoisesti pyytäneensä perheen apua, mutta heidät jätettiin huomiotta ja heitä vastustettiin.

“Kun puhun historian toistumisesta, puhun äidistäni”, Harry sanoi. “Kun näet jotain tapahtuvan samalla tavalla, kuka tahansa pyytää apua.”

Mutta kuten äitinsäkin, kun Meghan pyysi apua, hän sanoi, ettei kukaan ollut tulossa. Sen sijaan perhe hylkäsi hänen huolensa ja käski lähinnä pitää päänsä alas.

Pari kertoi toistuvasti: “Näin se on. Näin se on ”, Harry sanoi.

Meghanin ja Dianan välillä on monia rinnakkaisuuksia.

Dianan tavoin Meghan meni naimisiin perheeseen, joka ei ymmärtänyt häntä ja uskoi, että hän mukautuu ilman valitusta kuninkaallisiin tapoihin ja pöytäkirjaan. Kuten Dianan kohdalla, kun Meghan osoittautui kykenemättömäksi tai haluttomaksi kärsimään perhepiiristä, hän sanoi, palatsi ei tehnyt mitään hälventämään uutta julkista kertomusta, jota hän vaati, petulant, oikeus. Ja Dianan tavoin Meghan huomasi olevansa tabloidien haastama, mikä syytti häntä jatkuvasti huomion hakemisesta ja täytti heidän sivunsa mielellään tarinoilla hänestä.

Mutta eroja on myös sen lisäksi, että Diana oli valkoinen ja Meghan on biracial, ja tosiasia, että Dianan avioliitto hajosi, kun taas Meghanilla on vahva avioliitto ja kovaa mestaria Harryssä.

Diana oli vasta 20-vuotias, hyvin suojainen ja naiivi, milloin hän ja Charles married; Meghan oli 36-vuotias ja maallinen, ansainnut oman elantonsa vuosia, jolloin hän meni naimisiin Harryn kanssa. Hän oli myös eronnut, ja hänellä oli korkean profiilin tehtävä näyttelijänä.

Ja Meghan on amerikkalainen, amerikkalaisella herkkyydellä.

Diana syntyi pidättyväisyyden kulttuurista, jossa perinteitä kunnioitetaan; Meghan tulee sieltä, jossa on normaalia pyytää apua, keskustella tunteistasi ja ehdottaa, että voi olla parempia, uudempia tapoja tehdä asioita.

Silti siellä oli enemmän kuin muutama vihje Dianasta, kun Meghan istui Oprahin kanssa haastatteluun. Meghan käytti timanttiranneketta, joka oli kerran ollut Dianan oma. (Dianan tunnetuin koru, hänen safiiri- ja timantti-kihlasormuksensa voi nyt löytyy prinssi Williamin vaimon, Cambridgen herttuatar Kate, sormella.)

Sitten oli itse haastattelu.

Kuninkaallisen vaimon rohkea päätös kritisoida aviomiehensä perhettä vastaan ​​televisiolähetyksessä muistutti Dianan 1995 haastattelu BBC: lle. Se oli se, jossa hän paljasti synkillä sävyillä, että hänen avioliittonsa oli aina tuomittu, koska siinä oli “meitä kolmea”: hän, Charles ja Camilla Parker Bowles, hänen pitkäaikainen rakastajansa ja myöhemmin hänen vaimonsa.

Mutta juuri Harry vetosi äitinsä kohdin sunnuntaina. Hän sanoi uskovansa, että Diana olisi ollut vihainen ja surullinen parin hoidosta. Ja hän sanoi, että hän olisi tukenut heidän päätöstään lähteä Britanniasta ja etsiä uutta elämää poissa kuninkaallisen perheen rajoituksista.

Hänen kokemuksensa mukaan hän sanoi, että hänen omalla ahdingollaan oli väistämätöntä.

“Koskettamalla sitä, mitä kysyit minulta – mitä äitini ajattelee tästä – luulen, että hän näki sen tulevan”, hän kertoi Oprahille. “Mutta viime kädessä kaikki, mitä hän ikinä haluaa, on, että olemme onnellisia.”

Harrylle on lisätty tieto siitä, että hänen isänsä aiheutti äidilleen tuskaa ja että Charles tiesi kuinka onneton hän oli kuninkaallisena vaimona. Nyt hän kertoi Oprahille, että hän ja Charles ovat pudonneet Meghanin kanssa, kun isä on jossakin vaiheessa kieltäytynyt vastaamasta puheluihinsa.

“Täällä on paljon töitä”, Harry sanoi. “Minusta tuntuu todella pettyneeltä, koska hän on kokenut jotain vastaavaa. Hän tietää, mistä kipu tuntuu, ja Archien pojanpoika. Samalla tietysti rakastan häntä aina. Mutta on tapahtunut paljon loukkaantumisia. “

Haastattelun loppupuolella Harry puhui poikastaan ​​Archieesta ja uudesta elämästään Kaliforniassa. Hän kuulosti sekä rakastavalta että kaipaiselta. Hetken hän näytti muistavan, miltä tuntui olla ilman äitiä 12-vuotiaana.

“Kohokohta minulle on kiinnittää hänet polkupyörän takaosaan pieneen vauvanistuimeen ja viedä hänet näille pyöräretkille”, hän sanoi. “Mitä en koskaan pystynyt tekemään nuorena.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *