Hondurasin johtaja lupasi auttaa meitä tulvimaan kokaiinilla, sanoo syyttäjä

“Aion ylläpitää kansainvälistä yhteistyötä”, hän kirjoitti. “Mutta seuraava hallitus ja muiden maiden hallitukset? Millainen on tulevaisuus, jos huumeet voittavat USA: n vääristä todistuksista ilmeisillä valheilla? “

Hän lisäsi: “väistämätön romahdus.”

Fuentesin, joka on kiistänyt häntä koskevat syytteet, oikeudenkäynnin odotetaan jatkavan ensi viikolla. Fuentesin puolustusasianajaja Eylan Schulman sanoi avauspuheenvuorossaan, että hänen asiakkaansa oli “syytön mies, jota syytettiin virheellisesti erittäin vakavista rikoksista”.

Jos tiistain lausunnot yhdistettynä oikeudenkäynteihin ovat viitteitä, syyttäjät todennäköisesti piirtävät jyrkän muotokuvan herra Hernándezista huumekauppateollisuuden avaintoimijana, mikä on edistänyt toimintahäiriöitä ja väkivaltaa, joka on saanut monet honduralaiset lähtemään maassa etsimään turvallisuutta ja parempia mahdollisuuksia.

Syyttäjä herra Gutwillig ei pilkannut sanoja avauspuheenvuoroissaan tiistaina: Hän kutsui Hondurasta “narkovaltioksi”.

Hänen mukaansa Fuentes “jakoi valtavia määriä kokaiinia Yhdysvaltoihin”, mikä oli mahdollista hänen yhteyksiensä kautta “Hondurasin poliisi-, sotilaalliseen ja poliittiseen valtaan: pormestareihin, kongressimiehiin, kenraaleihin ja poliisipäälliköihin, nykyinen Hondurasin presidentti. “

“Vastaaja omisti heidät kaikki – osti ja maksoi”, herra Gutwillig sanoi.

Fuentes kehitti suhteen vuonna 2014 virkaan aloittaneen Hernándezin kanssa vuosina 2013 ja 2014 järjestetyissä salaisissa kokouksissa, joissa miehet “suunnittelivat lähettävänsä mahdollisimman paljon kokaiinia Yhdysvaltoihin”, syyttäjä sanoi. Herra Fuentes maksoi Hernándezille 25 000 dollaria avusta.

Hänen mukaansa Hernández “teki syytetystä luodinkestävän”.

Oikeudenkäyntiasiakirjoissa kuvataan herra Hernándezin ja herra Fuentesin keskusteluja, joissa presidentti käskee syytettyä ihmiskauppaa olemaan huolestumatta pidätyksestä, luovuttamisesta tai Yhdysvaltojen huumevalvontaviranomaisen pitkästä ulottuvuudesta. Syyttäjien mukaan herra Hernández kertoi Fuentesille, että taistelu huumausainekaupasta oli bluffi ja että hän aikoi päästä eroon luovuttamispolitiikasta ja suola Yhdysvaltoihin kokaiinilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *