Öljyputki räjähti Ob-joen alla Siperiassa

Moskova – Räjähdysputki Siperiassa johti dramaattiseen kohtaukseen lauantaina, kun osittain puhdistettu öljy syttyi jäätyneen Ob-joen jäälle Venäjän viranomaisten ja tiedotusvälineiden mukaan.

Vuoto tapahtui Venäjän öljyteollisuuden sydämessä, Hanti-Mansiyskin alueella Siperiassa, joka on täynnä kaivoja ja ristikkäin putkistojen läpi, mutta on harvaan asuttua. Uutisraporttien mukaan yksi henkilö oli loukkaantunut.

Paikallinen ympäristön sääntelyviranomainen Svetlana Radionova lähetetty julkilausuma ja video verkossa, jossa sanottiin, että vedenalainen putki oli räjähtänyt ja että “Ob-joelta löydettiin tulipalo”.

Video näytti liekkejä, jotka hyppäsivät ilmaan siltä kuin jäätyneen Obin keskusta, joka oli yksi valtava Siperian joki, joka virtaa etelästä pohjoiseen Jäämerelle.

Uutistoimistojen toimittamat raportit Tass ja Interfax ei kuvannut vuodon laajuutta muuten kuin huomannut, että jokijään polttavan reiän koko on noin neljännes hehtaarin kokoinen.

Tass, valtion uutistoimisto, mainitsi nimeämättömät hätätoimenpiteet ja alan virkamiehet sanoen, että putkessa oli sekoitus osittain puhdistettuja öljytuotteita, mukaan lukien propaani ja butaanikaasu. Raporttien mukaan putkilinjassa oli myös jalostamon öljyn “kevyitä jakeita”, kuvaus, joka saattoi sisältää nesteitä, jotka ovat vuodon ympäristölle vaarallisempia ympäristölle kuin kaasut, kuten propaani.

Lähin suuri kaupunki on Nižnevartovsk, raporttien mukaan. He kuvasivat rikkomuksen olevan niin syrjäisellä alueella, että lähin asuttu asutus oli 27 mailin päässä. Tassin raportin mukaan putkilinja oli suljettu ja sisältöä pumpattiin pituudeltaan, jotta ne eivät vuotaisi jokeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *