Louvre palauttaa melkein 40 vuotta sitten varastetut panssarikappaleet

Auringonlaskun jälkeen 31. toukokuuta 1983 ja ennen seuraavana aamuna aamunkoittoa, Louvressa oli murskattu vitriini ja kaksi 1600-luvun italialaisen panssarin kappaletta varastettiin yhdessä museon historian salaperäisimmistä heisteistä.

Lähes 40 vuotta myöhemmin nämä kaksi esinettä – seremoniallinen kypärä ja rintalevy – tunnistettiin perheen yksityiskokoelmassa Bordeaux’ssa, Länsi-Ranskassa. Poliisi tutkii, kuinka tavarat päätyivät perheen omaisuuteen ja kuka oli vastuussa varkaudesta.

“Louvre on iloinen siitä, että nämä kaksi renessanssin panssarikappaletta on löydetty tutkijoiden työn ansiosta”, museo sanoi lausunnossaan. Se lisäsi, että se, mitä tapahtui 31. toukokuuta 1983 yönä, pysyi “arvoituksena”, ja muutama yleisön tiedossa oleva tieto.

Museo ei vastannut lisätietopyyntöihin varkauden olosuhteista, panssarilla varustetun perheen henkilöllisyydestä tai siitä, mikä sai perheen arvioimaan yksityisen taidekokoelmansa.

Tammikuussa paikallisten uutisraporttien mukaan tuotteet ilmestyivät Bordeaux’n alueelle. Huutokaupan pitäjä kutsui antiikin asiantuntijan, joka tunnisti esineet kahdeksi, jotka oli varastettu Louvresta vuonna 1983, ranskalainen sanomalehti Le Figaro kertoi.

Kaksi esinettä, joiden oletetaan valmistuneen Milanossa 1500-luvun jälkipuoliskolla, asetetaan esille heti, kun museo avataan uudelleen, Louvren lausunnossa todettiin. Rothschild-perhe peri ne vuonna 1922 Louvrelle, joka on yksi maailman suosituimmista museoista.

Museo ilmoitti lausunnossaan, että vuoden 1983 varkaus oli “huolestuttanut koko henkilöstöä tuolloin”.

Louvressa on ollut useita korkean profiilin heistejä. Todennäköisesti tunnetuin tapahtui kesällä 1911, kun museon työntekijä varasti Leonardo da Vincin Mona Lisan. Työntekijä Vincenzo Peruggia pidätettiin kaksi vuotta myöhemmin yrittäessään myydä maalausta Firenzessä, Italiassa, ja maalaus palautettiin museoon.

“Minun oli useless valittava sopiva hetki, ja pelkkä käänne laittoi kuvan käteeni”, hän sanoi oikeudessa vuonna 1913. Hän kuvaili sen nappaamista seinältä ja liu’uttamista puseronsa alle. “Kaikki tehtiin muutamassa sekunnissa.” Hänen motivaationsa oli palauttaa maalaus kotimaahansa Italiaan, hän sanoi.

Toinen varsinainen varkaus tapahtui vuonna 1976, jolloin kolme murtovarmaista murtautui aamunkoitteessa Louvreen ja varastivat vitriiniltä Ranskan kuningas Kaarle X: lle kuuluvan 1800-luvulta peräisin olevan timanttimiekan. Varkaat kiipesivät ylös metallirakennuksista ja murskasivat ikkunat toisessa kerroksessa, murtautuu museoon. Ja vuonna 1990 Pierre Auguste Renoirin maalaus “Istuvan naisen muotokuva” leikattiin sen kehyksestä ja varastettiin kolmannen kerroksen galleriasta.

Taiderikollisuuden apulaisprofessori Erin Thompson sanoi, että ei ollut epätavallista, että museon kuraattorit vaikenivat varkauksista. “Museokuraattorit ajattelivat, että jos he myöntäisivät varkauden, he paljastaisivat tietoturva-aukon tai innostaisivat muita ihmisiä toimimaan”, tohtori Thompson sanoi. “Mutta parin viime vuosikymmenen tutkijat ovat sanoneet:” Katsokaa, kaverit, ette saa mitään takaisin, jos ihmiset eivät tiedä, että se puuttuu. ” Joten museot ovat melko vastahakoisesti julkaisemassa varkauksia enemmän, mikä on johtanut paljon enemmän asioiden palautumiseen. “

Yksi varkauksien julkistamisen riski on, että jos varkaat oppivat viranomaisten olevan heillä, he todennäköisemmin tuhoavat, purkavat tai sulavat varastetut teokset havaitsemisen välttämiseksi, tohtori Thompson sanoi. Pieni prosenttiosuus varastetusta taiteesta löytyy, vaikka tutkimukset osoittavat, että noin 40 prosenttia museoiden näyttelytiloista varastetusta taiteesta palautetaan, koska nämä teokset ovat yleensä tunnistettavampia ja heidän varkautensa havaitaan yleensä heti. Kun taidetta varastetaan varastosta, museoviranomaisilla voi kestää vuosia huomata esineiden puuttumisen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *